Studimet në Amerikë, kriteret dhe procedurat për studentët shqiptarë

Studimet në Amerikë, kriteret dhe procedurat për studentët shqiptarë

Ambasada Amerikane ka publikuar kriteret për bursë studimi në SHBA, si pjesë e programit Global UGRAD. Programi Global UGRAD është një program i financuar nga Departamentit i Shtetit. i cili jep bursa për studentë të nivelit universitar në 55 vende të botës. Studentët caktohen në kolegje dhe universitete në të gjithë Amerikën, ku marrin pjesë në një semestër të nivelit parauniversitar pa diplomë. “Bursa mbulon udhëtimin, shkollimin, dhomën, siguracionin për aksidente/sëmundje, një pagesë të vogël mujore,…

Read More

Seminar kërkimor në Amerikë

Seminar kërkimor në Amerikë

Afati i aplikimit: 15 Shtator 2017 Kush mund të aplikojë: kandidatët e PhD, puna e të cilëve mbulon historinë, politikën ose kulturën e Shteteve të Bashkuara Vendi: Middleburg, Holandë RIAS do të organizojë një Seminar për Hulumtime në Historinë Amerikane për studentët aktual të doktoraturës, puna e të cilëve mbulon historinë, politikën ose kulturën e Shteteve të Bashkuara. Edicioni i ardhshëm i seminarit do të mbahet më 15-17 nëntor 2017. Pjesëmarrësit do të paraqesin dokumentet…

Read More

Mundësi punësimi në Ambasadën e SHBA në Shqipëri

Mundësi punësimi në Ambasadën e SHBA në Shqipëri

Ambasada Amerikane kërkon një kandidat për pozicionin e Rojes së Sigurimit në Zyrën Rajonale të Sigurisë. KUALIFIKIMET E KËRKUARA Aplikantët duhet të trajtojnë çdo kualifikim të kërkuar të listuar më poshtë me informata specifike dhe gjithëpërfshirëse që mbështesin secilin artikull. Dështimi për ta bërë këtë mund të rezultojë në një përcaktim se aplikanti nuk është i kualifikuar. 1. ARSIMI: Përfundimi i arsimit të mesëm është i nevojshëm, së bashku me dy vjet të kolegjit. 2….

Read More

Mundësi studimi me bursë në Greqi

Mundësi studimi me bursë në Greqi

Kolegji Juridik i Çikago-Kent – Shkolla amerikane e drejtësisë së SHBA-së së bashku me Shkollën e së Drejtës Amerikane në Athinë shpall dy programe të ndërlidhura me bursa të garantuara për avokatët nga Greqia, Qipro, Italia, Shqipëria, Republika e Maqedonisë (FYRUM), Bullgaria, Rumania, Serbia, Kroacia dhe Sllovenia. Programi i Certifikimit të Drejtësisë Amerikane në Athinë, Greqi dhe Një semestër LL.M program në Çikago, Illinois, SHBA. Shkolla e Drejtësisë Amerikane në Athinë pritet nga Nomiki Bibliothiki….

Read More

Bursa studimi në SHBA për akademikët shqiptarë

Bursa studimi në SHBA për akademikët shqiptarë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës pranon aplikime për vitin akademik 2018-2019 për Programin Fulbright për Studiues të Huaj. Programi Fulbright u jep mundësi pedagogëve dhe kandidatëve që kanë kryer doktoraturën ose janë në proces, të bëjnë kërkime dhe/ose të japin mësim në një universitet në Shtetet e Bashkuara. Bursat u jepen kandidatëve që shfaqin më së miri përkushtimin në detyrë si në sektorin publik dhe atë privat, si edhe potencial për të sjellë…

Read More

Mundësi punësimi në Ambasadën Amerikane

Mundësi punësimi në Ambasadën Amerikane

Ambasada Amerikane kërkon një kandidat për pozicionin e Nënpunësit të Vizave në Sektorin Konsullor. KUALIFIKIMET E KËRKUARA Aplikantët duhet të trajtojnë çdo kualifikim të kërkuar të listuar më poshtë me specifike dhe gjithëpërfshirëse Informata që mbështesin secilin artikull. 1. ARSIMI: Kërkohet përfundimi i shkollës së mesme. 2. EKSPERIENCA: Minimumi 1 (një) vit në zonën konsullore në lidhje me shërbimin ndaj klientit Kërkohet ose punë të ngjashme që përfshin aplikimin e materialeve rregullatore ose ligjore. 3….

Read More

Asambleja verore e të rinjve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Asambleja verore e të rinjve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Afati i aplikimit: 15 qershor 2017 Rajonet e Përshtatshme për aplikim: Të gjithë mund të aplikojnë. Vendndodhja: Shtetet e Bashkuara Përfitimet Konferenca ofron një platformë për të rinjtë nga e gjithë bota për të mësuar dhe ndarë njohuritë praktike dhe aftësitë me profesionistë me përvojë dhe të pranishmit e tjerë përmes paneleve dhe seminareve dinamike. Sesioni i 20-të i Asamblesë Rinore në Kombet e Bashkuara paraqet një mundësi të madhe dhe një sfidë për të…

Read More

Aplikim për pjesëmarrje në Forumin e biznesit në Amerikën e Jugut

Aplikim për pjesëmarrje në Forumin e biznesit në Amerikën e Jugut

Afati përfundimtar i aplikimit: 16 Prill, 2017 Forumi Amerikës së Jugut për Business(SABF) është një ngjarje që zhvillohet çdo vit në Buenos Aires për 3 ditë në muajin gusht. Çdo vit forumi merr 100 studentë të jashtëzakonshme nga e gjithë bota së bashku me 40 udhëheqësit e biznesit, politikes dhe fushës akademike. Ngjarja eksploron temat e rëndësisë globale dhe veçanërisht të zbatueshme për realitetin e Amerikës së Jugut. Pritet që, përmes dialogut dhe ndërveprimit në…

Read More

Bursa për studime në Amerikë

Bursa për studime në Amerikë

Afati përfundimtar i aplikimit: 15 Shkurt 2017 Përfituesit e bursës duhet të kenë një interes të demonstruar në përpjekjet e luftës anti-korrupsion dhe do të shkruajnë LL.M. e tyre. Teza mbi një temë lidhur me antikorrupsionin: instrumentet ndërkombëtare, pajtim apo zbatimit. Ata do të regjistrohen në kurset përkatëse të fokusuara në etikën e biznesit, sundimin e ligjit, qeverisjen dhe / ose zhvillimin ekonomik. Programi Scholar TRACE do tu sigurojë liderëve të rinj dhe profesionistëve me një interes…

Read More

Mundësi pjesëmarrjeje në Institutet e Studimeve Amerikane (ISA)

Mundësi pjesëmarrjeje në Institutet e Studimeve Amerikane (ISA)

Institute të Studimeve Amerikane (ISA) për Studiues dhe Mësues të Shkollave të Mesme Institute të Studimeve Amerikane (ISA) për Studiues Institutet e Studimeve Amerikane për Studiues janë programe pasuniversitare intensive ku pedagogë dhe punonjës të kërkimit shkencor studiojnë shoqërinë, kulturën, vlerat dhe institucionet amerikane përmes temave të veçanta si politika e Shteteve të Bashkuara, politika e jashtme, media, kultura ose pluralizmi fetar. Pjesëmarrësit marrin pjesë në leksione e diskutime në një kampus universitar në SHBA…

Read More