Dëshironi të studioni në Francë për vitin 2017-2018? Ja procedurat e regjistrimit

Dëshironi të studioni në Francë për vitin 2017-2018? Ja procedurat e regjistrimit

Njoftim i Ambasadës Franceze në Shqipëri Të rinjtë shqiptarë që dëshirojnë të ndjekin studimet në ciklin e parë universitar (Bachelor) në Francë do të gjejnë më poshtë informacionet mbi procedurën e regjistrimit. Procedurat e regjistrimit – (Word, 34 ko) Shkarkoni udhëzuesin e dosjes – (PDF, 394.4 ko) Shkarkoni Dosjen e bardhë – (PDF, 514.6 ko) [Shkarkoni Dosjen për studimet në arkitekturë – (PDF, 223.7 ko) Faqja zyrtare: LINK

Read More

Thirrje për aplikime/ Bursa studimi në Portugali

Thirrje për aplikime/ Bursa studimi në Portugali

Hapet thirrja për Aplikime për Bursa për Studentët në kuadër të Programit Erasmus + në Universitetin Nova, Portugali Në kuadër të Programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës , në Universitetin Nova, Portugali. Llojet e mobilitetit përfshijnë: -Shkëmbimin e studentëve për studime; Nivelet e mobilitetit për studentët: – Bachelor; – Master; – Doktoraturë; Kohëzgjatja e bursave: – Bachelor (3-5 muaj); – Master (3-5 muaj);…

Read More

Bursa për studentë ndërkombëtarë nga Universiteti i Misisipit

Bursa për studentë ndërkombëtarë nga Universiteti i Misisipit

Për sudentët fillestarë nga e gjithë bota që kanë mbaruar shkollën e mesme jashtë SHBA:  Studentët ndërkombëtarë të cilët janë pranuar në universitet si studentë universitarë, dhe që do të kenë një vizë / status të përkohshëm në SHBA mund të konsiderohen për Bursat në Akademinë Ndërkombëtare të Ekselencës (AES-INTL). Ato janë të ofruara në përgjithësi në bazë të meritës akademike të studentit, së bashku me aspiratat bindëse dhe premtimin për sukses në universitet; ato…

Read More

Bursë studimi Bachelor në Kanada

Bursë studimi Bachelor në Kanada

Afati i aplikimit: 20 Maj/30 Shtator 2016 (vjetor) Vendi: Kanada Fillimi Shtator 2016 / Janar 2017 Përshkrim i shkurtër: Humber ofron bursa të plota dhe të pjesshme shkollimi për studentët e rinj universitar ndërkombëtar, të cilët do të fillojnë mësimin mësimin në shtator të vitit 2016 ose në janar 2017. Institucioni: Kolegji Humber në Toronto, Kanada Fusha e studimit: Programet e vlefshme universitare të ofruara në Kolegj Grupi i targetuar: Studentë ndërkombëtare Kriteret: Aplikimet do…

Read More

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

Gjetja e një burse është më e lehtë se sa mund të mendoni. Këtu janë disa këshilla për të marrë një bursë, duke përfshirë edhe atë që ju duhet të shikoni me vëmendje në aplikimin tuaj. 1.Filloni kërkimin sa më shpejt të jetë e mundur Sa më parë të filloni kërkimin tuaj, aq më shpejt ju mund të merrni mbështetje. Dhe mos u shqetësoni për të mosgjetjen e një burse të përshtatshme. Vetëm injoroni të…

Read More

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Financim i plotë/ Bursa në Turqi për studime universitare dhe pasuniversitare

Kush mund të aplikojë: studentë ndërkombëtarë Bursa: Pagesë mujore (600 TL për Bachelor, 850 TL për Master dhe 1200 TL për Doktoraturë); Tarifë të plotë shkollimi; Kurs falas 1-vjeçar të gjuhës turke; Akomodim falas; Biletë udhëtimi avioni vajtje-ardhje; Sigurim shëndeti. Afati i aplikimit: 31 Mars 2016 Përshkrimi “Bursat Turke” është një program ndërkombëtar bursash i financuar nga Qeveria e Turqisë. Janë hapur aplikimet për Bursat Turke për programet bachelor, master dhe Doktoraturë. “Bursat  Turke” përfshijnë edhe bursat,…

Read More

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Finlandë Aktualisht nuk ka asnjë tarifat shkollimi të vendosur në Finlandë, pavarësisht nga niveli i studimeve dhe kombësisë së studentit megjithatë tarifat e shkollimit për studentët jo-të BE-së/ EEA do të prezantohen në vjeshtën e vitit 2017 për programet e ofruara në Anglisht, Bachelor ose Master. Studimet e nivelit të doktoratës do të mbeten falas. Mos harroni se edhe kur nuk ka tarifa shkollimi, ju ende keni nevojë për të planifikuar financat tuaja – pritet…

Read More

Bursa studimi Bachelor dhe Master në Francë

Bursa studimi Bachelor dhe Master në Francë

International Fashion Academy (IFA Paris) ofron dhjetë bursa: tetë të plotë dhe dy të tjera gjysëm. Këto bursa janë në dispozicion për studentët vendas dhe ndërkombëtarë për të ndjekur programe universitar dhe pasuniversitare. IFA Paris është regjistruar në Academie de Paris, në Ministrinë e Rinisë, Arsimit dhe Kërkimit, si një institucion privat i arsimit të lartë dhe është i listuar edhe në Campus France, Agjencinë franceze kombëtare për promovimin e arsimit të lartë. Të gjithë…

Read More

Bursa për studentët në Programin Erasmus+ në Universitetin e Pavias, Itali

Bursa për studentët në Programin Erasmus+ në Universitetin e Pavias, Itali

*Në kuadër të Programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin e Pavias në Itali. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime Nivelet e mobilitetit për studentët: -Bachelor (Studentët duhet të jenë të regjistruar në një program studimi Bachelor në Universitetin e Tiranës. Nuk mund të aplikojnë dot studentët e regjistruar në vitin e parë, por ata duhet të jenë të…

Read More
1 2