Bursa për studime pasuniversitare Master/Kërkimore në Japoni

Bursa për studime pasuniversitare Master/Kërkimore në Japoni

Në kuadër të “Programit të Bursave” (Japanese Government Monbukagakusho: Mext), Qeveria e Japonisë ofron 1 (një) bursë për studime pasuniversitare Master/kërkimore për kandidatë shqiptarë, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet pasuniversitare master/kërkimore në Japoni për vitet akademikë 2017-2019, në fushat e studimit në vijim: – Shkenca shoqërore: Letërsi, histori, estetikë, drejtësi, shkenca politike, ekonomik, tregti, pedagogji, psikologji, sociologji, muzikë, artet e bukura, etj. – Shkenca natyrore/ të aplikuara: arkitekturë inxhinieri, bujqësi, elektronikë, informatikë peshkim, mjekësi,…

Read More

Bursa Doktorature në Menaxhim, Financë dhe Kontabilitet në Itali

Bursa Doktorature në Menaxhim, Financë dhe Kontabilitet në Itali

Përshkrimi LIUC – Università Cattaneo ofron programin për doktorarurë në Menaxhim, Financë dhe Kontabilitet, projektuar për të përgatitur studentë kryesisht për karrierë hulumtuese të orientuar në akademi, por edhe për kompani multinacionale, organizata publike dhe private, institucione financiare në mënyrë që ata të interpretojnë dukuritë e biznesit në një mënyrë të integruar, duke përdorur parimet e përgjithshme metodologjike për kërkime sasiore dhe cilësore në shkencat sociale, me perspektivat e ofruara nga lëndët e financave korporative,…

Read More

Bursa Masteri për studentë ndërkombëtarë në Zvicër

Bursa Masteri për studentë ndërkombëtarë në Zvicër

Universiteti i Lozanës po ofron 10 Grante masteri në UNIL, në dispozicion për studentët e huaj për semestrin vjeshtë 2017-pranverë 2018. Grantet janë në dispozicion për ndjekjen e masterit në Universitetin e Lozanës. Kandidati duhet të ketë marrë një diplomë nga një universitet i huaj. Pjesëmarrësit duhet të dëshmojnë njohuri të mira të gjuhës angleze në letrën e tyre të motivimit (numri i viteve të klasave të gjuhëve të marra, përvojë specifike në një mjedis që…

Read More

Bursat Rinore Hurford në Uashington

Bursat Rinore Hurford në Uashington

  Kush mund të aplikojë: aplikantë jo më të mëdhenj se 30 vjeç, të interesuar në aktivizmin demokratik. Bursa: pagesë mujore për shpenzimet e jetesës, sigurim shëndetësor, shpenzime udhëtimi Afati i aplikimit: 18 Maj 2016 Pëshkrimi Lëvizja Botërore Rinore për Demokraci dhe Forumi Ndërkombëtar për Studime Demokratike në “National Endowment for Democracy” (NED) ju ftojnë të aplikoni për Programin Rinor të Bursave Hurford në Uashington, DC. Liderët e rinj nga e gjithë bota do të…

Read More

8 arsye pse duhet të studioni në Evropë!

8 arsye pse duhet të studioni në Evropë!

Mbi 1,4 milionë studentë nga e gjithë bota zgjedhin të studiojnë në Evropë në vitin 2012, dhe numrat janë në rritje çdo vit. Me mbi 1000 universitete, qendra kërkimore dhe institucione të arsimit të lartë, Evropa ofron programe të studimeve cilësore. 8 arsye për të zgjedhur Evropën si vendin e studimeve tuaja 1.Karriera: Formoni të ardhmen tuaj Doni të përparoni në karrierën tuaj? Në Anketën e Punëdhënësit Global të QS 2011, mbi 60% e punëdhënësve…

Read More

Bursa studimi në Francë, Itali dhe Sllovaki, ja si të aplikoni

Bursa studimi në Francë, Itali dhe Sllovaki, ja si të aplikoni

Studentët shqiptarë, stafet akademike, punonjësit e administratës publike si dhe mësuesit e gjuhës italiane kanë mundësinë që të aplikojnë për bursa studimi që ofrohen nga shtete të ndryshme të Bashkimit Europian, si Franca, Italia dhe Sllovakia. Bursat ofrohen për vitin akademik 2016-2017. Për bursat e ofruara nga qeveria italiane afati i aplikimit është data 15 prill, për bursat në Francë është data 30 prill, dhe aplikimi bëhet pranë ambasadës franceze dhe në Institutin Italian të…

Read More

Bursa deri në 50 mijë Dollarë nga OPEC për ndjekjen e studimeve Master

Bursa deri në 50 mijë Dollarë nga OPEC për ndjekjen e studimeve Master

Afati i aplikimit: 1 Maj 2016 Bursa: deri në 50,000 Dollarë Përshkrimi Fondi i OPEC për Zhvillim Ndërkombëtar (OFID) ka kënaqësinë të njoftojë se aplikantët e kualifikuar që kanë marrë ose janë në prag të përfundimit të studimeve të tyre universitare dhe të cilët dëshirojnë të studiojnë për master janë të mirëpritur për të aplikuar për bursa të OFID-it. Nëpërmjet skemës së bursave, OFID synon të ndihmojë individë shumë të motivuar për të kapërcyer një nga sfidat…

Read More

Bursa Doktorature në Turqi

Bursa Doktorature në Turqi

Afati i aplikimit: 1 Korrik 2016 Kush mund të aplikojë: Studentët ndërkombëtarë dhe nga Turqia,  të interesuar për një pozicion akademik ose industri Bursa: Përjashtim vjetor nga tarifa e plotë, pagë mujore për jetesën, akomodim, karta për vakte ushqimore, sigurim shëndetësor privat, hapësirë për zyrë dhe laptop, dhe mbulim të shpenzimeve që lidhen me tezën. Përshkrimi Universiteti Koç u themelua në vitin 1993 si një universitet jofitimprurës privat në Stamboll, Turqi. Në njëzet vjet që…

Read More

Bursa studimore në kërkime për Holokaustin

Bursa studimore në kërkime për Holokaustin

Kush mund të aplikojë: Kërkues, Arkivistët, kuratorët dhe studiues të rinj, sidomos kandidatë për PhD me burime të kufizuara, që punojnë në institucionet e përcaktuara në shtetet anëtare të BE-së dhe në vendet të asociuara Bursa: Përfshin strehim, shpenzimet e jetesës dhe udhëtimit Afati i aplikimit: 30 Qershor 2016/ 31 Mars 2017/ 31 Dhjetor 2017 Përshkrimi Bashkimi Evropian po financon Bursat EHRI për të mbështetur studiuesit, arkivistët, kuratorët dhe studiuesit e rinj, sidomos kandidatët e doktoraturës me burime…

Read More

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Kush mund të aplikojë: studentë ndërkombëtarë Bursa: Pagesë mujore (600 TL për Bachelor, 850 TL për Master dhe 1200 TL për Doktoraturë); Tarifë të plotë shkollimi; Kurs falas 1-vjeçar të gjuhës turke; Akomodim falas; Biletë udhëtimi avioni vajtje-ardhje; Sigurim shëndeti. Afati i aplikimit: 31 Mars 2016 Përshkrimi “Bursat Turke” është një program ndërkombëtar bursash i financuar nga Qeveria e Turqisë. Janë hapur aplikimet për Bursat Turke për programet bachelor, master dhe Doktoraturë. “Bursat  Turke” përfshijnë edhe bursat,…

Read More
1 10 11 12 13 14