Praktikë e paguar në Belgjikë

Përshkrimi

European Foundation Centre, me qendër në Bruksel, është platformë e filantropisë institucionale me fokus në Evropë, por edhe me fokus në filantropinë globale. European Foundation Centre është një organizatë ndërkombëtare e përbëra nga 200 fondacione që punojnë në fusha të ndryshme si kultura, migrimi, shëndetësia, zhvillimi socio-ekonomik dhe punësimi, përsosmëria shkencore, të drejtat civile dhe të njeriut, mjedisi.

Detyrat e praktikantit:

 • Shkrimi i raporteve të takimeve, prezantimeve, konferencave për shtyp, etj;
 • Korrigjimi dhe redaktimi;
 • Përditësimi i faqes së internetit të European Foundation Centre;
 • Të japë kontributin e tij/saj në strategjinë e mediave sociale të European Foundation Centre;
 • Përditësimi i bazës së të dhënave të mediave dhe anëtarëve;
 • Ndihmë në organizimin dhe ndjekjen e takimeve të departamenteve dhe detyrave të tjera administrative që lidhen me aktivitetet e departamentit;
 • Përmbushja e detyrave dhe mbështetja e organizimit të eventeve të promovuara nga European Foundation Centre dhe anëtarët e saj (udhëtimi dhe pjesëmarrja në takime jashtë vendit kur është e nevojshme).

Kriteret:

 • Të jeni student ose i sapodiplomuar;
 • Të keni aftësi shumë të mira në të folurën dhe të shkruarën e gjuhës angleze (njohja e gjuhëve të tjera do të ishte një avantazh);
 • Keni një aftësi shumë të mirë organizative, komunikimi, shkrimi dhe redaktimi (të domoshdoshme);
 • Të jenë të interesuar për të mësuar rreth filantropisë evropiane dhe shoqërisë civile;
 • Të keni aftësi shumë të mira të përdorimit të kompjuterit (përpunim teksti, spreadsheets, databaza, CMS – WordPress mundësisht);
 • Të jeni kreativ dhe entuziast;
 • Të keni aftësi për të punuar në mënyrë të pavarur, por edhe si pjesë e një ekipi me anëtarë nga vende të ndryshme të botës.

Përfitimet:

 • Praktikë e paguar (780 euro/muaj) nga shtatori 2018 – gusht 2019;
 • Kostot e transportit publik brenda Brukselit do të jenë të mbuluara;
 • Ndihmë financiare për koston e biletës për t’u kthyer nga Belgjika në vendin tuaj, për shtetasot jo belgë (maksimumi 300 euro);
 • Një kurs gjuhe falas (maksimumi 125 euro në vit);
 • 12 ditë pushim;
 • Kupona për drekën.

Si të aplikoni?

Dërgoni CV-në tuaj dhe një letër motovimi deri më 26 korrik 2018 në jobs@efc.be me subjekt emaili “Communications Intern”!”

Për më shumë informacione, ju lutem vizitoni faqen zyrtare.

Afati i fundit: 26 Korrik 2018

Leave a Comment