Bursë Ballkanike për Gazetari Ekselente

Bursë Ballkanike për Gazetari Ekselente

A keni një ide për një lajm të madh? A dëshironi ta raportoni me standardet më të larta, me mbështetje editoriale cilësore dhe me një buxhet bujar për shpenzimet që ju mundëson të eksploroni lajmin në thellësi? A dëshironi që lajmi yt të publikohet në të gjithë Europën juglindore dhe ndoshta të ketë ndikim ndërkombëtar? Nëse doni të përparoni karrierën tuaj dhe të punoni në një histori që mund të sjellë ndryshim, tani është koha…

Read More

Mundësi financimi për projekte

Mundësi financimi për projekte

Afati i fundit i aplikimit: 27 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: Ekipet ndërkombëtare me të paktën një profesionist, gazetarë të pavarur ose stafi që punon për një media të themeluar (print, foto, transmetim, ueb ose ndër media) Granti: deri në 5,000 euro A jeni një gazetar që dëshiron të gërmojë më thellë? Kush bashkohet për të eksploruar një histori nga perspektiva të ndryshme? Kush mendon se kërkimi kompleks nuk ndalet në kufij? Programi Gazetarët…

Read More

Mundësi financimi për projektet kërkimore të mediave

Mundësi financimi për projektet kërkimore të mediave

Robert Bosch Stiftung – Reporterët në terren A jeni një gazetar që dëshiron të “gërmoni” më thellë? Kush bashkohet me të tjerët për të eksploruar një histori nga perspektiva të ndryshme? Kush mendon se kërkimi kompleks nuk ka kufij? Afati i ardhshëm i aplikimit është 27 gusht 2017. Programi Gazetarët në terren promovon projekte kërkimore nga profesionistë të medias nga e gjithë Evropa. Ajo ofron grante deri në 5,000 € për ekipet ndërkombëtare që duan të…

Read More

Konkurs ndërkombëtar për gazetarë

Konkurs ndërkombëtar për gazetarë

Afati i aplikimit: 25 Korrik 2017 Kush mund të aplikojë: Femrat gazetare nga e gjithë bota Përfitimet: Grante USD 230,000  për të mbështetur femrat gazetare Fondi i Howard G. Buffett i IWMF për Gazetaret Femra mbështet prodhimin e projekteve ambicioze dhe tregimet e pa raportuara në nivel global. Për nëntë vitet e ardhshme, IWMF do të ofrojë një total vjetor prej 230,000 dollarë amerikanë për grante për të mbështetur gratë gazetare në projektet dhe përpjekjet e tyre. Fondi…

Read More

Konkurs nga Unioni i Gazetarëve Shqiptar

Konkurs nga Unioni i Gazetarëve Shqiptar

UNIONI I GAZETAREVE SHQIPTAR SHPALL KONKURSIN  “VANGJUSH GAMBETA” 2017 Unioni i Gazetarëve Shqiptarë, me mbështetje të JTI shpall konkursin për dhënien e çmimeve “Vangjush Gambeta 2017”, për raportimin më të mirë ekonomik të publikuar gjatë këtij viti nga gazetarë ekonomik nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia. Konkursi përfshin shkrimin më të mirë ekonomik të botuar në shtypin e shkruar përkatësisht atë të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë, si dhe një çmim për raportimin më të mirë ekonomik…

Read More

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë në Gjermani

Seminar për gazetarë me njohuri në gjuhën gjermane ++ Data: 15-29 Shtator Afati i aplikimit: 31 Korrik Gazetarët me njohuri në gjuhën gjermane mund të aplikojnë deri më 31 korrik për pjesëmarrjen në një seminar të organizuar nga Fondacioni Sakson për Kualifikimin e Medias. Seminari zhvillohet në Leipzig më 18 – 29 shtator. Në përmbajtjen e seminarit janë: strukturat dhe mënyra e punës në televizion, radio, median e shkruar dhe online në sistemin dual mediatik…

Read More

Bursë studimore për gazetarë

Bursë studimore për gazetarë

Afati i aplikimit: 17 Qershor 2017 Kush mund të aplikojë: gazetarë të çdo specializimi Çfarë mbulon bursa: Shpenzimet e udhëtimit (Përfshirë këtu udhëtim ajror në klasë ekonomike) dhe një pagesë modeste jetese Instituti Reuters po ofron bursat për Gazetarët e lajmeve dixhitale Google në ndjekje të programit të hulumtimit tre, gjashtë ose nëntë muaj. Instituti ofron mjedise moderne arsimore dhe kërkimore  që do t’u mundësojë studentëve të përballen me sfidat aktuale dhe të fokusohen në njohuritë si forcë lëvizëse për zhvillim….

Read More

Konkurs gazetarie ndërkombëtar

Konkurs gazetarie ndërkombëtar

Afati i aplikimit: 17 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët nga e gjithë bota Çmimi: rreth 800 EUR Fondacioni Tomson, së bashku me RTE MojoCon Irlandë, ka nisur konkursin e tretë të gazetarisë në celular, duke pranuar një histori apo raport lajmesh filmuar dhe redaktuar tërësisht në një pajisje të lëvizshme, e cila nxit, intrigat dhe surpriza dhe demonstron ndikim dhe krijimtari. Kriteret e aplikimit: Konkursi është i hapur për aplikantët në të gjithë botën….

Read More

Konkurs për gazetarë profesionistë dhe amatorë

Konkurs për gazetarë profesionistë dhe amatorë

Afati i aplikimit: 10 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: gazetarët profesionistë dhe amatorë Çmimi: 12 fituesit do të marrin një trofe dhe çmim prej 5 000 EUR Çmimi i medias Natali Lorenzo, i organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Komisionit Evropian për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar që nga viti 1992, u jepet gazetarëve amatore dhe profesionistë për raportimin e shquar në zhvillimin dhe çrrënjosjen e varfërisë. Kriteret e aplikimit: Dy llojet e gazetarëve mund…

Read More

Bursa për konferencën botërore të gazetarëve

Bursa për konferencën botërore të gazetarëve

Afati i aplikimit: 15 mars 2017 Kush mund të aplikojë: studentët amerikanë  dhe studentët ndërkombëtare Kosto: do të sigurohet mbështetje e plotë dhe  e pjesshme për të mbuluar udhetimin, strehimin Konferenca Botërore e gazetarëve të shkencës 2017 po ofron bursa që janë të destinuara për personat qe duan të marin pjesë në këtë konferencë. Kriteret e aplikimit: WCSJ2017 do të ofrojë trajnime të veçanta, mentorim, redaktim dhe mundësi  publikimi për studentët e interesuar me shkrim,…

Read More
1 2