Disa këshilla si të përgatiteni për studimet jashtë vendit

Nëse dëshironi të aplikoni për bursë jashtë vendit, duhet të përgatisni disa hapa në avancim. Duke bërë kështu, ju mund të ndiheni më të sigurt dhe do të jeni gati për t’u kualifikuar për aplikimin e bursës që ju intereson dhe ju përshtatet.
Gjëja e parë që mund të përgatitni është të dini se në çfarë fushe apo subjekti dëshironi të përfshiheni, në cilin universitet doni të merrni pjesë dhe cili program bursash aplikohet. Këto pika mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më shumë veten tuaj dhe ju japin disa gjurmë për të formuar udhëtimin tuaj për të studiuar jashtë vendit.

Kur keni përgjigje të qartë për këto pyetje, mund të futeni në faqen zyrtare të bursës ose në shkollë, në mënyrë që të merrni informacionin për atë që duhet të bëni për aplikim. Dukshëm, ju duhet të shikoni disa pika duke përfshirë mesataren e kërkuar, përvojat e punës, zhvillimin personal dhe aftësitë në gjuhën Angleze.

Bursat ju kërkojnë që të keni mesatare të mirë gjatë studimeve tuaja akademike. Mesatarja juaj duhet të jetë të paktën 3.0 sepse shumica e programeve do të kenë prioritet vetëm aplikantët me sfond të lartë akademik. Përmes notës tuaj në shkollë, mund të keni një lëvizje të mirë në aplikimin e bursave tuaja.

Ju duhet të shpenzoni kohë për aktivitete sociale pasi janë një nga zhvillimet personale që mund të jenë një kriter vlerësimi. Aktivitetet shoqërore ju ofrojnë të dyja gjërat: Curriculum Vitae (CV) dhe njohuri të jashtëzakonshme. E rëndësishmja, pjesëmarrja në aktivitete shoqërore sa më shumë që mundeni, ju mundëson të zgjeroni kuptimet tuaja ndaj komunitetit dhe të rregulloni aftësitë tuaja të buta.

Një pikë tjetër është se ju duhet të përgatisni veten për të marrë rezultat të lartë ose të kërkuar të testit IELTS ose TOEFL. ose një nga testet kërkohet pothuajse për çdo bursë, sepse ajo është një dëshmi e aftësisë suaj të gjuhës nëse keni ose nuk keni pengesa gjuhësore. Pra, ju rekomandohet të bëni më të mirën gjatë procesit të përgatitjes dhe kohës së ekzaminimit.

Përgatitja e vetes në përparësi është jetësore për procesin e aplikimit.

Burimi i informacionit: How to prepare yourself for scholarship abroad

Leave a Comment