Shpenzimet e mbuluara/ Festival në Berlin

Shpenzimet e mbuluara/ Festival në Berlin

Në vitin 2018 mbushen plot 100 vite nga përfundimi i Luftës së Parë Botërore. Me rastin e përvjetorit të kësaj ngjarje, Agjencia Federale për Edukimin Qytetar dhe Teatri Maxim Gorki në Berlin ftojnë vizitorë dhe artistë ndërkombëtarë për të diskutuar mbi çështjen “Luftë apo Paqe?” përgjatë historisë. Nga data 17 deri më 21 tetor 2018, mbi 300 pjesëmarrës të rinj nga e gjithë bota do të priten në Berlin për të marrë pjesë festival. Pjesëmarrësit…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkëmbim rinor në Antalia, Turqi

Shpenzimet e mbuluara/ Shkëmbim rinor në Antalia, Turqi

Youth Exchange ne Antalya, Turkey Tema “I Am The Last Turtle – Keep Me Alive!” Data: 21/7/2018 (Arrival day)- 29/07/2018 (Departure day) Do te perzgjidhen 3 pjesemarrres nga Shqiperia. Akomodimi, ushqimi jane te mbuluara 100% . Transporti max 275€ Per te marre pjese dergoni formen e aplikimit ne asdalbania@gmail.com, afati i aplikimeve 17 Qershor 2018 Ju lutem vendosni si subject te e-mail-it tuaj: “Turtle” Informacione ne lidhje me aktivitetin si dhe formen e aplikimit do ta…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Seminar për gazetarë në Gjermani

Shpenzimet e mbuluara/ Seminar për gazetarë në Gjermani

++Seminar për gazetarë nga Evropa Qendrore dhe Lindore 2018++ Gazetarët shqiptarë mund të aplikojnë për të marrë pjesë në Seminarin për gazetarë nga Evropa Qendrore dhe Lindore në Leipzig nga data 3 deri 14 shtator 2018! Seminari ofron njohuri mbi strukturat dhe mënyra e punës në televizion, radio, median e shkruar dhe online në sistemin dual mediatik në Republikën Federale Gjermane. Për këtë seminar mund të aplikojnë gazetarë të cilët në momentin e aplikimit nuk…

Read More

Shkollë verore/ Komunizmi dhe Trashëgimia Komuniste në Shqipëri

Shkollë verore/ Komunizmi dhe Trashëgimia Komuniste në Shqipëri

rezenca e OSBE-së në Shqipëri, në bashkëpunim me Fakultetin e Historisë dhe Akademia e Studimeve Albanologjike hapin thirrje për aplikim për edicionin e dytë të “Shkollës Verore 2018 “Komunizmi dhe Trashëgimia Komuniste në Shqipëri”, që do të zhvillohet nga data 9-13 Korrik 2018, në mjediset e Fakultetit të Historisë, në Tiranë. Në këtë shkollë verore pjesëmarrësit do të mësojnë më shumë rreth temave si: Struktura e Komunizmit dhe sistemeve totalitare Krahasime të rregjimeve komuniste në…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Gjermani

Fondacioni Gjerman për Bashkëpunim Ligjor Ndërkombëtar (IRZ) organizon në verën e vitit 2018, Shkollën e 8-të Verore mbi “Ligjin Gjerman” në Bonn. Kursi i drejtohet studentëve të jurisprudencës ose avokatëve të rinj nga disa vende partnere të IRZ, me theks tek ligji gjerman. Qëllimi i aktivitetit njëjavor është njohja e pjesëmarrësve me sistemin ligjor gjerman dhe atë evropian. Kursi zhvillohet nga dt. 8 (mbërritja) deri më 14 korrik 2018 (kthimi) në Bonn. Përveç leksioneve në…

Read More

Universitet veror në Bukuresht, Rumani

Universitet veror në Bukuresht, Rumani

Afati i aplikimit: 10 Qershor 2018 Kush mund të aplikojë: student të të gjitha niveleve (bachelor, master dhe PhD), nga Evropa dhe nga e gjithë bota Aktivititeti: 12 – 26 Gusht 2018, Bukuresht, Rumani Përshkrimi Universiteti Veror i Bukureshtit është një event kulturor dhe akademik ndërkombëtare, i cili do të zhvillohet ndërmjet 12 dhe 26 gushtit 2018, duke u fokusuar në problemet ekonomike dhe fushat e interesit të ndërlidhura dhe ka si objektiv kryesor promovimin e vlerave të përbashkëta akademike….

Read More

Sesion informimi në Tiranë për Bursat Erasmus+

Sesion informimi në Tiranë për Bursat Erasmus+

Do te organizohet nje seminar nga Zyra Kombetare e Erasmus + ne Fakultetin e Shkencave Sociale, per te dhene informacione mbi bursat nderkombetare te programit Erasmus+ qe ju jep mundesine te studioni 6 muaj ose 1 vit ne Universitetet me te mira Evropiane. 🇦🇱🇪🇺 Aktiviteti do te organizohet me date 17.05.2018 diten e enjte ora 16.00 ne sallen Aula Magna. Jeni te mirepritur te gjithe ju qe deshironi te perjetoni nje eksperience studimore si studente evropiane,…

Read More

Thirrje për aplikim për muzikantë dhe kompozitorë të rinj

Thirrje për aplikim për muzikantë dhe kompozitorë të rinj

Thirrje për aplikim për muzikantë dhe kompozitorë të rinj: impuls. Akademia e 11-të Ndërkombëtare e Ansamblit dhe Kompozitorëve për Muzikën Bashkëkohore 10-22 shkurt, 2019 @KUG. Universiteti i Muzikës dhe Arteve performative Graz | Austri Ekip ndërkombëtar tutorësh (muzikantë dhe kompozitorë të mirënjohur) | pjesëmarrës nga e gjithë bota | klasa instrumentale dhe kompozimi| muzikë dhome dhe ansambël | seanca leximi dhe programe të tjera speciale | improvizim | elektro | yoga | leksione | platforma…

Read More

Ambasada Gjermane: Forum shkencor në Gjermani

Ambasada Gjermane: Forum shkencor në Gjermani

++Green Talents – Forumi Shkencor 2018++ Shkencëtarë të rinj shqiptarë nga fusha e zhvillimit të qëndrueshëm, të cilët kanë njohuri shumë të mira në gjuhën angleze, mund të aplikojnë ende deri në datën 23 maj për konkursin „Green Talents – International Forum for High-Potentials in Sustainable Development“. 25 fituesit do të ftohen fillimisht të marrin pjesë në një forum shkencor dyjavor në Gjermani, në kuadër të së cilit do të mund të krijojnë ndër të…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim 1-vjeçar në Itali

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim 1-vjeçar në Itali

Sekretariati i CEI-t (Nismës se Evropës Qendrore) kërkon tre profesioniste  të rinj të administratës  publike  ose nga shoqëria civile te marrin pjese ne Programin 1-vjeçar  të Trajnimit të Avancuar të CEI-, i cili financohet nga Fondi i Bashkëpunimit të CEI-t. Pjesëmarrësit do te asistojnë në organizimin e aktiviteteve të CEI-t për marrëdhëniet me jashtë, marrëdhëniet me publikun dhe menaxhimin e projekteve. Duhet të njohin gjuhen italiane dhe një nga gjuhet e vendeve te CEI-t. Gjithashtu…

Read More
1 2 3 4 5 32