Studime me bursë në Universitetin e Kembrixh-it

Afati i aplikimit: për maturantët – 15 Tetor 2017, për studentët – 6 dhjetor 2017
Vendndodhja: Universiteti i Cambridge, Mbretëria e Bashkuar

Jepen rreth 400 bursa në vit dhe mbështeten 1100 deri 1400 nxënës çdo vit nga 85 vende të botës. Gjatë historisë së saj mbi 30 vjet të ofrimit të bursave në Universitetin e Kembrixhit, Trusti ka dhënë gjithsej 18,000 bursa për studentët ndërkombëtarë.

Aplikimet:

Të gjitha bursat kërkojnë që të aplikoni në Universitetin e Kembrixhit përmes formularit të aplikimit normal online, dhe shumica e bursave kërkojnë që të aplikoni në afatin përkatës.

Ka procedura të ndryshme për aplikim për studime universitare (BA dhe të ngjashme) dhe për studime pasuniversitare (Master, Doktoratë dhe të ngjashme).

Çfarë mbulohet:
Pagesa për shkollim në Universitet
Bileta e udhëtimit
Pagesa vjetore

 

Kombësia:

Të gjithë studentët, pavarësisht nga kombësia, kanë të drejtë të konsiderohen për financim nga Fondi.

Trusti nuk pranon aplikacione nga studentët që janë pjesë-pjesë përmes një kursi në Kembrixh, përveç nëse ata aplikojnë për financim drejt një kursi më të lartë pas diplomimit.

Niveli i gradës:

Aplikantët duhet të synojnë të fillojnë studime në nivelin e studimeve universitare (me përjashtim të aplikantëve në Mbretërinë e Bashkuar / BE), Master (të tilla si MPhil, MASt, LLM) ose pasuniversitare kërkimore (si PhD).

 

Dega e studimeve:

Aplikantët mund të studiojnë çdo degë aktualisht në dispozicion në Universitet.

Për më shumë informacion klikoni këtu

Leave a Comment