Forum për të rinjtë në Slloveni

Përshkrimi
Forumi Strategjik i të Rinjve Bled (Young BSF) është një konferencë vjetore që mbledh së bashku liderët e rinj për t’u angazhuar në diskutime dhe për të zhvilluar zgjidhje të jashtme për disa nga çështjet më të ngutshme botërore.
Eventi i vitit 2018 do të bëhet nën titullin: ‘Sustainable Security: The Role of Youth in Bridging the Divide’.

Temat për t’u diskutuar:
• Marrëdhëniet ndërmjet brezave;
• Agenda 2030;
• E ardhmja e BE-së;
• Siguria Kibernetike dhe Inteligjenca Artificiale;
• Ndryshimi klimatik;
• Ballkani Perëndimor;
• Dixhitalizimi;
• Siguria në Mesdhe;
• Siguria në Lindjen e Mesme
Pjesëmarrësit e përzgjedhur pritet të kenë përgatitje të gjera dhe takime online para eventit midis qershorit dhe shtatorit. Ju lutemi vini re se gjuha zyrtare e eventit është gjuha angleze dhe se ky është një parakusht për pjesëmarrje në aktivitet.

Kriteret
• Lider të rinj mes moshës 18 dhe 35 vjeç, me një përvojë në realizimin e një impakti në komunitetin tuaj, vendo se botë!
• Vendet e vlefshme për të përfituar grant udhëtimi:
• Countries eligible for the travel grant: Shqipëria, Austria, Bjellorusia, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Republika Çeke, Gjermania, Hungaria, Maqedonia, Moldavia, Mali i Zi, Rumania, Serbia, Sllovakia, Ukraina.

Përfitimet
Të gjithë pjesëmarrësve do t’u sigurohet akomodim, ndërsa do të ofrohet një numër grantesh udhëtimi për kandidatët me prejardhje dhe kombësi të ndryshme.

Afati i aplikimit: 20 Maj 2018
Aktiviteti: 7-9 Shtator 2018 Ljubljana, Slloveni

Si të aplikoni?
Për të aplikuar, ju lutemi plotësoni formularin e aplikimit në këtë LINK
Për të tjera informacione, klikoni në faqen zyrtare në këtë LINK

Leave a Comment