Bursa Masteri në Mbretërinë e Bashkuar

Bursa Masteri në Mbretërinë e Bashkuar

Bursat Chevening u mundësojnë studentëve të shkëlqyer që të ndjekin Masterin një-vjecar në Mbretësinë e Bashkuar. Ky program është në kërkim të njerëzve, të cilët kanë pasion, ide dhe aftësinë për të gjetur zgjidhje dhe që mund të udhëheqin për të krijuar një të ardhme më të mirë. Kriteret: • Të ktheheni në vendin tuaj për minimumi dy vjet pasi bursa e këtij programi të ketë përfunduar. • Duhet të keni një diplomë universitare, e…

Read More

Master në Drejtësi/ Mundësi burse në Gjermani

Master në Drejtësi/ Mundësi burse në Gjermani

Po përballeni me kriza financiare në studimet tuaja në fushën e drejtësisë? Nëse po, atëherë hidhni një sy fondeve të DAAD për studentët nga vendet në zhvillim në Gjermani të ofruara nga Munich Intellectual Property Law Center. Financuar nga DAAD, bursa është e disponueshme për të siguruar mbështetje financiare për ata kandidatë të shkëlqyer që dëshirojnë të studiojnë në programin pasuniversitar në drejtësi në Munich Intellectual Property Law Center. Kriteret: • Aplikantët duhet të jenë…

Read More

Bursa Masteri në Universitetin e Teknologjisë, Vjenë

Bursa Masteri në Universitetin e Teknologjisë, Vjenë

Programi i Bursave Helmut Veith është një program i krijuar në nder të një shkencëtari të shquar kompjuterësh që punoi në fushën e logjikës në shkencat kompjuterike, inxhinierinë kompjuterike dhe sigurinë kompjuterike. Kush mund të aplikojë? Bursat i jepen çdo vit studenteve vajza/gra me arritje të larta akademike në fushën e shkencave kompjuterike të cilat ndjekin (ose planifikojnë të ndjekin) një nga programet master në Shkenca Kompjuterike në Universitetin e Teknologjisë në Vjenë, program i…

Read More

Bursa Bachelori dhe Masteri në Itali

Bursa Bachelori dhe Masteri në Itali

Universiteti Iuav di Venezia po ofron bursa për studentë nga çdo shtetësi, të cilët dëshirojnë të ndjekin arsimin e lartë në Itali me ndihmë financiare. Niveli arsimor: Bachelor dhe Master Vlera e bursës është  5,000.00 euro (minus taksat e bursave që merren nga shteti italian, 4,575.00 euro neto) për një vit akademik dhe nuk mund të rinovohet. Kriteret: Student i çdo kombësie mund të aplikojë për këtë program; Studentët janë të ftuar të aplikojnë pa marrë parasysh të…

Read More

Bursa Masteri në Amerikë

Bursa Masteri në Amerikë

Kolegji Rollins është një kolegj privat, ku përfshihet edhe arsimi i arteve liberale, i themeluar në vitin 1885, në Florida. Kolegji Rollins ka hapur thirrjen për aplikime për bursa Masteri në Administrim Biznesi. Ofrohen bursa të plota dhe të pjesshme për aplikantët që do të përzgjidhen. Mund të aplikojnë të interesuarit nga çdo vend i botës, të cilët përmbushin kriteret. Kriteret: Aplikantët duhet të jenë shtetas i një vendi jashtë Shteteve të Bashkuara dhe duhet…

Read More

Bursa Masteri në Dizajn dhe Arte të Bukura nga Kolegji Kombëtar i Artit dhe Dizajnit në Irlandë

Kolegji Kombëtar i Artit dhe Dizajnit në Irlandë po pranon aplikime për bursa masteri në Arte të bukura dhe Artin Dixhital. Bursa do të jetë e financuar për dy vitet e zhvillimit të programit të masterit. Ky program u drejtohet artistëve ambiciozë dhe të diplomuarve në Arte të Bukura, të cilët janë të interesuar që të avancojnë artin e tyre, duke u angazhuar me artin dhe teorinë bashkëkohore dhe duke e lidhur atë me fusha…

Read More

Bursa Masteri nga Instituti Suedez për Ballkanin perëndimor

Bursa Masteri nga Instituti Suedez për Ballkanin perëndimor

Afati i aplikimit: 15 Janar 2016 për Programin Master /13 Shkurt 2016 për bursë Kush mund të aplikojë? Kandidatë nga Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, dhe Serbia Bursa: 9,000 SEK (970 euro/muaj), tarifa e shkollimit, grant udhëtimi, sigurim Përshkrimi Bursat e Institutit suedez për Ballkanin Perëndimor synojnë mbështetjen studimet të nivelit të avancuar dhe kërkime brenda fushave të përzgjedhura në mënyrë që të kontribuojë për marrëdhënie më të ngushta mes Ballkanit Perëndimor dhe…

Read More