Punë vullnetare në lidhje me pasuritë e patundshme

Punë vullnetare në lidhje me pasuritë e patundshme

Fondacioni Kombëtar për Ruajtjen e Historisë, në partneritet me degën e saj, Korporata Kombëtare e Investimeve të Komunitetit të Besimit (NTCIC), njofton praktikën e Tony Goldman për Diversitetin në Ruajtjen dhe Zhvillimin e Komunitetit. Tony Goldman ishte një anëtar themelues i bordit të Trustit Kombëtar dhe NTCIC, dhe dihet se ka krijuar një trashëgimi të diversitetit dhe përfshirjes. Trajnimet e Trustit Kombëtar janë mundësi afatshkurtra, të vullnetshme të të mësuarit eksperimental, pa pritje të punësimit…

Read More

Mundësi aplikimi për Forumin Rinor “Jash Bulak”

Mundësi aplikimi për Forumin Rinor “Jash Bulak”

Afati i fundit i aplikimit: 15 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: pjesëmarrës të moshës 18 dhe 36 vjeç Vendi: 10-23 korrik 2017 Kirgistani Instituti i Zhvillimit të Rinisë në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për Rini, Sport dhe Kulturë Fizike të Republikës së Kirgistanit, ka kënaqësinë të shpallë fillimin e rekrutimit të kandidatëve për Forumin e Dytë të Rinisë “Jash Bulak”!   Kampi do të mbahet në malet Kirgistan, gryka e Jarly-Kaindy, rajoni Chui. Qëllimi…

Read More

Këshilli gjerman për Marrëdhëniet me Jashtë hap thirrjen për aplikime/TRAIN 2017

Këshilli gjerman për Marrëdhëniet me Jashtë hap thirrjen për aplikime/TRAIN 2017

Afati i aplikimit: 13 Shkurt 2017 Ku konsiston ky aplikim? Këshilli gjerman për Marrëdhëniet me Jashtë (DGAP) nis thirrjen e saj për aplikime për edicionin e Programit TRAIN 2017. Çdo studiues pjesëmarrës pritet të hartojë një dokument politikash të rëndësishme për procesin e integrimit në BE të vendit të tij / saj përkatëse ose rajonin në tërësi. Tema e përgjithshme e Programit TRAIN 2017 është “Korrupsioni dhe praktikat informale” në vendet kandidate dhe vendet e mundshme…

Read More

Programi Liderat e Rinj/Ftesë për pjesëmarrje

Programi Liderat e Rinj/Ftesë për pjesëmarrje

Afati përfundimtar i aplikimit: 1 Shkurt 2017 “Programi Liderët e Rinj” mbledh çdo vit 20 deri në 25 lider të rinj rajonalë të profilit të lartë  me një qëllim të qartë të dyfishtë: për të promovuar dhe çuar përpara udhëheqjen progresive në shoqëri; dhe për të zhvilluar rrjetin rajonal të Aspen Fellows, bazuar në vlerat e përbashkëta dhe interesa të përbashkëta. Ky Program është projektuar për njerëzit që kanë potencialin, interesin dhe vendosmërinë për të…

Read More

Thirrje per pjesmarres/ Trajnim në Tiranë

Thirrje per pjesmarres/ Trajnim në Tiranë

Projekte Vullnetare Nderkombetare me mbeshtetjen e Europian Youth Foundation do te organizoj trajnimin “Lufta kunder steriotipeve”- Urrejta shperndahet ne rast se nuk flet”. Trajnimi do te organizohet ne daten 13- 20 Janar 2017 ne Tirane. Ky trajnim ka si qellim te rrise kapacitetet e rreth 25 te rinjve nga e gjithe Shqiperia ne lidhje me steriotipet dhe paragjykimet kryesisht ato me baze gjinore, perkatesive etnike dhe seksuale. Gjate trajnimit te rinjte do tw angazhohen ne…

Read More

Kurs online falas/ Si të aplikoni në universitetet Amerikane

Kurs online falas/ Si të aplikoni në universitetet Amerikane

Kurs online falas për aplikimet në Universitetet e SHBA. Universiteti i Pensilvanisë ofron kurs online falas për të aplikuar në Universitetet e SHBA-së. Kursi katër javor ndihmon studentët e huaj të mësojnë rreth proceseve të pranimeve në universitete të SHBA duke ofruar informacion praktik për dokumentet dhe gjithçka duhet për të aplikuar. Kursi do të fillojë më 8 gusht 2016. Kohëzgjatja: 4 javë / 14 ore video Tema: Aplikimi për Universitete të SHBA-së Institucioni: Universiteti…

Read More

Thirrje për aplikim për grante

Thirrje për aplikim për grante

Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, në kuadër të programit “Shoqëri civile shqiptare për një Mjedis Evropian (ACHIEVE)” hap raundin e dytë të thirrjeve për aplikim për grante për Organizatat e Shoqërisë Civile Mjedisore në Shqipëri. Qëllimi i këtyre granteve është të OJF të ndryshme në nivel vendor përmes kësaj mbështetje financiare në nivel lokal të monitorojnë politikat dhe çështjeve të zbatimit dhe forcimit të tyre për këto tematika (cilësia e ajrit, mbrojtja e natyrës,…

Read More