Konkurs esesh: “Si mendoni se historia do të regjistrojë shekullin e 21-të?”

Afati i aplikimit: 30 Nëntor, 2015

Janë hapur aplikimet për Konkursin e eseve nga “Fountain Magazine”. Tema për konkursin e këtij viti është ” Përcaktimi i temës së kohës sonë. Si mendoni se historia do të regjistrojë shekullin e 21-të? ”

Si mendoni se do të jetë tema e shekullit të 21-të?

Mosha e lidhjeve? Rilindja e besimit? Përplasja e qytetërimeve? Mosha e internetit? Ngritja e fundamentalizmit? Udhëtimet në yje? Barazia gjinore? Trafikimi i qenieve njerëzore? Lufta e Tretë Botërore? Inteligjenca artificiale? Gjenetika? Bashkëpunimi? Konkurrenca? Revolucion shpirtëror? Sekularizmi? Vlerat? Etika? …

Kriteret

Ky konkurs është i hapur për të gjithë shkruesit nga e gjithë bota.

Çmimet

Vendi i parë – $1,500

Vendi i dytë – $750

Vendi i tretë – $300

Dy çmime mirënjohje – $200 each

Si të merrni pjesë?

 • Vendosi esenë në faqen e pranimeve online në këtë LINK.
 • Fjalët e esesë duhet të varjojnë midis 1,500 dhe 2,500 fjalëve
 • Esetë pritet të jenë faktike, por me një stil frymëzues që do të përfshijnë edhe arsyen, edhe shpirtin tonë.

Për të tjera informacione, vizitoni The Fountain Magazine ose seksionin e Pyetjeve.

COMMENTS

 • <cite class="fn">Arjola Lika</cite>

  Ne cfare gjuhe duhet te jete eseja … Apo respektohet gjuha kombetare e cdo vendi ?

  • <cite class="fn">admin</cite>

   Përshëndetje Arjola! Në njoftimin dhe faqen zyrtare nuk thuhet se në çfarë gjuhe kërkohet eseje. Zakonisht pranohen në gjuhën angleze. suksese

Leave a Comment