Shkollë Verore në Universitetin e Catanias, Itali

Përshkrimi

Seminari “EUMedEA” për “Menaxhimin e krizave në Kufijtë e BE-së në Mesdhe” është një event studimi dhe trajnimi i avancuar ngjarje për studentët e doktoraturës të interesuar në veprim të jashtëm të BE-së dhe menaxhimi i krizave në kufijtë e BE-Mesdhe, migrimi në veçanti. Studentët e Masterit që kërkojnë të thellojnë njohuritë e tyre mbi këto tema janë gjithashtu të mirëpritur.

Eligibility

  • Pjesëmarrësit e mundshëm janë studentët e doktoratës të lidhur e temat e EUMedEA që duan të paraqesin rezultatet e tyre kërkimore paraprake në një kontekst të specializuar;
  • Një grup i vogël i studentëve Master që duan të kenë një sfond të veçantë në çështjet që kanë të bëjnë me EUMedEA do të pranohen gjithashtu;
  • Pjesëmarrësit janë individë që duan të punojnë në një mjedis ndërkombëtar (të vendosura në Mesdhe), me moshatarët,përfaqësues të OJQ-ve dhe OSHC-ve, duke qenë të vetëdijshëm se në tregun global të punës kërkohen ekspertë të cilët janë në gjendje të përballet me sfida të reja për të dalë nga kriza.

Kostot

Workshopi është i financuar nga Lifelong Learning Programme i Komisioni Evropian dhe Universiteti i Catanias. Nuk ka tarifë regjistrimi.

  • Një numër i kufizuar grantesh të plota (10) është në dispozicion për studentët e doktoraturës: Granti përbëhet nga akomodimi falas (dhomë e vetme, 6 netë) dhe rimbursimin e shpenzimeve të udhëtimit deri në 400 Euro;
  • Një numër i kufizuar gjysmëgrantesh (5) është në dispozicion për studentët Master: Gjysmëgranti përbëhet nga akomodimi falas  (dhomë dyshe që do të ndahet me një student tjetër Master, 6 netë).

Afati i aplikimit: 1 Maj 2016

Periudha: 4-8 Korrik 2016

Si të aplikoni?

Për të aplikuar, ju duhet të dërgoni dokumentat e mëposhtme në adresën eumedea@unict.it;

  • CV;
  • Letër Motivimi;
  • 500 fjalë abstrakt të projektit kërkimor (vetëm për studentët PhD).

Për më shumë informacione, ju lutemi referojuni faqes zyrtare.

 

Leave a Comment