Ja si të studioni në gjuhën Angleze në Gjermani

Ja si të studioni në gjuhën Angleze në Gjermani

Për ata studentë të cilët nuk dëshirojnë të studiojnë në Gjermani në gjuhën gjermane apo nuk e njohin këtë gjuhë, ata do të kenë edhe opsionin tjetër për të studiuar në Gjermani në gjuhën angleze. Gjithnjë e më shumë në universitete ofrohen drejtime të ndryshme që mund të studiohen në gjuhën angleze. Para së gjithash, në programet për master është gjithnjë e më shumë në përhapje kjo gjuhë. Megjithatë edhe shumë studime bachelor ofrohen edhe…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Kinë

Mundësi studimi me bursë në Kinë

Afati i fundit i aplikimit: 17 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: mësuesit e anglishtes Vendi: 6,000 USD në vit (për studentët lokalë), 10,000 USD në vit (për studentët jo vendas) Bursat e Hong Kongut për Mësuesit e ardhshëm të Anglishtes (Bursat) jepen nga Byroja e Arsimit, Qeveria e Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong Kongut si një nga masat që meren për të rritur profesionalizmin e mësuesve të anglishtes në Hong Kong. Qëllimi i bursës…

Read More

Kurs online falas

Kurs online falas

Përmes kësaj lënde aplikuesit do të rrisin aftësinë e tyre për të lexuar dhe shkruar në lidhje me literaturën e madhe në përgatitje për provimet e Letërsisë dhe Anglishtes. Kursi do të fillojë më 2 gusht 2017. Kohëzgjatja: 7 javë Itensiteti: 4-5 orë/javë Tema: Letërsi Institucioni: Universiteti i Kalifornisë, Berkeley dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Certifikata të disponueshme: Po Sesioni: Kursi fillon më 2 gusht 2017 Si të bashkoheni me këtë kurs: Shko në faqen…

Read More

Bursë për mësimdhënie të gjuhës Angleze

Bursë për mësimdhënie të gjuhës Angleze

Afati i aplikimit: 2 qershor 2017 (FINAL) Bashkësia e mësimdhënies së Atlas Corps është një mundësi e mësimdhënies angleze për profesionistët në zhvillim. Mundësitë që ofrohen janë një bashkëpunim në mes të Atlas Corps dhe dy partnerëve të tyre në Amerikën Latine – Zemra për Ndryshim dhe Vullnetarët Kolumbi, të cilët punojnë me agjenci të ndryshme qeveritare në Kolumbi dhe vende të tjera – nga Ministritë e Arsimit mbarëkombëtar dhe shkollat publike në programet e…

Read More

Praktikë e paguar nga Këshilli i Evropës

Praktikë e paguar nga Këshilli i Evropës

Afati i aplikimit: 31 gusht për periudhën janar-qershor të vitit vijues Kërkesat e aplikimit: Aplikantët duhet: Të jenë studentë të diplomuar ose pasuniversitarë; Të kenë njohuri shumë të mira të gjuhës angleze ose franceze, të cilat janë gjuhët e punës të Këshillit të Evropës dhe, nëse është e mundur, njohuri themelore të gjuhës gjermane; Të jenë të sakta dhe t’i kushtojnë vëmendje detajeve, veçanërisht kur merren me shifra; Të jenë të interesuar në kontabilitet dhe…

Read More

Mëso Anglisht tani/Kurs online falas

Mëso Anglisht tani/Kurs online falas

Anglishtja është gjuha që mësohet dhe kuptohet më së shumti në botë, shpesh e njohur me epitetin “gjuha e tregtisë, arsimit, shkencës dhe diplomacisë”. Rreth 380 milion njerëz e konsiderojnë gjuhën angleze si gjuhë të pare, dy të tretat prej tyre e preferojnë atë  si gjuhë të dytë. Përveç kësaj, biliona njerëz janë në proces të mësimit dhe shumë prej tyre janë të eksponuar ndaj kësaj gjuhe të patundur. Edisa mundēsi për të bērë njē…

Read More