Mundësi studimi me bursë

Mundësi studimi me bursë

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentë vendas dhe ndërkombëtarë Çfarë ofrohet: Bursë e plotë PhD Universiteti Khazar me mbështetjen e seksionit SPE Azerbajxhan po ofron një bursë Ph.D. të plotë brenda Shkollës së Inxhinierisë dhe Shkencave të Aplikuara. Bursa është e hapur për studentët vendas dhe ndërkombëtarë. Universiteti Khazar i Azerbajxhanit, i cili përkthehet drejtpërdrejt si Universiteti Kaspik, është një universitet privat i vendosur në Baku, Azerbajxhan. Kriteret…

Read More

Studime post doktorature me bursë në Francë

Studime post doktorature me bursë në Francë

Afati i fundit i aplikimit: 15 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë të doktoratës Granti ofron: 2,000 euro në muaj Si pjesë e partneritetit midis Fondacionit Gerda Henkel dhe Kolegjiumit të Edukimit Mondial, dy grante pas doktoratës do të jepen për një periudhë prej 12 muajsh për dy studiues të rinj që jetojnë jashtë Francës. Collège d’études mondiales është një qendër shkëmbimi dhe reflektimi për kërkuesit në Shkencat Sociale dhe Humanistike. Institucioni përballet…

Read More

Mundësi studimi me bursë

Mundësi studimi me bursë

Afati i aplikimit: 30 Tetor 2017 Kush mund të aplikojë: Ph.D në një disiplinë humanitare midis 1 janarit 2015 dhe jo më vonë se 31 korrik 2018 Bursa ofron: USD 56,650 stipendion vjetore, një llogari kërkimi prej 5,000 USD, një pagesë modeste për lëvizje dhe një paketë gjithëpërfshirëse përfitimesh Humanitetet mjedisore tërheqin energjinë e disa lëvizjeve njerëzore dhe të lidhura me disiplinën qendrore – filozofinë mjedisore, historinë mjedisore, ekokritizmin, gjeografinë kulturore, antropologjinë dhe të tjerët…

Read More

Mundësi studimi me bursë

Mundësi studimi me bursë

Afati i fundit i aplikimit: 11 shtator 2017 Kush mund të aplikimit: njerëzit me përvojë në aspektet teknike të fushave të shumëfishta Përfitimet: pozicioni i PhD i financuar plotësisht Fakulteti i Shkencave Inxhinierike të KU Leuven University (Belgjikë) ka hapur aplikimet për studime Ph.D. me një temë hulumtimi që lidhet me praktikën në zhvillim të: Arkitekturë robotike; Trillim robotik; Robotë në arkitekturë. Hulumtimi i tij kërkon sintezën ndërdisiplinare të njohurive nga: Dizajn arkitektonik; Ndërveprimi njerëzor-kompjuter; Robotikë….

Read More

Mundësi studimi me bursë

Mundësi studimi me bursë

Në kuadër të Marie Sklodowska Curie Individual Fellowship Actions, të Programin Horizon 2020 (MSCA-IF), Universiteti Complutense i Madrid (UCM), ofron 101-pozicione Post Doktorature. Në këtë link do të keni mundësi të gjeni tabelat e ndara sipas fakulteteve, fushave dhe grupeve të kërkimit. Në grupet e kërkimit, do të gjeni edhe kontaktin ku mund të shfaqni interesin tuaj për të aplikuar për Post-Doktorature. Linku i mëposhtëm jep një informacion më të detajuar rreth këtij programi: http://oficinaeuropea.ucm.es/msca-expresions-of-interest-20…

Read More

Program praktike ndërkombëtare

Program praktike ndërkombëtare

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët, studentët e nivelit pasuniversitar ose postdoc Shpërblimi: praktikantët do të kërkojnë shpenzimet lidhur me zhvendosjen për kohëzgjatjen e praktikës Përmbytjet janë përgjegjës për mijëra jetë dhe miliarda dollarë humbje në nivel global çdo vit, dhe këto humbje rriten me rritjen e ndryshueshmërisë klimatike. Përpjekjet dhe investimet intensive shkojnë në menaxhimin e rreziqeve të përmbytjeve, duke lehtësuar pasojat e tyre dhe duke i parashikuar ato….

Read More

Mundësi studimi me bursë në Rumani

Mundësi studimi me bursë në Rumani

Hapet thirrja për bursa në kuadër të programit Erasmus + në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin dhe studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018 Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime; Nivelet e mobilitetit përstudentët: – Doktoraturë(studentët duhet të jenë të regjistruar në programin…

Read More

Mundësi studimi ne nivelin e doktoraturës me bursë

Mundësi studimi ne nivelin e doktoraturës me bursë

Hapet thirrja për bursa në kuadër të programit Erasmus + në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin dhe studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Perëndimor Timisoara, në Rumani, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018 Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime; – Shkëmbimin e stafit akademik për trajnim; Nivelet e mobilitetit përstudentët: – Doktoraturë…

Read More

Studime me bursë në Australi

Studime me bursë në Australi

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentë australianë dhe ata ndërkombëtarë Bursa përfshin: 26.392 USD në vit pa pagesë tatimore, në pagesa dy javore, udhëtimi në Canberra nga Australia, rimbursimi i disa shpenzimeve të largimit, kompensimi për rimbursimin e tezës Universiteti Kombëtar Australian ka hapur për një numër të bursave PhD në dispozicion për studentët Australian dhe ata ndërkombëtarë. Bursat jepen për periudhën tre vjeçare me orar të plotë, me një…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Zelandën e Re

Mundësi studimi me bursë në Zelandën e Re

Afati i aplikimit: 1 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentët nga Zelanda e Re dhe studentët ndërkombëtarë Bursa përfshin: 23,500 USD në vit + pagesa për shkollim Universiteti Victoria në Wellington ofron 35 bursa doktorature për studentët e Zelandës së Re dhe studentët ndërkombëtarë. Këto bursa janë në dispozicion për ndjekjen e doktoraturës. Qëllimi i Universitetit është të ofrojë një mjedis mësimor për t’i ndihmuar studentët të arrijnë potencialin e tyre të plotë, por…

Read More
1 2 3 4 5