Program trajnimesh në Hagë nga Kombet e Bashkuara

Program trajnimesh në Hagë nga Kombet e Bashkuara

Afati i aplikimit: 1 Dhjetor 2015 Kush mund të aplikojë? Kandidatët me një përgatitje ligjore, me përvojë profesionale në fushën e të drejtës ndërkombëtare Bursa përfshin: shpenzimet e udhëtimit në klasin ekonomik, strehimin, sigurimin shëndetësor, pjesëmarrja në Programin “Fellowship”, materialet e trajnimit dhe tarifën e regjistrimit për Akademinë e Hagës në të Drejtën Ndërkombëtare, pagesë për të mbuluar shpenzimet e tjera të jetesës Përshkrimi Programi i Bursave i Kombeve të Bashkuara për Ligjin Ndërkombëtar është organizuar…

Read More

Hapen aplikimet për Forumin Botëror të Demokracisë

Hapen aplikimet për Forumin Botëror të Demokracisë

Afati i aplikimit: 30 Gusht 2015 Kush mund të aplikojë? Të rinjtë e moshës 16-30 vjeç Eventi: 18-20 Nëntor 2015, Strazburg, Francë Përshkrimi Këshilli i Përbashkët për Rininë, strukturë vendimmarrëse e bashkë-menaxhuar nga përfaqësues të qeverive dhe OJQ-të rinore, ka rënë dakord për përfshirjen e sektorit rinor të Këshillit të Evropës në edicionin e vitit 2015 të Forumit Botëror për Demokraci. Edicioni i Katërt i Forumit Botëror për Demokracinë do të angazhohet me vendimmarrësit dhe analistët në…

Read More

Thirrje për Trajnime në Parlamentin Evropian

Thirrje për Trajnime në Parlamentin Evropian

Afati i aplikimit: 15 Tetor 2015 Jeni duke kërkuar për përvojën tuaj të parë profesionale në çështjet evropiane? Dëshironi të zbuloni punën e përditshme të një institucioni ndërkombëtar? Parlamenti Evropian ofron disa lloje trajnimesh për të siguruar mundësi duke mësuar më shumë për aktivitetet e saj. Çdo vit, Parlamenti Evropian ofron trajnime të paguar dhe të papaguara, duke iu ofruar të rinjve mundësinë për të zbuluar punën e saj dhe të njihen me aktivitetet që…

Read More

Aplikoni për të marrë pjesë në Forumin e të rinjve nga UNESCO

Aplikoni për të marrë pjesë në Forumin e të rinjve nga UNESCO

Afati i aplikimit:  31 August 2015, 8.30 am (GMT) Përshkrimi Forumi Rinor UNESCO 9 – Qytetarët e Rinj Global për një Planet të Qëndrueshëm – do të zhvillohet në Paris, Francë më 26-28 Tetor 2015. Në forum do të marrin pjesë mbi 500 femra dhe të rinj nga e gjithë bota për t’u fokusuar në çështjet lidhur me zhvillimin e qëndrueshëm dhe qytetarinë globale. Diskutimet në forumin e këtij viti do të fokusohen në çështjen…

Read More

Seminar në Finlandë: “Fuqizimi i femrave, punonjësit e rinj dhe gjinia”

Seminar në Finlandë: “Fuqizimi i femrave, punonjësit e rinj dhe gjinia”

Datat e eventit: 26-30 Tetor 2015 Vendi: Turku, Finlandë Kanë të drejtë  pjesëmarrjeje 50 aplikantë që vijnë nga keto vende: Austri, Qipro, Finlandë, Hungari, Itali, Maltë, Hollandë, Norvegji, Poloni, Slloveni, Spanjë, Suedi, Turqi, Vendet Partnere fqinje të BE-së Afati i aplikimit: 18 Gusht 2015 Si të mbështesim punonjësit e Rinj për të qenë të ndjeshëm ndaj çështjeve gjinore në organizatën e tij / saj? Për të ndarë përvojat rreth  situatave të ndjeshme gjinore në punën…

Read More

Aplikoni për të marrë pjesë në Forumin Rinor Ndërkombëtar për Zhvillim

Aplikoni për të marrë pjesë në Forumin Rinor Ndërkombëtar për Zhvillim

Afati i aplikimit: 31 Gusht, 2015, 23:59 (GMT/UTC +09:00) Kush mund të aplikojë? Të rinjtë e moshës 18-28 vjeç nga e gjithë bota Eventi: 6-13 Mars 2016 në Tokio, Japoni Përshkrimi Që nga viti 2012 Forumi Rinor Ndërkombëtar për Zhvillim (IDYF), është mbajtur çdo vit dhe të rinjtë me ambicie të larta për zhvillimin ndërkombëtar janë mbledhur së bashku në këtë event të rëndësishëm. IDYF2016- Qëllimi është për të krijuar një të ardhme më të…

Read More

Thirrje për pjesmarrje në Konferencën Rajonale në Sarajevë

Thirrje për pjesmarrje në Konferencën Rajonale në Sarajevë

TACSO është duke organizuar një Konferencë Rajonale: Ndërtimi i Komunitetit dhe Komunikimi CSO-ve “që do të sjellë së bashku CSO –ve (Organizata të Shoqërisë Civile) dhe praktikuesit nga i gjithë rajoni në Sarajevë, në 18-19 nëntor 2015. Kjo Konferencë rajonale do të përqëndrohet në zhvillimin dhe përmirësimin e marrëdhënieve të komunitetit të CSO –ve  përmes aktiviteteve të komunikimit. Kush mund të aplikojë? CSO (shoqata, fondacionet, sindikata): CSO-të me disa përvoja dhe njohuri në zhvillimin e…

Read More

 Thirrje për pjesëmarrje në Konferencën e Akademisë së të Rinjve të OKB-së

 Thirrje për pjesëmarrje në Konferencën e Akademisë së të Rinjve të OKB-së

Afati i aplikimit: 1 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Studiues, kërkues dhe profesionistë të rinj nga e gjithë bota Vendi: Bukuresht, Rumani Datat e eventit: 6-8 Nëntor 2015 Përshkrimi Edicioni i këtij viti në Konferencën e Akademisë së Kombeve të Bashkuara për të Rinj do të konsistojë në diskutime me qëllimin për t’iu përgjigjur pyetjes “Cilat janë sfidat e OKB-së me të cilat po përballet në vitin 2015?” Përmes këtij eventi janë të ftuar studiues,…

Read More

Trajnim në Londër për gazetarë: “Raportimi në Moshën Dixhitale”

Trajnim në Londër për gazetarë: “Raportimi në Moshën Dixhitale”

Afati i aplikimit: 17 Gusht 2015 Kush mund të aplikojë? Gazetarë me kohë të plotë, të cilët kanë të paktën 5 vite eksperiencë dhe punë në shtyp, transmetime direkte ose media online Aktiviteti: 12 – 16 Tetor 2015, Londër, Angli Përshkrimi Fondacioni Thomson Reuters po organizon një javë program trajnimi të gjatë për gazetarët duke i njohur me aftësitë e nevojshme për të mbuluar lajmet financiare dhe të biznesit në fushat kyçe të tilla si ekonomi, mallra,…

Read More

Kurs Trajnues në Spanjë: “Kuptimi dhe Puna me Konfliktin”

Kurs Trajnues në Spanjë: “Kuptimi dhe Puna me Konfliktin”

Datat : 11-18 Tetor 2015 Eventi: Vilanova i la Geltrú, Spanjë Kush mund të marrë pjesë? Për këtë trajnim, kanë të drejtë të aplikojnë pjesëmarrës 18-30 vjeçarë, që vijnë nga: Vendet e programit Erasmus+ Youth in Action,   Shqipëria, Armenia, Azerbajxhani, Bosnja dhe Hercegovina, Gjeorgjia, Moldavia, Mali i Zi, Rusia, Serbia, Ukraina Afati i aplikimit: 10 Gusht 2015 “Kuptimi dhe Puna me Konfliktin” është një kurs trajnues që do t’iu ofrojë trajnuesve potencialë aftësi të vlefshme për…

Read More
1 29 30 31 32 33