Si mund të kualifikoheni për vizë në Gjermani? Ambasada publikon procedurën e plotë

Si mund të kualifikoheni për vizë në Gjermani? Ambasada publikon procedurën e plotë

Të gjithë personat që aplikojnë për një vizë në Gjermani duhet të ndjekin procedurat e publikuara së fundmi nga Ambasada gjermane. Kështu, të interesuarit duhet të marrin në konsideratë që caktimi i takimit për vizë lihet vetëm për një person. Për këtë arsye takimet për bashkëshortët dhe fëmijët, pavarësisht nga mosha e tyre, duhet të lihen më vete. Caktimi i takimit në Ambasadë “Në çështje vizash Ambasada nuk bashkëpunon as me agjenci udhëtimi, kancelari avokatie…

Read More

Studime me bursë në Gjermani

Studime me bursë në Gjermani

Afati i aplikimit: 02 Shtator 2017 Kush mund të aplikojë: personat nga të gjitha disiplinat në të gjithë artet, shkencat humane dhe shoqërore Vendi: 15 prill – 15 korrik 2018, Gjermani Që nga viti 2016, SSRC, duke punuar në bashkëpunim me Platformën e Studimeve Globale dhe Ndërregionale në Universitetin e Göttingen,ofron një kategori të dytë burse, një qëndrim afatshkurtër të semestrit të verës që do t’i lidhë kërkuesit me Studimet Globale dhe Ndërregionale Platforma dhe Universiteti…

Read More

Informacion mbi studimet në Finlandë, Norvegji dhe Gjermani

Informacion mbi studimet në Finlandë, Norvegji dhe Gjermani

Në shumë vende të botës, një prind mesatar nuk mund të përballojë pagesat e shkollimit të fëmijëve të tij, ndërsa në disa vende të tjera, numri i studentëve është shumë më i madh se numri i universiteteve dhe kolegjeve në dispozicion. Megjithatë, lajmi i mirë është se ka mijëra universitete dhe kolegje në pjesë të ndryshme të botës ku tani mund të studiohet falas. Artikulli vijues ju ofron informacione për: Universitetet e lira të arsimit…

Read More

Program tre-ditor për sipërmarrësit në Gjermani

Program tre-ditor për sipërmarrësit në Gjermani

Afati i aplikimit: 30 korrik 2017; 23:59 Europa / koha e Berlinit Kush mund të aplikojë: pjesëmarrësit që janë sipërmarrës, entuziast të teknologjisë ose punojnë në një “zonë bum” me mungesë të personelit Vendi: 19 – 21 Shtator 2017 në Gjermani, Berlin DOathon është një program inteligjent tre-ditor, i pavarur për sipërmarrësit që nisin të lulëzojnë. Ky format i shkurtër programi synon t’i pajisë pjesëmarrësit me aftësitë që ata kanë nevojë për të shfrytëzuar diversitetin…

Read More

Trajnim falas në Gjermani

Trajnim falas në Gjermani

Hapet thirrja për bursa për trajnim në kuadër të Programit Erasmus + në Universitetin e Humboldt-Universität zu Berlin, në Gjermani. Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin e Humboldt-Universität zu Berlin, në Gjermani, për stafin administrativ të Universitetit të Tiranës që merren me marrëdhëniet me jashtë dhe koordinatorët akademik në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë dhe Fakultetin e Gjuhëve të Huaja. Llojet e mobilitetit përfshijnë:…

Read More

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë me njohuri në gjuhën gjermane ++ Data: 15-29 Shtator Afati i aplikimit: 31 Korrik Gazetarët me njohuri në gjuhën gjermane mund të aplikojnë deri më 31 korrik për pjesëmarrjen në një seminar të organizuar nga Fondacioni Sakson për Kualifikimin e Medias. Seminari zhvillohet në Leipzig më 18 – 29 shtator. Në përmbajtjen e seminarit janë: strukturat dhe mënyra e punës në televizion, radio, median e shkruar dhe online në sistemin dual mediatik…

Read More

Studime me bursë në Gjermani

Studime me bursë në Gjermani

Afati i fundit i aplikimit: 15 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë të doktoratës Bursa ofron: 1,200 EUR / muaj Instituti Leibniz i Historisë Evropiane (IEG) ofron bursa studimi dhe bursa për akademikë të rinj (studiues të doktoraturës dhe postdoktoratorëve) nga Gjermania dhe jashtë saj. Financimi sigurohet për hulumtime doktorature që kanë të bëjnë me historinë fetare, politike, sociale dhe kulturore të Evropës që nga periudha e hershme moderne deri në vitet 1989/90. Projektet krahasuese,…

Read More

Shkollë verore në Gjermani

Shkollë verore në Gjermani

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: arkitektët, studentët e dizajnit dhe artistët e rinj Vendi: Gjermania Shkolla Verore Ndërkombëtare organizohet nga Dhoma e Zejtarëve të Berlinit dhe mbahet në ambjentet e saj të vendosura në ish Shkollën e Federatës së Sindikatave Gjermane (ADGB) në Bernau të Berlinit. Një monument i shquar për arkitekturën Bauhaus, ndërtesa shërben si vend për kurset njëjavore dhe ngjarjet e ngjashme, duke siguruar gjithashtu një kontekst koheziv….

Read More

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Mundësi studimi me bursë në Gjermani

Afati i aplikimit: 01 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët që punojnë në fushën e Kërkimeve Kardiovaskulare dhe Metabolike, Biologjia dhe Imunologjia e Kancerit, Neurologji, Biologjia Zhvillimore, Biologjia e Sistemeve Mjekësore dhe Bioinformatika, Biologjia Strukturore, Imazhe dhe Biofizika Vendi: Berlin, Gjermani Programi Ndërkombëtar i Doktoratës i MDC ofron një kuadër trajnimi të strukturuar për hulumtuesit e doktoraturës në fushat e Kërkimeve Kardiovaskulare dhe Metabolike, Biologjisë dhe Imunologjisë së Kancerit, Neuroscience, Biologjisë Zhvillimore, Biologjive të Sistemeve…

Read More

Bursa ndërkombëtare parlamentare nga Bundestagu Gjerman

Bursa ndërkombëtare parlamentare nga Bundestagu Gjerman

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët me diplomë universiteti nga të gjitha disiplinat nga Evropa Qendrore, Lindore dhe Juglindore, Franca, Izraeli, SHBA-të ose Bota Arabe Përfitimet: kompensim mujor prej 500 euro, strehim falas dhe sigurim shëndetësor, sigurim në rast aksident dhe përgjegjësi Bundestagu Gjerman jep rreth 120 bursa për të diplomuarit e rinj nga 41 vende me Freie Universität Berlin, Universitetin Humboldt të Berlinit dhe Technische Universität Berlin. Programi shkon…

Read More
1 2 3 4