Konkurs nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri

Konkurs nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri

Në kuadrin e Programit IPA 2017 “Turizmi për Zhvillimin Ekonomik Vendor” Delegacioni i BE-së shpall konkursin për Projekt Propozime për ndërtesa të reja që mund të përdoren për hoteleri (B&B)  me veçori arkitekturore tradicionale nga tri treva në Shqipëri: Shkodër, Fier/Berat dhe Korçë. Objektivi i këtij konkursi është nxitja e ndërtimit të strukturave të reja mikpritëse turistike në Shqipëri përmes zbatimit të zgjidhjeve novatore për planifikimin e turizmit, arkitekturën, peizazhin dhe dizajnimin e brendshëm, duke…

Read More

Kurs online falas në Arkitekturë

Kurs online falas në Arkitekturë

Në këtë kurs pesë javor, aplikantët do të shqyrtojnë përshtatjen e tokës si një alternativë ndaj qasjeve konvencionale të grumbullimit të tokës për urbanizim. Ky kurs do të fillojë më 24 tetor 2017. Kohëzgjatja: 5 javë Itensiteti: 3-5 orë/javë Tema: Arkitekturë Për tu bërë pjesë e kursit klikoni këtu

Read More

Bursë udhëtimi H.Allen

Bursë udhëtimi H.Allen

Afati i aplikimit: 1 tetor 2017 Kush mund të aplikojë: studiues të rinj në një fushë që lidhet me mjedisin Bursat kompensojnë: një vit shpenzime  udhëtimi Shoqëria e Historianëve Arkitektonikë, H. Allen Brooks Traveling Fellowship do të ofrohet për vitin 2017 dhe do të lejojë një person  të sapo diplomuar të studiojë me udhëtime për një vit. Bursa nuk është për qëllime të kërkimit shkencor për një diplomë të avancuar akademike. Qëllimet janë që të ofrohet…

Read More

Konkurs ndërkombëtar në Zvicër

Konkurs ndërkombëtar në Zvicër

Afati i aplikimit: 3 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentët e arkitekturës nga e gjithë bota Çmimi ofron: mundësi për të krijuar sallën zvicerane në vend, në Seul, në shtator 2017, gjatë Kongresit të UIA 2017 Qyteti i Lozanës në Zvicër po organizon një konkurs ndërkombëtar për studentët e dizajnit në temën “Arkitektura dhe Uji”. Si mikpritësi i UIA-s themelues (Bashkimi Ndërkombëtar i Arkitektëve), Kongresi në vitin 1948, qyteti i Lozanës ka ofruar të organizojë…

Read More

Shkollë verore në Gjermani

Shkollë verore në Gjermani

Afati i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: arkitektët, studentët e dizajnit dhe artistët e rinj Vendi: Gjermania Shkolla Verore Ndërkombëtare organizohet nga Dhoma e Zejtarëve të Berlinit dhe mbahet në ambjentet e saj të vendosura në ish Shkollën e Federatës së Sindikatave Gjermane (ADGB) në Bernau të Berlinit. Një monument i shquar për arkitekturën Bauhaus, ndërtesa shërben si vend për kurset njëjavore dhe ngjarjet e ngjashme, duke siguruar gjithashtu një kontekst koheziv….

Read More

Bursë kërkimore në arkitekturë dhe dizajn

Afati i Aplikimit: 24 Korrik, 2017 Programi M + / Design Trust Research Fellowship synon të mbështesë një projekt kërkimor origjinal që heton çështjet që kanë të bëjnë me projektimin dhe arkitekturën në rajonin e deltës së lumit Pearl River dhe në mes të rajonit dhe pjesëve të tjera të botës. Përveç zgjerimit të njohurive aktuale në këto fusha, shpresohet se gjetjet nga shoqëria do të informojnë edhe blerjet e ardhshme dhe programet e tjera…

Read More

Konkurs/ “Imagjinoni të ardhmen tuaj. Bëjini ëndrrat reale”

Konkurs/ “Imagjinoni të ardhmen tuaj. Bëjini ëndrrat reale”

Përshkrimi Arkitektëve, projektuesve, inxhinierëve, artistëve dhe planifikuesve urban iu jepet një mundësi unike për të fituar një nga tre çmimet e Fondacionit Jacques Rougerie – Institut de France, duke krijuar projekte inovative dhe ambicioze. Këto projekte arkitektonike bazuar në zhvillimet e reja dhe një vizion të ardhshëm duhet të adresojë disa çështje themelore të njerëzimit: përgjegjësi më të mëdha mjedisore, industriale dhe teknike, ndërsa duke marrë parimet e zhvillimit të qëndrueshëm në konsideratë: materiale të…

Read More

Tre çmime 10 mijë Euro/ Konkurs për studentët e Arkitekturës

Tre çmime 10 mijë Euro/ Konkurs për studentët e Arkitekturës

Çmimi “Blue”-Konkurs për Arkitekturën e Qëndrueshme Kush mund të aplikojë: Studentë të programeve Bachelor dhe Master në arkitekturë, urbanizëm dhe planifikim rajonal Afati i aplikimit: 10 Maj 2016 Çmimet: Një total prej 10 mijë Euro do të ndahet nga juria midis tre kategorive konkuruese Përshkrimi Çmimi “Blue” synon të krijojë një rrjet ndërkombëtar të shkollave dhe fakulteteve të arkitekturës, si dhe fakulteteve të inxhinierisë civile që kanë përfshirë temën e qëndrueshmërisë në mësimet e tyre….

Read More