Workshop-i XI i Kërkimeve Ekonomike të Evropës Juglindore

Workshop-i XI i Kërkimeve Ekonomike të Evropës Juglindore

Banka e Shqipërisë ka kënaqësinë të njoftojë organizimin e Workshop-it XI të Kërkimeve Ekonomike të Evropës Juglindore, i cili do të zhvillohet në datat 4 dhe 5 dhjetor 2017 në Tiranë. Ky workshop synon të sigurojë një forum diskutimi të punëve kërkimore inovative dhe të nxisë shkëmbimin e pikëpamjeve midis kërkuesve të Bankës së Shqipërisë, të bankave qendrore të rajonit e më gjerë, si edhe të institucioneve financiare e akademike vendase dhe të huaja. Ftojmë…

Read More

Kurs online falas

Kurs online falas

Nxënësit do të mësojnë dhe praktikojnë aftësitë kyçe që zhvilluesit e përdorin çdo ditë. Puna me një koleksion kodi në një sistem të kontrollit të versioneve si Git, përdorimi i bibliotekave me kod të hapur (OSS), përditësimi i kodit ekzistues, përmirësimi i lexueshmërisë dhe madje edhe shikimi i sigurisë. Kursi do të zhvillohet 3- 4 orë në javë dhe do të zgjasë 4 javë. Mësimet janë në gjuhën angleze. Për tu bërë pjesë e kursit klikoni këtu  

Read More

Bursat e Medias për shkrimtaret femra

Bursat e Medias për shkrimtaret femra

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: shkrimtare femra të interesuar mbi feminizmin Përfitimet: 2000 USD për tre muaj BM, një organizatë jofitimprurëse e mediave feministe, organizon dhe ofron Bursat e Medias për Shkrimtarët. Programi përbëhet nga bursa intensive me shkrim, qëllimi i të cilave është të zhvillojë, mbështesë dhe përforcojë zërat në zhvillim, në mediat feministe, aktiviste dhe pop-kulturore. Kriteret e aplikimit: Shkrimtarët të cilët janë të interesuar për…

Read More

Mundësi financimi për projektet artistike

Mundësi financimi për projektet artistike

Afati i fundit i aplikimit: 15 gusht 2017 në orën 16:00. Koha finlandeze Kush mund të aplikojë: artistë të të gjitha disiplinave dhe kombësive Granti mbulon: strehimin, hapësirën e punës dhe një grant mujor, shpenzimet e jetesës dhe udhëtimit Rezidenca Saari u ofron artistëve një mjedis unik dhe paqësor të punës. Ajo u ofron artistëve një mundësi të shkëlqyer për t’u fokusuar në punën krijuese në një mjedis paqësor dhe skenik të një shtëpie historike rurale,…

Read More

Bursa kërkimore nga Universiteti i Nevadës

Bursa kërkimore nga Universiteti i Nevadës

Afati i fundit i aplikimit: 1 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët ndërkombëtarë Përfitimet: buxheti i projektit prej 20.000 USD Qendra Ndërkombëtare e Regjistrimit të Lojrave (ICGR) e UNLV ofron deri në tre studime gjashtë mujore të Universitetit të Nevadës për të mbështetur hulumtimet me ndikim në çështjet e rëndësishme të rregullimit të lojërave të fatit. Këto bursa do të jepen në baza konkurrence nëpërmjet një procesi rishikimi. Temat aktuale të interesit përfshijnë, por nuk…

Read More

Kurs online falas

Kurs online falas

Përmes kësaj lënde aplikuesit do të rrisin aftësinë e tyre për të lexuar dhe shkruar në lidhje me literaturën e madhe në përgatitje për provimet e Letërsisë dhe Anglishtes. Kursi do të fillojë më 2 gusht 2017. Kohëzgjatja: 7 javë Itensiteti: 4-5 orë/javë Tema: Letërsi Institucioni: Universiteti i Kalifornisë, Berkeley dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Certifikata të disponueshme: Po Sesioni: Kursi fillon më 2 gusht 2017 Si të bashkoheni me këtë kurs: Shko në faqen…

Read More

Bursa për stafin akademik të Universitetit të Tiranës

Bursa për stafin akademik të Universitetit të Tiranës

Hapet thirrja për bursa për stafin akademik të Universitetit të Tiranës në kuadër të Programit Erasmus + në Universitetin e Humboldt-Universität zu Berlin, në Gjermani. Në kuadër të programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik të Universitetit të Tiranës në Universitetin e Humboldt-Universität zu Berlin, në Gjermani, për semestrin e dytë të vitit akademik 2016-2017. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e stafit akademik për mësimdhënie; Kohëzagjatja…

Read More

Edicioni i tretë i Akademisë së Liderave të Rinj në Vlorë

Edicioni i tretë i Akademisë së Liderave të Rinj në Vlorë

AKADEMIA E LIDERAVE TE RINJ NE VLORE edicioni i tretë Pas suksesit të dy edicioneve të mëparshme të Akademisë së Liderave të Rinj në Vlorë, Qendra Rinore e Vlorës shpall thirrjen për pjesëmarrje në edicionin e tretë të kësaj Akademie. Ekspertë të spikatur në fushën e Medias, Politikës dhe Shoqërisë Civile nga e gjithë Shqipëria do të trajnojnë pjesëmarrësit mbi lidershipin, demokracinë, teknikat e pjesëmarrjes në proceset vendimmarrëse, median, barazinë gjinore, etj. Je një i…

Read More

Trajnime falas në Akademinë e Integrimit Europian dhe Negociatave

Trajnime falas në Akademinë e Integrimit Europian dhe Negociatave

Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), me mbështetjen e Komisionit Europian, Agjencia Ekzekutive për Arsimin, Kulturën, Mediat Audiovizive, në kuadër të programit Jean Monnet “Policy Debate with Academic World” prezanton Akademinë e Integrimit Europian dhe Negociatave (AIEN). Ndërkohë që Shqipëria po përgatitet drejt hapit tjetër të afërt të rrugëtimit në BE, atë të hapjes së negociatave për anëtarësim, rritet nevoja e një informimi të thelluar dhe përgatitjeje të grupeve të cilat preken direkt nga ky proces….

Read More
1 2 3 9