Kurs online falas për “Zgjidhjet gazetareske”

Përshkrimi

Universiteti i Gazetarisë së Poynter, në partneritet me Solutions Journalism Network, është duke ofruar kursin “Zgjidhje gazetareske në çdo redaksi.” Zgjidhja gazetareske ofron mbulim të rreptë dhe bindës në lidhje me përgjigjet ndaj problemeve sociale – jo thjesht raportimi për një problem. Një mënyrë për të filluar me këtë qasje është të dish ku mund të shikoni për zgjidhje.

Ky kurs është në fazën beta. Si një bonus, pjesëmarrësit që përfundojnë një anketë në fund të kursit, do të përfitojnë një webinar fakas NewsU.

Kriteret

  • Gazetarët të cilët konsiderojnë inkorporimin e zgjidhjeve gazetareske në raportimet e tyre;
  • Redaktorë dhe menaxherë të cilët duan të forcojnë aftësitë e stafit të tyre në raportim;
  • Profesorët, mësuesit dhe studentët të cilët dëshirojnë të përfshijnë  zgjidhjet gazetareske në arsimin e gazetarisë;
  • Kushdo që është i interesuar në lajm për të folurë jo vetëm në lidhje me problemet, por edhe për zgjidhje.

Çfarë do të mësoni?

  •  Si të përcaktoni zgjidhje gazetarie;
  •  Si të identifikoni dhe shqyrtoni ide për zgjidhje historish gazetarie;
  •  Si të strukturoni një histori zgjidhje;
  •  Si të shkruani ose prodhoni histori zgjidhjesh;
  •  Si të përfshini zgjidhje gazetarie në punën e përditshme dhe raportim.

Si të regjistroheni?

Regjistrimi është në vazhdim dhe kursi mund të zhvillohet në çdo kohë. Ju mund të regjistrohemi për këtë kurs duke klikuar në këtë LINK.

Për më shumë informacion, ju lutemi referojuni faqes zyrtare duke klikuar në këtë LINK.

Leave a Comment