Forum për të rinj në Trieste, Itali

Forum për të rinj në Trieste, Itali

Kjo skemë klasike, që i takon Etikës dhe Filozofisë Praktike ose Filozofisë së Veprimit, përdoret ende për të nxitur diskutim të hapur mbi etikën dhe kompleksitetin në ditët e sotme. Cila është marrëdhënia ndërmjet mallit / mallrave, përfundimeve / vlerave dhe lumturisë në një botë komplekse në të cilën sistemi i marrëdhënieve është vazhdimisht duke u zgjeruar dhe duke hapur rrjete të reja ndërveprimi? Gjatë Forumit, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë për të diskutuar dhe…

Read More

Forum për organizatat e shoqërisë civile në Itali

Forum për organizatat e shoqërisë civile në Itali

Thirrje per aplikim! Forumi do të organizohet si pjesë e Samitit të 4-të ndërqeveritar të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve të BE dhe do të shqyrtojë temat e Samitit: bashkëpunimi i të rinjve, sundimi i ligjit dhe anti-korrupsioni, zhvillimi i ndërmarrjeve dhe potencialet e inovacionit dhe gjithashtu të përfshijë reflektime rreth të ardhmes se “Procesit të Berlinit”. Për më tepër, do të futen tema të reja, në formatin e punëtorive paralele, për të filluar debatin mbi…

Read More

Forumi Për të Rinjtë Kreativë në Francë

Forumi Për të Rinjtë Kreativë në Francë

Afati i aplikimit: 1 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: pjesëmarrës të moshës 18 dhe 30 vjeç, nga një shtet anëtar i Këshillit të Evropës (+ Bjellorusi) Vendi: 25-28 tetor 2017 në Nantes, Francë Së bashku me shoqatat lokale, Nantes Metropole dhe Qyteti i Nantes po organizojnë edicionin e 9-të të Nantes Creative Generations Forum më 25-28 tetor 2017. Kudo në Evropë, nga Amsterdami në Séville, nga Varshava në Nantes, qytetarët e rinj krijojnë, angazhohen…

Read More

Forumi “Diplomatët e Rinj” në Londër

Forumi “Diplomatët e Rinj” në Londër

Afati i aplikimit: 15 Qershor, 2017 Kush mund të aplikojë: Çdokush nën moshën 35 vjeç Rajonet e pranueshme: Kjo është një thirrje globale Vendi: United Kingdom (Mbretëria e Bashkuar) Forumi Diplomatët e Rinj (YDF) është një program intensiv javor i gjatë me seanca praktike, seminare, ushtrime të politikave dhe vizitave institucionale të ofruara nga ekspertët kryesorë të botës. Është ngritur për të njohur, për të rritur dhe zhvilluar gjeneratën e ardhshme të diplomatëve. Përfitimet nga pjesmarrja…

Read More

Forumi i Biznesit të Amerikës së Jugut 2017

Forumi i Biznesit të Amerikës së Jugut 2017

Afati i aplikimit: 16 Prill, 2017 Vendndodhja: Argjentina Rajonet e pranueshme: Mbarë Botërore Misioni i Forumit të biznesit të Amerikës së Jugut është për të sjellë udhëheqësit bashkëaktual dhe të ardhshëm, pavarësisht nga brezi dhe kombësive të tyre, duke krijuar një platformë të hapur për dialog dhe debat me qëllim ideimin e planeve të cilat do të lejojnë zhvillimin e qëndrueshëm të Amerikës së Jugut dhe botës, nëpërmjet këmbimit të paçmuar të perspektivave. Përfitimet nga ky…

Read More

Forumi Ekonomik i Liderëve të Rinj në Poloni

Forumi Ekonomik i Liderëve të Rinj në Poloni

Përshkrimi Mbi 350 lider të rinj nga 43 vende do të takohen në Poloni për të dalë me ide të reja mbi të ardhmen e Evropës. Forumi është i njohur si “Davos i Rinisë” ose “Krynica i ri” prej vitesh. Gjatë diskutimeve dhe workshopeve do të dalin ide të reja, inspirime të reja të krijuara dhe vendimet e reja për ndërmarrjen e veprimeve të ndërsjella. Ata kanë për qëllim gjenerimin e një ndryshimi në të…

Read More

Forumi Botëror Rinor në Trieste, Itali/ “Drejt Dialogut 2016”

Forumi Botëror Rinor në Trieste, Itali/ “Drejt Dialogut 2016”

Përshkrimi Forumi 2016 fokusohet në temën e “Punës”, marrë në konsideratë nga këndvështrime të ndryshme: në perspektivën ekonomike, në funksion të proceseve prodhuese; në perspektivë kulturore, në funksion të një mënyrë të veçantë për të konceptuar procese të tilla; në fund, si punën e njeriut: punëtori përtej punës. “Puna dhe qyteti” i referohet kuadrit të  përgjithshëm të debatit “qytet/ qytetari”. Që do të thotë të gjithë e marrëdhënieve midis subjekteve dhe hapësirave ku ata jetojnë…

Read More

Forumi i Shoqërisë Civile për vendet e Ballkanit dhe BE-së në Paris

Forumi i Shoqërisë Civile për vendet e Ballkanit dhe BE-së në Paris

Përshkrimi European Alternatives, ERSTE Foundation, European Fund for the Balkans, Friedrich Ebert Stiftung, Charles Leopold Mayer Foundation dhe  Citizens for Europe po vijnë së bashku për të organizuar një forum 2-ditor të shoqërisë civile në Paris, si një vazhdim i Forumit të Shoqërisë Civile të mbajtur në Vjenë në gusht 2015, dhe në Novi Sad dhe Beograd, në maj të vitit 2016. Qëllimi është krijimi i një procesi të vazhdueshëm të dialogut të shoqërisë civile dhe bashkëpunimin…

Read More

Të gjitha kostot e mbulura/ Forum për të rinjtë në Nantes, Francë

Të gjitha kostot e mbulura/ Forum për të rinjtë në Nantes, Francë

Përshkrimi Nantes Creative Generations (NCG)  është një program i krijuar nga Nantes Metropole dhe qyteti i Nantes, në partneritet me OJQ-të lokale, me fokus të rinjtë e moshës 18 deri në 30 vjeç nga Nantes dhe nga e gjithë Europa. Forumi, i cili zhvillohet çdo vit në vjeshtë, ka për qëllim të sjellë së bashku të rinjtë për të paraqitur projektet e tyre inovative dhe frymëzuese të lidhura me qytetari. Forumi i këtij viti do të…

Read More

Plotësisht i financuar/ Forumi “Talentet e Gjelbër” në Gjermani

Plotësisht i financuar/ Forumi “Talentet e Gjelbër” në Gjermani

Përshkrimi Ministria Federale Gjermane e Arsimit dhe Kërkimeve (BMBF) ka organizuar “Talentet e gjelbër – Forumi Ndërkombëtar për Potencialet e Larta në zhvillim të qëndrueshëm”, për të nxitur shkëmbimin ndërkombëtar të ideve në lidhje me zgjidhjet e gjelbra. 25 studiues të rinj nga e gjithë bota nderohen me çmim çdo vit. Fituesit vijnë nga disiplina të ndryshme shkencore dhe janë të njohur për arritjet e tyre të shquara në bërjen e shoqërive më të qëndrueshme….

Read More
1 2