Bursa për Master dhe Doktoraturë në Francë

Bursa për Master dhe Doktoraturë në Francë

1- Bursa të qeverisë franceze për Mastera dhe Doktoratura Ambasada e Francës në Shqipëri mbështet studentët shqipatrë që dëshirojnë të ndjekin studimet në një universitet francez. Prioritet kanë kërkesat e kandidatëve që lidhen me veprimtari prioritare të bashkëpunimit dypalësh. Ambasada e Francës në Shqipëri jep bursa për nivelet Master 2 dhe Doktoraturë (teza në cotutelle). Bursa e Masterit 2 nuk mund ta jetë me shumë se 10 muaj (shtator 2018 – qershor 2019). Dy tipe bursash Master 2 do të akordohen për…

Read More

Programi Camargo Core në Francë

Programi Camargo Core në Francë

Afati i fundit i aplikimit: 17 Tetor 2017 Kush mund të aplikojë: artistë, studiues / mendimtarë nga të gjitha rajonet Çfareë ofrohet: 250 USD në javë, si është financimi për transportin e aplikantëve Programi kryesor i Camargos është programi historik dhe kryesor i Fondacionit. Çdo vit fillon një thirrje ndërkombëtare përmes së cilës përzgjidhen 18 aplikantë (9 artistë dhe 9 studiues). Programi Camargo Core ofron kohë dhe hapësirë në një mjedis kontemplativ për të menduar…

Read More

Forumi Për të Rinjtë Kreativë në Francë

Forumi Për të Rinjtë Kreativë në Francë

Afati i aplikimit: 1 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: pjesëmarrës të moshës 18 dhe 30 vjeç, nga një shtet anëtar i Këshillit të Evropës (+ Bjellorusi) Vendi: 25-28 tetor 2017 në Nantes, Francë Së bashku me shoqatat lokale, Nantes Metropole dhe Qyteti i Nantes po organizojnë edicionin e 9-të të Nantes Creative Generations Forum më 25-28 tetor 2017. Kudo në Evropë, nga Amsterdami në Séville, nga Varshava në Nantes, qytetarët e rinj krijojnë, angazhohen…

Read More

Forumi Botëror për Demokraci në Francë

Forumi Botëror për Demokraci në Francë

Afati i aplikimit: 30 prill 2017 Kush mund të aplikojë: çdo organizate publike ose private Vendi: 8-10 nëntor 2017 në Strasburg, Francë Përshkrim Forumi Botëror për Demokraci është një platformë për dialog dhe risi të përkushtuar për demokracinë që promovon parimet e Këshillit të Evropës në të gjithë botën. Një ngjarje unike në llojin e vet, ajo merret me sfidat me të cilat përballet demokracia duke marrë si pikënisje nismat dhe praktikat inovative, si dhe…

Read More

Bursë studimore në Francë

Bursë studimore në Francë

Afati i aplikimit:31 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: shkencëtarët e të gjitha shtetësive kanë të drejtë për të aplikuar Kompensimi: Paga e 2600 euro neto për programin “studiues i ri” dhe 3300 euro neto për studiuesit e konfirmuar Përshkrim Përmes këtij programi, Iniciativa Përsosmëri “Paris-Saclay” ka për qëllim tu mundësojë shkencëtarëve të huaj të kualifikuar për të kaluar periudha të gjata kohore (nga 6 deri 12 muaj) në një nga laboratorët brenda perimetrit të saj….

Read More

Dëshironi të studioni në Francë për vitin 2017-2018? Ja procedurat e regjistrimit

Dëshironi të studioni në Francë për vitin 2017-2018? Ja procedurat e regjistrimit

Njoftim i Ambasadës Franceze në Shqipëri Të rinjtë shqiptarë që dëshirojnë të ndjekin studimet në ciklin e parë universitar (Bachelor) në Francë do të gjejnë më poshtë informacionet mbi procedurën e regjistrimit. Procedurat e regjistrimit – (Word, 34 ko) Shkarkoni udhëzuesin e dosjes – (PDF, 394.4 ko) Shkarkoni Dosjen e bardhë – (PDF, 514.6 ko) [Shkarkoni Dosjen për studimet në arkitekturë – (PDF, 223.7 ko) Faqja zyrtare: LINK

Read More

Të gjitha kostot e mbulura/ Forum për të rinjtë në Nantes, Francë

Të gjitha kostot e mbulura/ Forum për të rinjtë në Nantes, Francë

Përshkrimi Nantes Creative Generations (NCG)  është një program i krijuar nga Nantes Metropole dhe qyteti i Nantes, në partneritet me OJQ-të lokale, me fokus të rinjtë e moshës 18 deri në 30 vjeç nga Nantes dhe nga e gjithë Europa. Forumi, i cili zhvillohet çdo vit në vjeshtë, ka për qëllim të sjellë së bashku të rinjtë për të paraqitur projektet e tyre inovative dhe frymëzuese të lidhura me qytetari. Forumi i këtij viti do të…

Read More

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Jeni punonjës ose vullnetarë pranë një organizate rinore? Nëse po, mos humbisni mundësinë për të aplikuar tek: “Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria” Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë dhe Shërbimi Kombëtar për Rininë në bashkëpunim me Zyrën Franko-Gjermane për Rininë organizon një program exchange-i me qëllim shkëmbimin e eksperiencave mbi situatën aktuale të organizatave të shoqërisë civile që punojnë në fushën e rinisë dhe organizimi i aktiviteteve shkëmbyese….

Read More

Të gjitha kostot e mbuluara/ Seminar në Strazburg, Francë

Të gjitha kostot e mbuluara/ Seminar në Strazburg, Francë

Përshkrimi Departamenti i Rinisë në Këshillin e Evropës është duke kërkuar pjesëmarrës për seminarin “Çështjet e barazisë gjinore”, që do mbahet në Strazburg, në 1 – 3 qershor 2016. Seminari do të kontribuojë për integrimin e mëtejshëm të barazisë gjinore në aktivitetet dhe politikat e Departamentit të Rinisë në Këshillin e Evropës dhe partnerëve të saj. Seminari ka objektivat e mëposhtëm: Të shqyrtojë kuptimin e barazisë gjinore në aktivitete ndërkulturore joformale rinore të arsimit, në…

Read More

Bursa studimi në Francë, Itali dhe Sllovaki, ja si të aplikoni

Bursa studimi në Francë, Itali dhe Sllovaki, ja si të aplikoni

Studentët shqiptarë, stafet akademike, punonjësit e administratës publike si dhe mësuesit e gjuhës italiane kanë mundësinë që të aplikojnë për bursa studimi që ofrohen nga shtete të ndryshme të Bashkimit Europian, si Franca, Italia dhe Sllovakia. Bursat ofrohen për vitin akademik 2016-2017. Për bursat e ofruara nga qeveria italiane afati i aplikimit është data 15 prill, për bursat në Francë është data 30 prill, dhe aplikimi bëhet pranë ambasadës franceze dhe në Institutin Italian të…

Read More
1 2