Forumi i Shoqërisë Civile për vendet e Ballkanit dhe BE-së në Paris

Përshkrimi

European AlternativesERSTE Foundation, European Fund for the Balkans, Friedrich Ebert Stiftung, Charles Leopold Mayer Foundation dhe  Citizens for Europe po vijnë së bashku për të organizuar një forum 2-ditor të shoqërisë civile në Paris, si një vazhdim i Forumit të Shoqërisë Civile të mbajtur në Vjenë në gusht 2015, dhe në Novi Sad dhe Beograd, në maj të vitit 2016. Qëllimi është krijimi i një procesi të vazhdueshëm të dialogut të shoqërisë civile dhe bashkëpunimin në të gjithë Ballkanin Perëndimor dhe BE-së.

Me rastin e samitit të tretë ndërqeveritar të Ballkanit Perëndimor dhe vendeve të BE-së që do të mbahet në Paris, më 4 korrik 2016, European Alternatives fton aplikantë nga aktorët e shoqërisë civile për të marrë pjesë në Forumin e Shoqërisë Civile për të punuar drejt këtij vizioni të ri bashkë.

Forumi do të punojë në katër fusha kryesore të politikave të cilat janë identifikuar si prioritete për Ballkanin Perëndimor dhe ka të ngjarë që të diskutohen nga udhëheqësit politikë: migracioni, ndryshimet klimatike dhe rritja e gjelbër, debatet bilaterale dhe bashkëpunimi i të rinjve dhe gjithashtu çështjet transversale të qeverisjes demokratike, roli i shoqërisë civile dhe respektimi i të drejtave themelore.

Dy ditët e aktiviteteve do të strukturohen me seminare, dialog me parlamentarët evropianë dhe kombëtarë, aktivitete kulturore dhe samit i hapur për publikun mbi solidaritetin evropian.

Kriteret

Ky forum është i hapur për të gjithë aktorë të shoqërisë civile.

Kostot

Një numër i kufizuar bursash të plota është në dispozicion për pjesëmarrësit në Forum. Në formularin e aplikimit, ju lutemi tregoni nëse ju do të doni të aplikoni për këtë bursë, ose në qoftë se jeni në gjendje për të mbuluar vetë udhëtimin tuaj dhe akomodimin në Paris.

Si të aplikoni?

Për të aplikuar, aplikantët e interesuar duhet të plotësojnë formularin e aplikimit online, duke klikuar në këtë LINK. Për çdo pyetje, ju lutemi kontaktoni Djurdja Banicevic: d.banicevic@euroalter.com

Afati i aplikimit: 3 Qershor 2016
Eventi: 3-4 Korrik 2016, Paris, Francë
Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni faqen zyrtare duke klikuar në këtë LINK

 

Leave a Comment