Thirrje për aplikime/ Program i paguar në Austri

Thirrje për aplikime/ Program i paguar në Austri

Ministria e Kulturës së Shqipërisë, bazuar në Protokollin e Bashkëpunimit me Republikën e Austrisë, informon mbi thirrjen e hapur për pjesëmarrje të një artisti vizual shqiptar në Rezidencën Artistike Q21, në Vjenë/Austri, për një periudhë kohore nga 2 deri në 3 muaj, përgjatë vitit kalendarik 2019. Programi “Artist-in-Residence” ofron mundësinë për të jetuar dhe punuar në një hapësirë unike siç është qyteti i Vjenës, një qytet ku ndërthuren tradita dhe skena e larmishme kulturore kontemporane….

Read More

Thirrje për Bursa në Universitetin e Graz-it, Austri

Thirrje për Bursa në Universitetin e Graz-it, Austri

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus + në Universitetin e Graz-it në Austri për semestrin e parë të vitit akademik 2018-2019. Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin e Graz-it, në kuadër të programit Erasmus +, për studentët e UT-së për studime, për semestrin e parë të vitit akademik 2018-2019. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime Nivelet e mobilitetit për studentët: – Bachelor (studentët…

Read More

Samiti i inovatorëve të rinj në Austri

Samiti i inovatorëve të rinj në Austri

Afati i fundit i aplikimit: 17 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: inovatorët që kanë ide dhe projekte krijuese Përfitimet: udhëtimi dhe akomodimi, kalimi i plotë i festivalit, përfshirë biletën Ars Electronica Gala, pjesëmarrja në darkën e rrjeteve dhe ngjarjet Samiti i Inovatorëve të Ardhshëm (FIS) është themeluar si një think-tank dinamik dhe program kyç në kuadër të Festivalit Ars Electronica. Tani në vitin e katërt, Inovatorët e ardhshëm nga kultura dhe sfonde të ndryshme…

Read More

Mundësi punësimi në Austri

Mundësi punësimi në Austri

Afati i fundit i aplikimit: 28 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët me diplomë master në shkencat humane ose shoqërore Përfitimet: pagesë prej 1,365.50 euro bruto / muaj Qendra për Studime të Evropës Juglindore po kërkon një Asistente Universitare pa doktoraturë (20 orë në javë, punësim nga data 15 shtator 2017 deri më 31 gusht 2019). Detyrat tuaja: Kontribut në kërkime bashkëpunuese, të palëve të treta (aplikimi, menaxhimi i projekteve dhe realizimi); Hulumtime të…

Read More

Studime me bursë në Austri

Studime me bursë në Austri

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus + në Universitetin e Graz-it në Austri për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018. Universiteti i Tiranës hap thirrjen për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin e Graz-it, në kuadër të programit Erasmus + të Komisionit Europian, për studentët e UT-së për studime, për semestrin e pare të vitit akademik 2017-2018. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime Nivelet e mobilitetit për studentët:…

Read More

Shkollë verore në Vienë, Austri

Shkollë verore në Vienë, Austri

  Përshkrimi Ka shumë alternativa! “Alternativa Ekonomike dhe Sistemet Monetare” (AEMS) është një shkollë akademik verore që ofron një qasje të re: Një vlerësim të alternativave ekonomike që i konsideron kufijtë natyror dhe faktorin njeri pjesë të barabarta të ekuacionit. Qëllimi: Për të ndihmuar në zgjidhjen e disa problemeve të shoqërive duke paraqitur alternativa të qëndrueshme për proceset dhe zhvillimet që janë duke vënë presione të mëdha në kufijtë ekonomike, ekologjike dhe sociale. Kriteret Programi…

Read More

Universitet Veror 10-ditor në Austri

Universitet Veror 10-ditor në Austri

Kush mund të aplikojë: individë të motivuar nga fushat e Sipërmarrjes, Arkitekturës dhe Turizmit Eventi: 30 Qershor -10 Korrik 2016 Villach, Austri Afati i aplikimit: 21 Mars 2016 Përshkrimi Universiteti Veror Ndërkombëtar Carinthia  (iSUC) është themeluar me idenë për sjellë së bashku studentë nga e gjithë Evropën (fokus në Evropën Qendrore dhe Lindore) me studentët nga Austria. Gjatë programit dhjetë-ditor studentët shumë të talentuar iu jepet mundësia për të punuar, të menduar dhe mësuar së…

Read More

Seminar ndërkombëtar për të rinjtë në Austri, Vienë

Seminar ndërkombëtar për të rinjtë në Austri, Vienë

Kush mund të aplikojë: të rinj të moshës 18-30 vjeçare, shtetas të një prej 47 vendeve anëtare të Këshillit të Evropës Afati i aplikimit:  14 Mars 2016 Eventi: 20-24 Prill 2016 – Vienë, Austri Përshkrimi Seminari ndërkombëtar fokusohet kryesisht në evidentimin e problemeve të krizës së refugjatëve. Kjo do të ndodhë me një përzierje të metodologjive formale dhe jo-formale të mësimdhënies dhe takimi me ekspertë për këtë çështje. E bashkëorganizuar nga JEF Europe dhe JEF Austria, seminari…

Read More

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Finlandë Aktualisht nuk ka asnjë tarifat shkollimi të vendosur në Finlandë, pavarësisht nga niveli i studimeve dhe kombësisë së studentit megjithatë tarifat e shkollimit për studentët jo-të BE-së/ EEA do të prezantohen në vjeshtën e vitit 2017 për programet e ofruara në Anglisht, Bachelor ose Master. Studimet e nivelit të doktoratës do të mbeten falas. Mos harroni se edhe kur nuk ka tarifa shkollimi, ju ende keni nevojë për të planifikuar financat tuaja – pritet…

Read More

Praktikë e paguar në Institutin e Shkencës dhe Teknologjisë në Austri

Praktikë e paguar në Institutin e Shkencës dhe Teknologjisë në Austri

Instituti i Shkencës dhe Teknologjisë në Austri përmes ISTernship, ofron praktika verore për studentët e dalluar universitar, të interesuar në kërkimin bazë në Shkenca Kompjuterike, Fizikë, Matematikë, Biologji, Neuroshkence dhe fushat ndërdisiplinore. Aplikantët e suksesshëm do të marrin ndihmë në lidhje me procesin e udhëtimit dhe vizës. Secili kandidat i suksesshëm do të marrin kompensim në ndihmë të kostos së jetesës në Austri dhe udhëtimit për në/ nga Austria. Afati i fundit i aplikimit është…

Read More
1 2