Disa mënyra si të përmirësoni profilin tuaj në Linkedin

“Shumica e profileve në Linkedin janë të tmerrshme” Ky është vlerësimi i Ross Macpherson, president i Quest Career. Ndaj këtu po ju japim 5 këshilla se si të përmirësoni profilin tuaj

1. Shkruani se kush jeni në mënyrën më të mirë tuajën.

Në kohën kur po synoni arritjen e qëllimeve tuaja, duke fituar njohje, apo ndjenjë energjike për karrierën tuaj, çfarë cilësish, aftësish, njohurish dhe përvojash jeni duke krijuar? Krijoni një skemë për veten tuaj. Natyrisht, përqëndrohuni duke pasur vetëdijen për të paraqitur një portret të saktë.

2. Nxirrni në pah ato përvoja dhe aftësi që audienca juaj objektiv dëshiron.

Kjo është “Çfarë ka aty për mua?” (WIIFM) sundimi i marketingut. Mbani mend se njerëzit kanë nevojë të kuptojnë se çfarë vlerësimi ju ofroni atyre, kështu që mendoni se cilët doni t’ju arrijnë – rekrutuesit, klientët potencial, shokët – dhe se si ju mund të komunikojnë se çfarë është më e rëndësishme për ta.

3. Përqëndrohuni në atë që ju bën të veçantë.

Supozojmë se diçka e shkruar tek profili yt mund të tërheqë një listë të dhjetëra profesionistët me kualifikime të ngjashme me tuajat. Gjeni një mënyrë për të krijuar besueshmërinë tuaj duke demonstruar se posedoni kualifikimet themelore të nevojshme për të arritur qëllimin tuaj, pa u përzier me të gjithë të tjerët.

4. Krijoni një titull informativ.

120 karaktere që shfaqen vetëm nën emrin tuaj në profilin tuaj. Ju ndoshta duhet ta përdorni këtë hapësirë pak më ndryshe nga të tjerët tani, apo jo?

5. Jini optimist në pjesën përmbledhëse.

Shumë njerëz nuk e përdorin këtë hapësirë, ose në qoftë se ata e bëjnë, te bejnë si një listë koti ose disa fjali të mbushura me klisheve.

Burimi i informacionit: Five Tips to Improve Your LinkedIn Profile

Leave a Comment