Konferencë ndërkombëtare në Berlin

Afati i fundit i aplikimit: 1 gusht 2017
Kush mund të aplikojë: studentët dhe profesionistët akademikë në karrierës të hershme
Vendi: Berlin, Gjermani

OpenCon 2017 bashkon studiuesit e hershëm të karrierës dhe studentët nga e gjithë bota për të lidhur dhe fuqizuar gjeneratën e ardhshme të liderëve për të hapur kërkime dhe edukim në komunitetet e tyre. Konferencat e kaluara kanë paraqitur prezantime nga figurat e vendosura si Jimmy Wales (bashkëthemelues i Wikipedia) dhe Julia Reda (anëtare e Parlamentit Evropian) së bashku me ata nga udhëheqësit e karrierës së hershme.

Takimi në Berlin shërben si thelbi i një rrjeti shumë më të madh për të nxitur iniciativat dhe bashkëpunimin midis gjeneratës së ardhshme nëpër fushat e çështjeve të OpenCon. OpenCon ju fton të bëheni pjesë aktive e komunitetit duke u bashkuar me listën e diskutimeve, duke rregulluar thirrjet e komunitetit mujor dhe webcasts, ose duke pritur një ngjarje satelitore OpenCon në komunitetin tuaj.

Ashtu si vitet e kaluara, OpenCon 2017 do të shfaqë një program të diskutimeve, panel diskutimeve, seminareve dhe hackathoneve në Open Access, Open Education dhe Open Data. Pjesëmarrësit do të ndërtojnë aftësi në fusha kyçe, rrjet me pjesëmarrës të ndryshëm nga dhjetra vende në mbarë botën dhe do të angazhohen me liderët në lëvizjen e Hapur.

OpenCon 2017 do të mbahet në 11-13 nëntor në Berlin, Gjermani.

Kriteret e aplikimit:

Nxënësit dhe profesionistët akademikë në karrierës të hershme të të gjitha niveleve të përvojës inkurajohen të aplikojnë.

OpenCon kërkon të mbështesë ata që kanë ide për projekte dhe nisma të reja, përveç atyre që tashmë i udhëheqin ato.

Kriteri më i rëndësishëm është një interes për avancimin e qasjes së hapur, arsimit të hapur dhe të dhënave të hapura dhe angazhimit për të ndërmarrë veprime.
Shumica e atyre që janë të ftuar të marrin pjesë marrin financim të plotë ose të pjesshëm të udhëtimit.

Si të aplikoni?

Mund të aplikoni në internet përmes formularit të aplikimit. Aplikimi përfshin mundësinë për të aplikuar për një bursë udhëtimi.

Aplikimet do të mbyllen më 1 gusht në orën 11:59 të Paqësorit të SHBA.

Për më shumë informacion klikoni këtu.

Leave a Comment