Konkurs/ Krijoni një lojë për ndryshimet klimatike dhe fitoni 10 mijë dollarë

Përshkrimi

Kjo është një sfidë krijuese! Lojërat mund të ndihmojnë në frymëzimin e kuriozitetit, kreativitetit, bashkëpunimit, optimizmit dhe zgjidhjen e problemeve, të cilat janë elemente të rëndësishme në ndikimin kolektiv për të zgjidhur sfidën e klimës. Studimet tregojnë se mënyra më e mirë për të angazhuar njerëzit për të mësuar dhe përgjigjur ndryshimeve klimatike është angazhimi personalisht.

Lojrat duhet të fokusohen në zgjidhje klimatike të bazuara shkencërisht: parandalimin e emetimet të karbonit, duke u përgatitur për ndikimet, dhe / ose promovimin e ndërgjegjësimit të publikut dhe të kuptuarit. Loja fituese do të jetë e këndshme, dhe që i lejon lojtarët për të mësuar më shumë për ndryshimin e klimës dhe për të kuptuar më mirë se çfarë ata dhe të tjerët mund të bëjnë për të bërë një ndryshim.

Kriteret

Dizenjues lojrash, mësues, studentë dhe shkencëtarë të të gjitha niveleve të përvojës janë të ftuar për të propozuar një lojë që nxit audienca të ndryshme, duke përfshirë (por jo e kufizuar) studentë të universitetit, vendimmarrësit dhe nxënësit gjatë gjithë jetës, për të kuptuar dhe për t’iu përgjigjur ndryshimeve klimatike në jetën e tyre të përditshme.

Çmimet

Fituesi përfiton:

  • 10,000 $ cash;
  • Mundësi për trajnime me ekspertë teknik dhe/ose në përmbajtje për të zhvilluar më tej prototipin fitues
  • Promovim në faqen “Games for Change” dhe kanalet e medias sociale.

Si të aplikoni?

Pranimet janë të hapura deri në datën 6 Maj 2016. Për të aplikuar ju lutemi klikoni në këtë LINK.

Për më shumë informacione, ju lutemi vizitoni faqen zyrtare duke klikuar në këtë LINK

 

 

Leave a Comment