Konkurs eseje/ “Unë zgjedh Bashkimin Evropian”

Konkurs eseje/ “Unë zgjedh Bashkimin Evropian”

Historia Ime shpall konkursin e esesë me temën “Unë zgjedh Bashkimin Evropian”. Ky konkurs është pjesë e projektit me të njëjtin emër, i cili ka për qëllim kryesor mbrojtjen e demokracisë dhe vlerave të së drejtave të njeriut përmes rritjes së njohurive mbi impaktin që procesi i integrimit evropian pritet të ketë në shoqërinë shqiptare. Projekti gjithashtu vjen në ndihmë të përpjekjeve të Bashkimit Evropian për fuqizimin, zgjerimin dhe diversifikimin e angazhimit të qytetarëve dhe…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkolla verore “Bashkimi Evropian, të drejtat e njeriut dhe aktivizmi”

Shpenzimet e mbuluara/ Shkolla verore “Bashkimi Evropian, të drejtat e njeriut dhe aktivizmi”

“Historia Ime”, shpall të hapur për të gjashtin vit radhazi, aplikimin për shkollën verore “Bashkimi Evropian, të drejtat e njeriut dhe aktivizmi”. Këtë vit shkolla verore zhvillohet në periudhën 25 Shtator 2019– 29 Shtator 2019 në qytetin e Pogradecit dhe do të zgjerojë trajnimet në teori dhe praktikë, jo vetëm në fushën e të drejtave të njeriut por edhe në fushën e aktivizmit. Do të trajtojmë të drejtat e njeriut dhe aktivizmin. Aktivizmi ka të…

Read More

Konkurs fotografie nga Bashkimi Evropian

Konkurs fotografie nga Bashkimi Evropian

A interesoheni për mbrojtjen e mjedisit dhe e doni fotografinë? Atëhere filloni dhe shkrepni foto për një mjedis të gjelbër! Bashkohuni  në Javën e Gjelbër 2017, në Konkursin Kombëtar të Fotografisë në Mediat Sociale, për të kontribuar në mbrojtje të mjedisit. Fotografë profesionistë, por edhe amatorë, janë të ftuar të paraqesin përmes një fotografie origjinale, angazhimin e tyre për përmirësimin, mbrojtjen dhe ruajtjen e mjedisit në #Shqipëri. Do të jetë publiku ai që do të votojë…

Read More

Aktivitet me temë “Modeli i Bashkimit Evropian” në Universitetin e Sofjes

Aktivitet me temë “Modeli i Bashkimit Evropian” në Universitetin e Sofjes

Afati i fundit i aplikimit: 31 maj 2017 Kush mund të aplikojë: pjesëmarrës nga e gjithë bota Vendi: 6- 10 shtator 2017 në Universitetin e Sofjes Modeli i Bashkimit Evropian Sofje 2017 do të zhvillohet nga 6 shtatori deri më 10 shtator në ambientet e Universitetit të Sofjes “Shën Kliment Ohridski “. Ekipi i BETA Bullgaria është i kënaqur për rinovimin e traditës së organizimit të simulimeve të vendimmarrjes brenda institucioneve të Bashkimit Evropian dhe ju…

Read More

Konferencë mbi Bashkimin Evropian/Kiev

Konferencë mbi Bashkimin Evropian/Kiev

Afati për aplikim është data 20 Shkurt. Model Bashkimi Evropian Kyiv është një simulim i politikës evropiane qëllimi kryesor i të cilit është të imitojë punën e institucioneve legjislative dhe ekzekutive të Bashkimit Evropian. Debutimi i saj në Kiev u zhvillua në mars të vitit 2016 dhe tani do të rritet në një traditë të përvitshme. MEU Kyiv është mbajtur në Taras Shevchenko Universiteti Kombëtar i Kievit, Ukrainë. Qëllimi kryesor i organizmit është të lidhë studentë…

Read More

Mundesi punesimi/ Ekspert për mediat sociale prane Rrjetit te Informacionit të BE-së në Shqipëri

Mundesi punesimi/ Ekspert për mediat sociale prane Rrjetit te Informacionit të BE-së në Shqipëri

  Titulli: Ekspert i medias sociale (maksimumi 150 ditë) Emri i projektit: Rrjeti i Informacionit të BE-së në Shqipëri Afati i aplikimit: Deri në datën 3 shkurt 2017 Detyrat dhe përgjegjësitë: Eksperti I Mediave Sociale do të jetë përgjegjës për zhvillimin e përmbajtjes dhe të rejat e përditshme, duke përfshirë postimin e njoftimeve për shtyp, fjalime dhe materiale të tjera audio-vizuale të platformave të mediave sociale të delegacionit të BE-së që synon të rrisë praninë e…

Read More

Thirrje për propozime/ Projekt i financuar nga Bashkimi Evropian

Thirrje për propozime/ Projekt i financuar nga Bashkimi Evropian

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) publikon Thirrjen e Parë për Propozime, në kuadër të projektit “CIVILISC-Instrumenti i Shoqërisë Civile kundër Korrupsionit”, financuar nga Bashkimi Evropian (nën Instrumentin e Ndihmës për Shoqërinë Civile -Iniciativa Qytetare dhe Komponenti i Forcimit të Kapaciteteve). Kjo Thirrje për Propozime  synon të mbështesë Organizatat e Shoqërisë Civile që zhvillojnë aktivitetin e tyre dhe/ose janë me qendër në bashkitë: Prrenjas, Devoll, Cërrik, Lushnjë, Shijak, Divjakë, Belsh, Tepelenë, Vorë, Libohovë, Selenicë, Ura-Vajgurore…

Read More

Konkurs i financuar nga Bashkimi Evropian/ Smartfon për mjedisin!

Konkurs i financuar nga Bashkimi Evropian/ Smartfon për mjedisin!

Ju që keni pasion mjedisin, mund të kontribuoni në mbrojtjen e tij! Po si? Duke marrë pjesë në konkursin e një filmi të shkurtër për mjedisin, nëpërmjet smartfonit tuaj. Në qoftë se keni ide dhe fakte mbi një problem mjedisor, smartfoni juaj është një mundësi e mirë për të realizuar një film të shkurtër të një cilësie të mirë. Afati për dorëzimin e filmave është 14 Dhjetor. Ky aktivitet organizohet në kuadër të programit #ACHIEVE,…

Read More

Mundësi punësimi nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri/ Asistent me kohë të plotë

Mundësi punësimi nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri/ Asistent me kohë të plotë

Njoftim për vend pune: Asistent me kohë të plotë i Keshilltarit Rezident për Binjakëzimin Asistent me kohë të plotë i Këshilltar Rezident për Binjakëzimin për Projektin e Binjakëzimit të bashkëfinancuar nga BE-ja “Forcimi i kapaciteteve të auditimit të jashtëm”, zbatuar nga Najwyzsza Izba Kontroli (Zyra e Auditimit të Lartë e Polonisë; NIK) në partneritet me Državni ured za reviziju (Zyra Shtetërore e Auditimit e Kroacisë) për Kontrollin e Lartë të Shtetit (KLSH). Ai/ajo do t’i…

Read More