Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë ka hapur aplikimet për një mundësi financimi për zbatimin e projektit “Studimi i Profesionistëve të Medias” Afati i fundit: Programi pranon propozime deri më 11 shtator 2017. Ata po kërkojnë për propozime për një studim hulumtues të profesionistëve shqiptarë të mediave që do të kryejnë një sondazh të rreth 1,000 profesionistëve të medias, duke përfshirë gazetarët, redaktorët, programuesit dhe profesionistët e mediave të shtypit, transmetimit dhe mediave në internet në…

Read More

Thirrje për artikuj mbi sfidat aktuale të NATO-s

Thirrje për artikuj mbi sfidat aktuale të NATO-s

Afati: 15 qershor 2017 Hapur për: studiues, hulumtues, praktikues të politikave publike dhe kandidatë për MA / PhD Shpenzimet: pa pagesë Gazeta e Çështjeve Evropiane dhe të Sigurisë synon të nxisë debatin, analizën dhe diskutimin e politikave mbi çështjet që kombinojnë analiza konceptuale dhe empirike në fushat e mëposhtme: reforma dhe performanca e sektorit të sigurisë, tendencat e sigurisë evropiane dhe globale, prioritetet dhe sfidat aktuale dhe të ardhshme të NATO-s, Reformat e sektorit të…

Read More

Bursat e Ballkanit për gazetari të shkëlqyer

Bursat e Ballkanit për gazetari të shkëlqyer

Afati përfundimtar i aplikimit: 8 Mars 2017 Kush mund të aplikojë? Gazetarë me përvojë nga Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Kosova, Republika e Maqedonisë, Mali i Zi, Rumania, Greqia dhe Serbia kanë të drejtë të aplikojnë. Keni një ide për një histori të madhe? Doni ta raportoni atë në standardet më të larta, me mbështetjen e cilësisë editoriale dhe një buxhet të shpenzimeve  që ju lejon të shqyrtoni subjektin tuaj në thellësi? Do të ju pëlqente…

Read More

Praktikë e paguar në Deutsche Welle, Gjermani

Praktikë e paguar në Deutsche Welle, Gjermani

Deutsche Welle është organizatë lider e Gjermanisë për zhvillimin e medias ndërkombëtare. Praktikat janë të mundshme në të gjitha fushat ku punojnë gazetarët e DW: televizion, internet, radio, komunikim dhe Akademie DW. Si praktikant ju do të përfshiheni në rutinën e përditshme të departamentit; duke marrë përsipër detyra gazetareske apo editoriale në varësi të përvojës gazetareske që ju keni. Departamenti Multimedia i Rajoneve në Bon ofron praktika në radio dhe në internet në 30 gjuhë….

Read More