Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Konferencë ndërkombëtare në Rumani

Afati i fundit i aplikimit: 30 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentë, studiues, artistë dhe aktivistë Vendi: 17-19 Nëntor, Bukuresht, Rumani QueerFemSEE është një konferencë ndërdisiplinore që kërkon të eksplorojë llogaritë e ndryshme të hulumtuesve të Evropës Juglindore dhe Lindore (dhe bashkëmoshatarëve të tyre perëndimorë me interesa të ngjashme) në lidhje me temat e lidhura me studimet mediatike, studimet kulturore, hapësirën publike dhe ndërthurjen e tyre me studimet gjinore dhe të huaja. Një nga…

Read More

Shkollë verore në Hungari

Shkollë verore në Hungari

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 (BE) / 15 qershor 2017 (jashtë BE) Kush mund të aplikojë: studentët që ndjekin BA, MA ose PhD dhe kanë interes dhe entuziazëm akademik dhe / ose profesional për temën Përfitimet: bursa të kufizuara duke përfshirë akomodimin falas dhe ushqimin Kriza aktuale e BE-së dhe dinamika e zhvendosjes së fuqive globale e sjell rajonin e Evropës Qendrore në një epokë të re pasigurie. Shtete të ndryshme nacionale dhe elitat…

Read More

Konkursi Evropian në Shkencë

Konkursi Evropian në Shkencë

Afati i fundit i aplikimit: 30 prill 2017 Kush mund të aplikojë: të rinjtë, midis moshës 10 deri në 14 vjeç ose 15 deri në 20 vjeç nga BE ose vendet e asociuara Çmimi: Reditja e 1: EUR 3.000; Renditja e 2: 2,000 EUR; Renditja e 3: EUR 1.000 SciChallenge është një konkurs i gjerë evropian për të rinjtë, të cilët janë të ngazëllyer për SHKENCA NATYRORE, TEKNOLOGJI, INXHINIERI ose MATEMATIKË Ju mund të zgjidhni një…

Read More

Konkurs për esetë më të mira

Konkurs për esetë më të mira

Afati i fundit i aplikimit: 22 prill 2017 Kush mund të aplikojë: kushdo Çmimi: esetë do të postohen në faqen e internetit të projektit GPPW dhe do të promovohen përmes mediave sociale Politika Globale e Politikave Publike është njofton bashkëpunimin e saj në projektin “Futures of Europe” në të cilin qytetarët evropianë do të kërkojnë dhe diskutojnë përgjigjet për të ardhmen e jetës në Evropë në dekadat e ardhshme dhe shpresat dhe frikën e tyre për…

Read More

Konkurs për artikuj/Muaji i Evropës

Konkurs për artikuj/Muaji i Evropës

#Përfshihu #EMAThirrjeAplikime #EUDAY2017 Në kuadër të Ditës së Europës 9 maj 2017, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) mbështetur nga European Movement International dhe Europe for Citizens Programme hap thirrjen për Konkursin e Artikullit më të mirë. Ftojmë të rinj, studentë, hulumtues, kërkues e gazetarë të rinj, të japin skenarët e tyre për Bashkimin Europian në 2025. Mund të përzgjidhni një nga çështjet: -A do e kenë kthyer populistët dhe ekstremistët BE-në habitatin e tyre? -Një…

Read More