Mundësi financimi për projektet artistike

Mundësi financimi për projektet artistike

Afati i fundit i aplikimit: 15 gusht 2017 në orën 16:00. Koha finlandeze Kush mund të aplikojë: artistë të të gjitha disiplinave dhe kombësive Granti mbulon: strehimin, hapësirën e punës dhe një grant mujor, shpenzimet e jetesës dhe udhëtimit Rezidenca Saari u ofron artistëve një mjedis unik dhe paqësor të punës. Ajo u ofron artistëve një mundësi të shkëlqyer për t’u fokusuar në punën krijuese në një mjedis paqësor dhe skenik të një shtëpie historike rurale,…

Read More

Bursa kërkimore nga Universiteti i Nevadës

Bursa kërkimore nga Universiteti i Nevadës

Afati i fundit i aplikimit: 1 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët ndërkombëtarë Përfitimet: buxheti i projektit prej 20.000 USD Qendra Ndërkombëtare e Regjistrimit të Lojrave (ICGR) e UNLV ofron deri në tre studime gjashtë mujore të Universitetit të Nevadës për të mbështetur hulumtimet me ndikim në çështjet e rëndësishme të rregullimit të lojërave të fatit. Këto bursa do të jepen në baza konkurrence nëpërmjet një procesi rishikimi. Temat aktuale të interesit përfshijnë, por nuk…

Read More

Mundësi financimi për projektet kërkimore të mediave

Mundësi financimi për projektet kërkimore të mediave

Robert Bosch Stiftung – Reporterët në terren A jeni një gazetar që dëshiron të “gërmoni” më thellë? Kush bashkohet me të tjerët për të eksploruar një histori nga perspektiva të ndryshme? Kush mendon se kërkimi kompleks nuk ka kufij? Afati i ardhshëm i aplikimit është 27 gusht 2017. Programi Gazetarët në terren promovon projekte kërkimore nga profesionistë të medias nga e gjithë Evropa. Ajo ofron grante deri në 5,000 € për ekipet ndërkombëtare që duan të…

Read More

Konkurs letrar nga Ministria e Kulturës

Konkurs letrar nga Ministria e Kulturës

Në zbatim të politikës së Ministrisë së Kulturës për mbështetjen e autorit shqiptar, hapet për të dytën herë Fondi për mbështetjen e Krijimtarisë Letrare Shqiptare. Mbështetja e autorit shqiptar ka qenë dhe mbetet një nga përparësitë e politikës së Ministrisë së Kulturës në fushën e librit, duke e vlerësuar autorin si një prej hallkave kryesore të zinxhirit të librit. Suksesi i edicionit të parë të këtij projekti ku u përzgjodhën autorë dhe vepra të rëndësishme,…

Read More

Program i financuar trajnimi dhe shkollimi në Japoni

Program i financuar trajnimi dhe shkollimi në Japoni

Afati i fundit i aplikimit: 20 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: shtetas të vendeve anëtare në zhvillim Çmimi: Shuma për një bursë është 10,000 USD, pagesa e trajnimit, tarifat e konferencës, tarifat e transportit, pagesa ditore e jetesës, kompensimi i librave dhe ndihmat tjera ITTO ofron bursa përmes Fondit të Fellowships për të promovuar zhvillimin e burimeve njerëzore dhe për të forcuar ekspertizën profesionale në vendet anëtare të pylltarisë tropikale dhe disiplinave përkatëse. Qëllimi…

Read More

Mundësi financimi për projekte mbi biodiversitetin

Mundësi financimi për projekte mbi biodiversitetin

Afati i aplikimit: 5 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: çdo institucion nga çdo vend Grantet: Shuma totale prej rreth 600,000 USD The Future Earth aktualisht po pranon propozime për kërkimin e biodiversitetit për qëndrueshmërinë globale, “Programi për Grantet e hershme të Granteve që Avancojnë Shkencën e Qëndrueshmërisë ose Pegazin – Biodiversiteti dhe Pasuritë Natyrore”. Kjo nismë është financuar pjesërisht nga Programi i Shkencës i Fondacionit Gordon dhe Betty Moore dhe Fondacioni NOMIS. PEGASuS administrohet…

Read More

Konkursi ndërkombëtar ‘ESD Okayama Award 2017’ në Japoni

Konkursi ndërkombëtar ‘ESD Okayama Award 2017’ në Japoni

Afati i fundit i aplikimit: 30 Qershor 2017, 17:00 (Koha Japoneze standarde) Hapur për: organizatat e bazuara në çdo vend, duke përfshirë Japoninë, duke zbatuar aktivitetet e ESD-së në komunitetet lokale Çmimi: US $ 3.000 Bota është bërë më e ndërthurur dhe pa kufij, dhe ajo që ndodh këtu do të ndikojë në pjesë të tjera të botës sot dhe në të ardhmen. Sfidat e ndryshme me të cilat ballafaqohemi, të tilla si ndryshimet klimatike,…

Read More

Thirrje për projekt propozime në fushën e turizmit

Thirrje për projekt propozime në fushën e turizmit

Një nga aspektet më kritike të turizmit në Shqipëri është sezoni turistik relativisht i shkurtër. Një turizëm i suksesshëm dhe kualitativ sigurisht varet nga tërheqja e tregut gjatë gjithë vitit. Natyrisht që ka përqendrim të turistëve gjatë sezonit veror por, Shqipëria ka nevojë të njihet si një destinacion për tu vizituar, gjatë gjithë vitit. Qëllimi kryesor i kësaj thirrjeje është të forcojë konkurrencën dhe qëndrueshmërinë e sektorit të turizmit në Shqipëri, duke inkurajuar zgjerimin e…

Read More

Program financues për Programin Evropian Alppbach

Program financues për Programin Evropian Alppbach

Afati i aplikimit: 31 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: njerëzit nën moshën 30 vjeç Bursa: mbulon tarifën e pjesëmarrjes për të gjitha ngjarjet Alppbach Zgjeroni horizontet tuaja dhe merrni pjesë në Forumin Evropian Alpbach 2017 si student. Zhyt veten në një mjedis duke shpërthyer me ide dhe mënyra të reja të të menduarit dhe mundësitë për të bërë kontakte të reja. Kriteret e aplikimit: Oferta ka për qëllim njerëzit nën moshën 30-vjeçare që duan të…

Read More

Grant financimi nga Fondacioni Alpbach

Grant financimi nga Fondacioni Alpbach

Bursat e Fondacionit Alpbach dhe Organizatat Partnere të Forumit Evropian Granti për të marrë pjesë në Javën e Seminarit dhe Alpbach Symposia është  për të rinjtë deri në 30 vjeç. Mirëpriten aplikime nga të gjitha vendet (me përjashtim të Austrisë) dhe nga të gjitha disiplinat akademike, dhe inkurajohen artistët dhe të pa diplomuarit për të aplikuar. Bursa themelore mbulon tarifën e pjesëmarrjes për të gjitha ngjarjet në Forumin Evropian Alpbach 2017. Nëse ju nuk keni fonde…

Read More
1 2