Konkurs fotografie nga Biblioteka Kombëtare

Loading...

Thirrje për konkurs!
Ekspozoni fotot tuaja në ekspozitën “Europeana Collections”.
Gjatë këtij viti Biblioteka Kombëtare mori pjesë në një nga projektet më interesante të Europeana-s (Portali europian digjital i bibliotekave kombëtare, muzeumeve etj), përmes ekspozitës me kartolina dhe fotografive të rralla nga Shqipëria. Kjo ekspozitë kishte si synim të vinte në dukje peisazhet, qytetet dhe krahinat përgjatë Europës jug-lindore, që nga fillimet e artit të fotografisë.
Tashmë, ky projekt synon të zhvillojë një kërkim të ri, atë të realitetit të sotëm të këtyre vendeve të fotografuar dikur. Në rastin e konkurentëve nga Shqipëria, duhen dërguar fotografi aktuale të pamjeve të hershme përzgjedhur më parë nga BKSH:
Pamje nga 1. Ura Mesi, Shkodër 1904
2. Kopshti publik, Shkodër 1875
3. Gjirokastër, 1931.
Fotot nga Shqipëria duhen postuar vetëm në datat 24-31 gusht 2017.
Si të bëheni pjesë e konkursit?
Është e thjeshtë: vetëm dërgoni fotot tuaja me anë të Twitterit, Instagramit ose Facebook-ut duke përdorur hashtagun #PicThisEurope. Ju lutem, në postimin që do bëni, sqaroni se cili shtet, vend ose pikë referimi shfaqet në imazhin tuaj.

Për më shumë informacion klikoni këtu

Loading...

Leave a Comment