Konkursi për Esenë më të Mirë

Konkursi për Esenë më të Mirë

Shpallet “Konkursi për Esenë më të Mirë” në Shërbimet Publike Projekti i financuar nga Bashkimi Evropian “IPSD – Mbështetje për Përmirësimin e Ofrimit të Shërbimeve Publike me në Qendër Qytetarin në Shqipëri”, me përfitues “Agjencinë për Ofrimin e Shërbimeve Publike të Integruara në Shqipëri” – ADISA, fton studentët nga mosha 18 -25 vjeç të bëhen pjesë e “Konkursit për Esenë më të Mirë”. Lutemi të dorëzoni esetë tuaja në adresën e emailit: sherbimet.publike@adisa.gov.al Për me…

Read More

Konkurs ndërkombëtar për esenë më të mirë

Konkurs ndërkombëtar për esenë më të mirë

Afati i fundit i aplikimit: 8 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: Personat 16 deri në 25 vjeç nga vendet e BE-së ose partnerët e COSME-it Përfitimet: udhëtim i financuar plotësisht në Estoni Konkursi për esenë rinore, organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Komisionit Evropian për Tregun e Vetëm, Industrinë, Sipërmarrjen dhe NVM-të, po fillon përsëri dhe po kërkon përgjigje kreative dhe të menduar mirë për këtë pyetje: Çfarë aftësish duhet të kenë sipërmarrësit e…

Read More

Konkurs ndërkombëtar për esenë më të mirë

Konkurs ndërkombëtar për esenë më të mirë

Afati i aplikimit: 20 tetor 2017 Kush mund të aplikojë: të gjithë nxënësit e shkollave të mesme nga çdo vend i botës Çmimi: shpërblime monetare prej 500 USD, 350 USD dhe 150 USD Shkruani një ese prej jo më shumë se 900 fjalësh në ndonjë prej këtyre 4 temave të ndryshme: Çfarë aftësish të jetës mund t’i mësojnë studentët gjatë kolegjit? Cilat janë tre më të rëndësishmet dhe pse ?; Çfarë shihni si çështjen sociale më…

Read More

Thirrje për artikuj mbi sfidat aktuale të NATO-s

Thirrje për artikuj mbi sfidat aktuale të NATO-s

Afati: 15 qershor 2017 Hapur për: studiues, hulumtues, praktikues të politikave publike dhe kandidatë për MA / PhD Shpenzimet: pa pagesë Gazeta e Çështjeve Evropiane dhe të Sigurisë synon të nxisë debatin, analizën dhe diskutimin e politikave mbi çështjet që kombinojnë analiza konceptuale dhe empirike në fushat e mëposhtme: reforma dhe performanca e sektorit të sigurisë, tendencat e sigurisë evropiane dhe globale, prioritetet dhe sfidat aktuale dhe të ardhshme të NATO-s, Reformat e sektorit të…

Read More

Konkursi i eseve dhe arteve të bukura

Konkursi i eseve dhe arteve të bukura

Zyra Erasmus+ në Shqipëri, Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri dhe Rrjeti i Informimit i BE-së organizojnë: ERASMUS + Konkursi i eseve dhe arteve të bukura “Evropa ime” Përdorni artin për të përshkruar se si ka ndikuar në jetën tuaj përvoja Erasmus! Ndani me ne historinë tuaj frymëzuese! Kategoritë dhe Çmimet Ese* – Eseja më e mirë – € 100 Fotografi** – Fotografia më e mirë – € 100 Vizatim, Pikturë, Video, Skulpturë, Qeramikë –…

Read More

Konkurs për esetë më të mira

Konkurs për esetë më të mira

Afati i fundit i aplikimit: 22 prill 2017 Kush mund të aplikojë: kushdo Çmimi: esetë do të postohen në faqen e internetit të projektit GPPW dhe do të promovohen përmes mediave sociale Politika Globale e Politikave Publike është njofton bashkëpunimin e saj në projektin “Futures of Europe” në të cilin qytetarët evropianë do të kërkojnë dhe diskutojnë përgjigjet për të ardhmen e jetës në Evropë në dekadat e ardhshme dhe shpresat dhe frikën e tyre për…

Read More

Ese me temë “Gjysma tjetër e komunizmit: Pikëpamja e grave”

Ese me temë “Gjysma tjetër e komunizmit: Pikëpamja e grave”

Afati i aplikimit: 10 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: kontribuesit nga fusha e historisë, shkencave politike, filozofi, sociologji, studimet gjinore Kontributet nga fusha të ndryshme të hulumtimit janë të mirëpritur si psh: historia, shkenca politike, filozofi, sociologji, studime gjinore apo ndonjë fusha të tjera të lidhura me interes, drejtuar nga një perspektivë ndërdisiplinore. Temat mund t’i drejtohen (por nuk kufizohen) aspekteve të mëposhtme: Ideologjia komuniste dhe gratë në shoqëri – praktikë dhe diskursin; Biografitë…

Read More

Konkurs ndërkombëtar eseje

Konkurs ndërkombëtar eseje

Afati i aplikimit: 31 Mars 2017 Kush mund të aplikojë: nuk ka kufizime për moshën, kombësinë apo profesionin Çmimi: vendi i parë (4.000 USD), vendi i dytë (1700 USD), çmimi tjetër (400 USD) Tema e konkursit 2017 është: “Demografia e botës është duke përjetuar një ndryshim të rëndësishëm strukturor. Ndërsa popullsia totale e botës është ende në rritje, rritja e numrit të vendeve që po përballen me fertilitet të ulët, plakje të shpejtë dhe madje edhe shpopullim….

Read More

Konkurs ndërkombëtar eseje

Konkurs ndërkombëtar eseje

Afati i aplikimt: Qershor 15, 2017 Ky konkurs i përvitshëm i esesë organizohet në përpjekje për të shfrytëzuar energjinë, imagjinatën dhe iniciativën e rinisë së botës në promovimin e kulturës së paqes dhe zhvillimit të qëndrueshëm. Ai gjithashtu ka për qëllim të frymëzojë shoqërinë për të mësuar nga mendjet e reja dhe për të menduar rreth asaj se si secili prej nesh mund të bëjë një ndryshim në botë. Ky program është një aktivitet i…

Read More

Konkursi i esesë “Bank Ki-moon”

Konkursi i esesë “Bank Ki-moon”

The Ban Ki-moon Essay Competition Tema: Breza në veprim: Beteja e të rinjve shqiptarë me plogështinë. Në shumë vende të botës, perfshi edhe Shtetet e Bashkuara, të rinjtë po angazhohen sa herë e më shumë me punë vullnetare dhe aktivizëm në mbrojtje të dinjitetit njerëzor, ambjentit, lirisë së fjalës apo lirisë së lëvizjes. Kjo valë energjie rinore po kaplon, me hapa të ngadaltë por të sigurt, edhe të rinjtë e vendit tonë. Megjithatë, që të…

Read More
1 2