Konkurs ndërkombëtar për esenë më të mirë

Afati i fundit i aplikimit: 8 shtator 2017
Kush mund të aplikojë: Personat 16 deri në 25 vjeç nga vendet e BE-së ose partnerët e COSME-it
Përfitimet: udhëtim i financuar plotësisht në Estoni

Konkursi për esenë rinore, organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Komisionit Evropian për Tregun e Vetëm, Industrinë, Sipërmarrjen dhe NVM-të, po fillon përsëri dhe po kërkon përgjigje kreative dhe të menduar mirë për këtë pyetje:

Çfarë aftësish duhet të kenë sipërmarrësit e së nesërmes?

A keni një mendim se si politika evropiane mund të ndihmojë në formësimin e së ardhmes; Apo çfarë qeverie, institucionesh akademike dhe biznesesh mund të bëhen për të siguruar që të rinjtë të mund të fitojnë aftësitë që u nevojiten për botën e punës së nesërme? Ajo që duhet të bëni për të patur një shans për të fituar një udhëtim të paguar për shpenzimet në Asamblenë e NVM-ve të 2017-ës në Talin, është të paraqisni një ese prej jo më shumë se 2 500 fjalësh në gjuhën angleze përpara 8 shtatorit 2017.

Kriteret e aplikimit:

Konkursi është për të gjithë personat 16 deri në 25 vjeç nga Shtetet Europiane ose vendet partnere të COSME;
Eseja nuk duhet të kalojë 2 500 fjalë në total;
Të gjitha esetë duhet të jenë në anglisht;
Pranohet vetëm një aplikim për aplikant;
Afati i fundit për parashtresat është 8 shtatori 2017;
Të tre finalistët do të shpallen në tetor përpara Javës së NVM-ve dhe do të konkurrojnë në një finale të madhe në Talin ku do të paraqesin esetë e tyre;
Fituesi përfundimtar do të zgjidhet nëpërmjet një votimi publik.

PërfitimetL

Të gjitha shpenzimet e paguara në Kuvendin e NVM-ve në Talin, Estoni për tre finalistët, për të paraqitur esetë e tyre në 500+ delegatë të Kuvendit;
Trajnimi i paraqitjes para dorëzimit të esesë në skenë në Asamblenë e NVM 2017;
Nxitja e eseve nëpër kanalet e medias sociale të javës së SME-ve.

Si të aplikoni?

Për të filluar, lexoni rregullat, shkruani dhe paraqisni esenë online.

Nëse keni ndonjë pyetje ju lutemi kontaktoni smeweek@loweurope.eu.

Për më shumë informacion klikoni këtu

 

Leave a Comment