Konkurs ndërkombëtar për videon më të bukur

Konkurs ndërkombëtar për videon më të bukur

Afati i fundit i aplikimit: 27 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: prodhuesit e veprave të artit audiovizuale ose multimediale Çmime: Çmimi i parë prej 5,000 EUR; Çmimi i dytë prej 3,000 EUR; Çmimi i tretë prej 1,000 EUR Festivali LightUp po pret aplikime nga të gjithë prodhuesit e veprave të artit audio-vizual ose multimedial për tu regjistruar për konkursin e hartës video të edicionit të dytë. Kriteret e aplikimit: Pjesëmarrësit janë të ftuar të paraqesin…

Read More

Studime me bursë në Maqedoni

Studime me bursë në Maqedoni

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentë nga të gjitha vendet Bursë: 5 bursa për departament FIOFA është një akademi e re filmike, e vendosur në Ohër. Ajo vazhdon në traditën e gjatë të Shkollës së Filmit dhe Televizionit të Pragës (FAMU), shkolla e pestë e filmit më të vjetër në botë. Të diplomuarit e FAMU-së përfshijnë shumë producentë dhe skenarë me ndikim, shumë të njohur brenda kontekstit ndërkombëtar si fitues…

Read More

Kurs online falas mbi Biznesin e Filmit

Kurs online falas mbi Biznesin e Filmit

Në këtë kurs kandidatët do të eksplorojnë botën intriguese të prodhimit të filmit dhe zbulojnë kompleksitetin e zhvillimit, shpërndarjes dhe financave. Kursi do të fillojë më 12 qershor 2017. Kohëzgjatja: 6 javë Itensiteti: 3 orë në javë Tema: Biznesi i Filmit Institucioni: Open University (OU) dhe FutureLearn Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Certifikata të disponueshme: Po Sesioni: Kursi fillon më 12 qershor 2017 Kërkesat e aplikimit: Ky kurs synon ata që tashmë kanë një kuptim themelor mbi…

Read More

Konkurs ndërkombëtar në Finlandë

Konkurs ndërkombëtar në Finlandë

Afati i aplikimit: 25 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: të gjithë të interesuar në prodhimin e filmave Vendi: 5-7 Maj 2017 Helsinki, Finlandë   Kriteret e aplikimit: Mund të paraqiten filmat e çdo gjatësie, zhanëri dhe formati,  pa kufizim me vitin e prodhimit . 1) Ju duhet të keni të drejta për të shpërndarë filmin që paraqisni; 2) Vetëm një hyrje për drejtor është i lejuar; 3) Duhen titra në anglisht, në qoftë se ka…

Read More

Konkurs për projekte filmike/Tiranë

Konkurs për projekte filmike/Tiranë

PriFest hap thirrjen per projekte filmike per BEST PITCH 2017 Data e aplikimit: 15 Mars 2017 Vendndodhja: Tiranë Ngjarja më e rëndësishme e industrisë së filmit në vend – Prishtina International Film Festival ka hapur sot thirrjen për projekte filmike për garën e BEST PITCH për edicionin e ardhshëm të PriFest që ndodh në 20-27 prill 2017 në kryeqytet. Thirrja I dedikohet të gjithë producentëve dhe regjisorëve nga Ballkani që kanë në fazë zhvillimi projektin…

Read More

Program trajnimi për prodhuesit e sektorit audiovizual

Program trajnimi për prodhuesit e sektorit audiovizual

Afati i aplikimit: 18 Prill, 2017 Vendndodhja: Gjermani dhe Kanada TRANS ATLANTIC PARTNERS (TAP) është një program vjetor trajnimi intensiv për prodhuesit e sektorit audiovizual nga Evropa, Kanadaja dhe SHBA. TRAJNIMI TAP po pranon filma artistikë, si dhe projektet dramë TV për edicionin e 9-të në vitin 2017. Si të aplikoni? Afati për aplikim është data 18 Prill, 2017. Kliko këtu për detaje mbi procedurën e aplikimit, udhëzimet dhe format. Kur  zhvillohet dhe ku? Moduli 1: Në…

Read More