Organizim për vendet e Ballkanit me temë “Qeverisja në internet”

Organizim për vendet e Ballkanit me temë “Qeverisja në internet”

Afati i aplikimit: 29 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Greqia, Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë, Mali i Zi, Rumania, Serbia, Sllovenia, Turqia Vendi: 21-25 gusht 2017 në Sarajevë (mali olimpik Jahorina), Bosnjë dhe Hercegovinë Roli dhe ndikimi i rëndësishëm i Internetit në aspektet sociale, arsimore, kulturore, ligjore, ekonomike dhe politike të shoqërisë në mbarë botën janë të dukshme edhe në zhvillimin e vendeve të Ballkanit në…

Read More

Mundësi studimi me bursë në fushën e Historisë

Mundësi studimi me bursë në fushën e Historisë

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët duhet të mbajnë së paku një Ph.D. Kur zhvillohet: 3 deri në 6 muaj gjatë vitit akademik Tetor 2018 – Shtator 2019 Përshkrim Antikiteti dhe Antikiteti i Vonë Kontakte fetare në perandorinë bizantine në antikitet dhe Mesjetë (veçanërisht në lidhje me rajonin e Ballkanit dhe kristianizimin e Evropës Lindore); Kontakte fetare në ishullin e Mesdheut: Qipro, Kretë, Rhodes; Religjionet dhe kontaktet fetare…

Read More

Forumi i shoqërisë civile në Itali

Forumi i shoqërisë civile në Itali

Afati i aplikimit: 5 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, think tank, institute të politikave nga Ballkani Perëndimor dhe BE Përfitimet: akomodimi dhe shpenzimet e kufizuara të udhëtimit Forumi i Shoqërisë Civile Trieste është organizuar nën ombrellën e Forumit të Shoqërisë Civile të Samitit të Samitit të Ballkanit Perëndimor, si një iniciativë e përbashkët e Fondit Evropian për Ballkanin (EFB), Fondacioni ERSTE dhe Fondacioni Friedrich-Ebert, në partneritet me Fondacioni…

Read More