Takim publik “Demokracia dhe Media”

Takim publik “Demokracia dhe Media”

DISKUTIM PUBLIK: me qytetarë, studentë e intelektualë mbi rolin e medias në funksionimin e një Demokracie Autentike! E diel ora 10-12, pranë hotel Theranda. Hyrja e lirë 1. Rëndësia e medias për demokracinë pjesëmarrëse (mendimi i Habermas dhe filozofëve të tjerë) 2. E drejta e informimit dhe liria e shtypit 3. Rregullimi ligjor në Shqipëri dhe vendet e tjera 4. Monopolet e medias në Shqipëri dhe propozimet për kthimin e tyre në shtratin kushtetues 5….

Read More

Shkollë verore falas në Itali

Shkollë verore falas në Itali

Afati i aplikimit: 27 March 2017 Kush mund të aplikojë: studentët Vendi: 2-8 Korrik 2017 L’Aquila (Itali) Instituti i Gran Sasso Science (GSSI), Njësia e Shkencave Sociale, në bashkëpunim me Shoqatën e Shkencave Rajonale (RSAI), do të organizojë Shkollën Verore RSAI-GSSI të Gjeografisë ekonomike të avancuar në L’Aquila. Ngjarja ka për qëllim të ofrojë një mundësi unike për të hetuar çështjet kryesore teorike dhe metodologjike dhe për të diskutuar kërkime të vazhdueshme nga studiues të rinj…

Read More

Thirrje për trajnim falas në Tiranë

Thirrje për trajnim falas në Tiranë

Thirje për pjesmarrje. Trajnim ”Procedurat e Aplikimit në kuadër të Erasmus +, Rritja e Kapaciteteve në Fushën e Rinisë” Projekti i Asistencës Teknike për Programet Europiane në Shqipëri dhe Organizata Përtej Barrierave, në bashkëpunim me Ministrinë e Integrimit Europian si dhe Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, organizojnë në datat 2-3 Shkurt 2017, trajnimin dy-ditor mbi ‘Shkrimin e projekteve në Programin Erasmus+: Rritja e Kapaciteteve në Fushën e Rinisë’. Trajnimi është falas për të interesuarit….

Read More

Shkollë dimërore falas në Tiranë

Shkollë dimërore falas në Tiranë

  Universiteti i Tiranës në bashkëpunim me Komisionerin për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale, organizojnë në datat 23-27 Janar 2017 Shkollën Dimërore “Informim dhe Privatësi “. Kjo shkollë do të zhvillohet në ambientet e Rektoratit të UT-së, Kjo shkollë ka për qëllim informimin e studentëve, stafit akademik dhe administrativ për t’u njohur me drejtën kushtetuese të informimit dhe atë të mbrojtjes së të dhënave personale. Në përfundim të kësaj shkolle do…

Read More

Kurs matematike online në gjuhën shqipe, falas për gjimnazistët

Kurs matematike online në gjuhën shqipe, falas për gjimnazistët

“Gjimnazistet.al” është një projekt online që synon t’i ofrojë të gjithë gjimnazistëve  shqiptarë mundësinë për të mësuar lëndën e Matematikës Bazë nga rehatia e shtëpisë së tyre nëpërmjet videove online. Mjafton aksesi në internet nga një kompjuter/ celular/ tablet dhe çdo gjimnazist mund të mësojë online, cdo ditë 24 orë/24 pa pagesë mësimet e matematikës. Këto mësime janë bazuar në tekstet shkollore dhe në cdo mësim janë zgjidhur dhe shpjeguar 5-8 ushtrime. Në mësime të…

Read More

Kurs online falas nga Universiteti i Torontos

Kurs online falas nga Universiteti i Torontos

Universiteti i Torontos  është duke ofruar kurs falas në Psikologji. Ky kurs do të nxjerrë në pah eksperimentet më interesante të fushës së psikologjisë , duke diskutuar zbatimet e këtyre studimeve për të kuptuar mendjen edhe sjelljet e njerëzve.. Në fund të këtij kursi do të keni përfituar një shpjegim dhe kuptim më të mirë të asaj çka juve jeni dhe mënyrës se si punoni. Kursi do të filloj me 12 Dhjetor 2016. Gjuha në…

Read More

Trajnim falas në Tiranë

Trajnim falas në Tiranë

Trajnim FALAS me temë : “Business English” Të pranishmit do pajisen me CERTIFIKATE PJESEMARRJEJE si dhe OFERTA të tjera SURPRIZE gjatë seminarit – Dëshironi të përfeksiononi anglishten në ambjentet e punës për të komunikuar në mënyrë profesionale? – Dëshironi të shfaqni dhe në gjuhën angleze aftësi Menaxheriale, ato të Lidershipit dhe afësitë Negociuese? – Dëshironi aftësi për të komunikuar dhe drejtuar mbledhje pune në mënyrë sa me bindëse dhe produktive? Atëherë ju ftojmë në seminarin…

Read More

Kurs falas për gjuhën kineze në Tiranë

Kurs falas për gjuhën kineze në Tiranë

Instituti Konfuci në Universitetin e Tiranës hap regjistrimet për studentët të cilët janë të interesuar të mësojnë gjuhën kineze pranë këtij Instituti. Kurset e gjuhës kineze zhivllohen në ambientet e Godinës “Liria”, Qyteti Studenti. Kurset zhvillohen 2 herë në javë, rreth 3-4 orë në javë. Mësimi i gjuhës kineze zhvillohet në anglisht-kinezisht. Për tu regjistruar në këtë kurs ju lutem, plotësoni formularin e regjistrimit këtu. Afati i fundit për regjistrim është data 14 Tetor 2016….

Read More

Kurs online falas për HTML 5 nga W3C dhe Intel

Kurs online falas për HTML 5 nga W3C dhe Intel

  W3C dhe Intel ofrojnë kurse online falas në HTML5. HTML5 është një gjuhë kompjuterike e cila përdoret për të strukturuar dhe për të paraqitur të dhëna me përmbajtje të ndryshme në World Wide Web (WWW). Në këtë kurs gjashtë javor, pjesëmarrësit do të mësojnë se si të krijojnë një adresë interneti duke përdorur HTML5 dhe njohuritë themelore nga CSS, direkte nga W3C i cili është edhe krijuesi i standarteve të fundit të adresave të…

Read More

Të gjitha shpenzimet e mbuluara/ Shkollë Rajonale në Ohër

Të gjitha shpenzimet e mbuluara/ Shkollë Rajonale në Ohër

Periudha: 18-25 September 2016, Ohër, Maqedoni Përshkrimi Projekti i GIZ “Përdorimi i Qëndrueshëm i Biodiversitetit në Liqenet e Prespës, Ohrit dhe Shkodrës/Skadar (CSBL)” fton studentët që po ndjekin Master për të marrë pjesë në  Shkollën e saj Verore Rajonale II mbi Biodiversitetin fokusuar në sjelljen e temave mjedisore në media dhe paraqitjen e tyre në një mënyrë të arritshme. Kriteret Studentët të regjistuar  momentalisht në Master në fushat: Gazetari, biologji, ekologji, ruajtje natyre dhe shkenca mjedisore…

Read More
1 2 3 4 5