Forumi i shoqërisë civile në Itali

Afati i aplikimit: 5 qershor 2017
Kush mund të aplikojë: përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, think tank, institute të politikave nga Ballkani Perëndimor dhe BE
Përfitimet: akomodimi dhe shpenzimet e kufizuara të udhëtimit

Forumi i Shoqërisë Civile Trieste është organizuar nën ombrellën e Forumit të Shoqërisë Civile të Samitit të Samitit të Ballkanit Perëndimor, si një iniciativë e përbashkët e Fondit Evropian për Ballkanin (EFB), Fondacioni ERSTE dhe Fondacioni Friedrich-Ebert, në partneritet me Fondacioni Heinrich Böll (HBF) dhe në bashkëpunim të ngushtë me Iniciativën e Evropës Qendrore (CEI), Istituto Affari Internazionale (IAI), Centro Studi Politica Internazionale (CESPI) dhe Osservatorio Balcani e Caucaso.

Forumi do të organizohet si pjesë e Samitit të 4-të ndërqeveritar të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve të BE dhe do të shqyrtojë temat e Samitit: bashkëpunimi i të rinjve, sundimi i ligjit dhe anti-korrupsioni, zhvillimi i ndërmarrjeve dhe potencialet e inovacionit, gjithashtu të përfshijë reflektime rreth të ardhmes së “Procesit të Berlinit”. Për më tepër, do të futen tema të reja, në formatin e punëtorive paralele, për të filluar debatin mbi çështjet me rëndësi rajonale – mjedisi, energjia dhe ndryshimet klimatike, migrimet, liritë mediatike, çështja e Brexit në lidhje me Ballkanin Perëndimor dhe Rolin e shoqërisë civile në rritjen e efikasitetit të Procesit të Berlinit nëpërmjet komunikimit.
Kriteret e aplikimit:
Forumi është i hapur për përfaqësuesit e organizatave të shoqërisë civile, instituteve të mendimit, instituteve të politikave dhe organizatave të tjera nga vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Bashkimit Evropian, të cilët do të ofrojnë një platformë për ndikimin e tyre në të ashtuquajturën Procesi i Berlinit.

Bursat që ofrohen:

Organizatorët do të jenë në gjendje të mbulojnë shpenzimet e akomodimit dhe vetëm shpenzimet e kufizuara të udhëtimit (në shumicën e rasteve do të organizohen udhëtimet me autobusë në grup).

Si të aplikoni?

Aplikantët e interesuar duhet të aplikojnë këtu deri më 5 qershor. Të gjithë aplikuesit do të informohen për përzgjedhjen përfundimtare deri më 15 qershor.

Për më shumë informacion klikoni këtu.

Leave a Comment