Konkurs ndërkombëtar nga Kombet e Bashkuara

Afati i fundit i aplikimit: 15 nëntor 2017
Kush mund të aplikojë: çdo individ profesionist ka të drejtë të hyjë në konkursin për karikaturat politike të shtypura në çdo botim të botuar kudo, në çdo gjuhë
Çmimi: vendi i parë USD 10,000; Vendi i dytë USD 5.000; Vendi i tretë USD 3.000

Aplikimet e Kombeve të Bashkuara / Ranan Lurie tani janë të hapura për  konkursin e vitit 2017.

Regjistrimet e paraqitura duhet të përfaqësojnë punën e bërë nga fillimi i shtatorit 2016 deri më 15 tetor 2017, duke pasqyruar rëndësinë e dinjitetit njerëzor, respektit të ndërsjellë dhe miqësisë midis kombeve, si dhe shqyrtimin ekonomik dhe përgjegjësitë mjedisore ndaj njëri-tjetrit.

Kombet e Bashkuara kanë krijuar këtë konkurs vjetor në vitin 2005, pas karikaturistit politik Ranan Lurie, për të promovuar standardin më të lartë të ekselencës në karikaturat politike.

Kriteret e aplikimit:

Çdo individ profesionist ka të drejtë të hyjë në konkursin për karikaturat politike të shtypura në çdo botim të botuar kudo, në çdo gjuhë.

Çmimet që ofrohen:

Fondi i fondeve të para për vitin 2017 është 18,000 USD, prej të cilave 10,000 USD janë të rezervuara për çmimin e parë. Çmime do t’i jepen edhe tre karikaturat më të mira dhe dhjetë nderimet e përmendura.

Karikaturat fitues zgjidhen për standardet e tyre të larta profesionale në art, analizën politike të ngjarjeve, projektimin e ngjarjeve që vijnë, humorin, duke reflektuar gjithashtu shpirtin dhe parimet e U.N.

Si të aplikoni?

Regjistrimet duhet të dorëzohen me shkrim dhe të adresohen në formë letre.

Për më shumë informacion klikoni këtu

 

Leave a Comment