Shkollë verore në Itali

Afati i aplikimit: 17 Mars 2017
Kush mund të aplikojë: studentët e diplomuar dhe studentët e masterit, si dhe studiuesve në fillim të karrierës me një interes të specializuar në media dhe në pjesëmarrjen politike
Vendi: 26-30 qershor 2017 në Firence, Itali

COSMOS dhe Instituti i Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale në Scuola Normale Superiore fton aplikime për Shkollën e ardhshëm verore mbi “Media në pjesëmarrjen politike dhe Mobilizimin”, e cila do të mbahet në Firence (Itali) në qershor të vitit 2017, nga data 26 të hënën për 30 të premten të përfshira .

Shkolla verore do të shqyrtojë marrëdhëniet komplekse mes medias dhe raste të ndryshme të pjesëmarrjes politike dhe mobilizimit. Më në veçanti, leksionet gjatë shkollës verore do të sillen rreth tre tema kryesore për të cilën letërsia lulëzoi në vitet e fundit, duke ofruar perspektiva të reja në marrëdhëniet midis mediave dhe pjesëmarrjes politike / mobilizimeve: (1) kultura e mediave; (2) media materiale; dhe (3) praktikat e medias.

Pjesëmarrësit (deri në 15), do ti jepet mundësi për të paraqitur projektet hulumtuese dhe aktivitetet e tyre të vazhdueshme gjatë seancave të pasdites. Pjesëmarrës dhe folës të tjerë do të japin komente e sugjerime. Pjesëmarrësit do të kenë mundësi për të caktuar një takim me shkollën verore duke ftuar lektorë për të diskutuar më në detaje punën e tyre dhe për të marrë këshilla në shënjestër.

Kriteret e aplikimit:

Shkolla Verore është i hapur për 15 të diplomuar dhe studente master dhe hulumtuesit në karrierën e hershme me një interes të specializuar në media dhe në pjesëmarrjen politike dhe mobilizimit në fusha të ndryshme të studimit, duke përfshirë shkenca politike, sociologji politike, komunikimin politik, dhe antropologjisë politike.

Shpenzimet e shkollës:

Tarifat e plota për Shkollën Verore janë € 350 dhe të mbuluar kostot e shkollimit, materialet akademike, dreka, aperitivo & darkë lamtumire, përdorimin e bibliotekës, informatikë dhe internet.
Taksa nuk do të mbulojë shpenzimet e udhëtimit dhe akomodimit.
Detajet se si të paguani taksat do të jepen me email për të gjithë pjesëmarrësit e përzgjedhur. Pasi të paguani, tarifat nuk rimbursohen.

Si të aplikoni?

Aplikantët duhet të çojnë në email një letër të mbuluar (cover letter) në të cilën ata shpjegojnë se si shkolla verore do të jetë e dobishme për hulumtimet e tyre, një abstrakt me 500 fjalë e letrës së tyre të propozuar, dhe një curriculum vitae të përditësuar jo më vonë se data 17 mars 2017 për media_summerschool@sns.it

Për më shumë informacion klikoni këtu

Leave a Comment