Shkollë verore në Gjermani

Kush mund të aplikojë: Studentë Doktorature dhe studiues në fillimet e karrierës nga antropologjia sociale dhe kulturore, sociologji, shkenca politike dhe fushat e lidura me studimet kulturore dhe shkencat sociale

Eventi: 4 – 8 Korrik 2016 në Universitetin Tuebingen, Gjermani

Afati i aplikimit:  30 Prill 2016

Përshkrimi

Shkolla verore do të zhvillohet në 4 – 8 korrik 2016 në Universitetin  Tuebingen, si një bashkëpunim mes Qendrës Kërkimore (CRS) 923 ““Rendi i kërcënuar – Shoqëritë nën stres”, Qendra për Kërkimet Gjinore dhe Diversitetin, dhe Instituti Max Planck për Studimin e Diversitetit fetar dhe etnik (Göttingen).

Qëllimi i Shkollës Verore është për të mësuar dhe diskutuar për tema të rëndësishme dhe qasje akademike përmes një dialogu në mes agjentëve të ndryshëm nga fushat: akademike, praktikante, dhe emigrantëve.

Të dy këto njerëz të kategorizuar si “refugjatë” dhe shoqëritë që i marrin ata janë jashtëzakonisht të ndryshëm. Për shkak të mungesës së ekspertizës akademike dhe teorisë, ky aspekt ka qenë deri tani i njohur vetëm pak në kontekstin gjerman-folës. Shkolla Verore pret një total prej 22 pjesëmarrësish, ndërsa një minimum prej 4 vende është  rezervuar për pjesëmarrësit e refugjatëve.

Kriteret

Studentë Doktorature dhe studiues në fillimet e karrierës nga antropologjia sociale dhe kulturore, sociologji, shkenca politike dhe fushat e lidura me studimet kulturore dhe shkencat sociale

Kostot

  • Nuk ka tarifë aplikimi;
  • Materialet lexuese (një listë me listë leximesh do të jetë në dispozicon paraprakisht nga Shkolla Verore);
  • Për pjesëmarrësit jashtë Tuebingen: akomodim falas në dhoma dyshe, duke përfshirë mëngjesin (në ditën e ardhjes: 3 Korrik; kthimi: 8 korrik) ; dreka (4-8 korrik);
  • Një numër i limituar grantesh udhëtimi deri në 200 Euro do të ofrohen (për të marrë rimbursimin e udhëtimit, ju duhet të aplikoni në veçanti, aplikimi duhet të përfshijë një deklaratë të shkurtër rreth 250 fjalë ku të cilësoni vendin tuaj dhe shpenzimet e udhëtimit)

Si të aplikoni?

Pjesëmarrësit do të zgjedhen bazuar në:

  • Formulari i aplikimit (shkarkojeni në këtë Application_Form)
  • CV;
  • Letër motivimi (maksimumi 500 fjalë);
  • Letër reference (jo për refugjatët aplikantë);
  • Aplikimin për grant udhëtimi (opsionale).

Ju lutemi dërgoni aplikimin tuaj me dokument PDF me email në adresën reordering-diversity@sfb923.uni-tuebingen.de  ose me postë në adresën e mëposhtme

Tanja Granzow
CRC 923 “Threatened Order”
Keplerstr. 2, R. 288
D-72074 Tuebingen
Gjermani

Për më shumë informacione, ju lutemi vizitoni faqen zyrtare në këtë LINK.

Leave a Comment