Punëtori e organizuar në kuadër të funksionimit të BE-së

Afati i fundit i aplikimit: 15 gusht 2017
Kush mund të aplikojë: kontribues që merren me konceptin e solidaritetit në Evropë
Vendi: 24-25 nëntor 2017, Zvicër

A është një Bashkim gjithnjë e më i ngushtë i vjetërsuar?

Ngjarjet e kohëve të fundit kanë vënë në pikëpyetje kapacitetin e shteteve anëtare për të koordinuar dhe mbështetur njëri-tjetrin në gjetjen e zgjidhjeve për krizat ekonomike dhe azilkërkuese. Votimi britanik për largimin nga Bashkimi Evropian sinjalizoi jo vetëm paaftësinë e elitave politike për të arritur konsensus, por, më e rëndësishmja, Brexit është shprehja e pakënaqësisë popullore me një nga liritë themelore të Bashkimit – lirinë e lëvizjes – dhe ndikimi që partitë euroskeptike mund të arrijnë mbi elektoratet evropiane. Këto kriza të kohëve të fundit vënë në dukje mungesën e marrëveshjeve shoqërore dhe politike që janë në gjendje të balancojnë forcat nacionaliste dhe euroskeptike. Në këto rrethana, hetimi akademik mbi mundësitë e kohezionit social dhe solidaritetit midis evropianëve bëhet edhe më i rreptë.

Seminari “Solidarities in Europe 2017” do të mbahet në Bern, Zvicër, më 24 – 15 nëntor 2017.

Kriteret e aplikimit:

Kjo punëtori fton kontributet që merren me konceptin e solidaritetit në Evropë nga perspektiva teorike dhe empirike. Solidariteti transnacional është konceptuar si vullnet i qytetarëve dhe / ose shteteve anëtare për të ndarë burimet për të përballuar rreziqet ekonomike dhe sociale në BE.

Mirëpriten kontributet që hulumtojnë aspektet normative të solidaritetit transnacional, si dhe në praktikat individuale dhe institucionale të solidaritetit transnacional, si:

Perspektiva teorike mbi solidaritetin evropian;
Solidaritetit evropian dhe krizës financiare;
Politikën evropiane për solidaritetin dhe azilkërkuesit;
Brexit dhe solidariteti transnacional.
Si të aplikoni?

Për të aplikuar, ju lutem dorëzoni abstraktin e dokumentit tuaj deri më 15 gusht 2017.

Për më shumë informacion ju lutemi kontaktoni Irina Ciornei (irina.ciornei@soz.unibe.ch) ose klikoni këtu

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ilir Hereqi</cite>

    Pershendetje, spo e kuptoj ku thuhet aty; dorzoni abstraktin e dokumentit tuaj rreth aplikimit?
    Si mundem te aplikoj me konkretisht

Leave a Comment