Konferencë Ndërkombëtare në Maqedoni për Sipërmarrjen

Konferencë Ndërkombëtare në Maqedoni për Sipërmarrjen

Afati: 1 Gusht, 2015 E vlefshme për: studentët që mund të kontribuojnë me punime për temat e sipërmarrjes Aktiviteti: Shkup, Maqedoni; 1,2 Tetor, 2015 Përshkrimi Universiteti Ndërkombëtar Ballkanik, Fakulteti i Ekonomisë dhe Shkencave Administrative ka publikuar thirrjen për pjesmarrje në Kongresin Ndërkombëtar të Studentëve 2, “Fryma e Sipërmarrjes “. Konferenca do të zhvillohet në 1-2 tetor, 2015, në Shkup, Maqedoni. Kjo dhe temat e ngjashme do të prezantohen tek 50 studentë nga e gjithë bota…

Read More

Mundësi e shkëlqyer për gazetarë/ Bursa pjesëmarrje në një Konferencë në Danimarkë

Mundësi e shkëlqyer për gazetarë/ Bursa pjesëmarrje në një Konferencë në Danimarkë

Afati i aplikimit: 1 Gusht 2015 E vlefshme për: gazetarë ndërkombëtarë Aktiviteti: 16-19 Maj 2016, Kopenhagen, Danimarkë Përshkrimi Konferenca Ndërkombëtare Women Deliver’s, që do të mbahet në datat 16-19 maj 2016 dhe do të jetë grupimi më i madh për shëndetin dhe të drejtat e vajzave dhe të grave në dekadën e fundit dhe një nga konferencat e para më të mëdha botërore. Fokusi i konferencës do të jetë se si zbatimi i Objektivave të…

Read More

Konferencë Ndërkombëtare për të Rinjtë në Maqedoni

Konferencë Ndërkombëtare për të Rinjtë në Maqedoni

  Afati i aplikimit: 5 Shtator 2015 E vlefshme për:  Punonjës, lider të rinj aktivë, përfaqësues të rrjeteve rinore nga Maqedonia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Greqia, Kosova, Mali i Zi, Italia, Rumania, Serbia, Sllovenia dhe Turqia Eventi: 11-15 Shtator 2015, Krushevë, Maqedoni Përshkrimi Konferenca Ndërkombëtare për të Rinjtë “Vlerat Europiane për të ardhmen e vendeve të SEE ” u mbajt për herë të parë në vitin 2003. Vlerat evropiane në vendet e SEE-së (Programi South East…

Read More

Aplikoni në Forumin Ekonomik më të madh për Liderët e Rinj

Aplikoni në Forumin Ekonomik më të madh për Liderët e Rinj

  Afati i aplikimit: 27 Gusht 2015 Pjesmarrësit:  Liderët e rinj nga BE, Europa Lindore, Ballkani dhe Kaukazi me njohje të shkëlqyer të Anglishtes dhe të angazhuar në OJF politike, civile, sociale ose ekonomike dhe në të tjera institucione Aktiviteti: 7 – 11 Shtator 2015 në Nowy Sącz, Poloni Përshkrimi Mbi 350 liderë të rinj nga 42 vende takohen në Poloni për të dalë me ide të reja për të ardhmen e Evropës. Gjatë diskutimeve dhe seminareve, ide…

Read More

 Workshop/ Burrat dhe Natyra: Gjinia, Fuqia, dhe Ndryshimi i Mjedisit

 Workshop/ Burrat dhe Natyra: Gjinia, Fuqia, dhe Ndryshimi i Mjedisit

Data: 26-28 shkurt 2016 Vendndodhja: Qendra Rachel Carson për Mjedisin dhe Shoqërinë, LMU Mynih, Gjermani Folës të pranishëm në aktivitet: Sherilyn MacGregor (Universiteti Keele, Britani e Madhe) dhe Nicole Seymour (California State University, Fullerton, SHBA) “Gjinia” në shkencat humane mjedisore dhe shkencat shoqërore, ka qenë prej kohësh sinonim me “gratë.” Akademikët feminist dhe ekofeminist kanë krijuar një raport pune në lidhjet mes feminitetit dhe mjediseve dhe në përfshirjen e grave në politikë dhe praktikat mjedisore….

Read More

Thirrje për aplikime: Seminari Balkan SAYS në Slloveni

Thirrje për aplikime: Seminari Balkan SAYS në Slloveni

Afati i aplikimit: 21 Gusht 2015 Pjesmarrësit: studentët ndërkombëtarë dhe profesionistët e rinj Aktiviteti: 14-17 Tetor 2015, Slloveni   Përshkrimi Këshilli Euro-Atlantik i Sllovenisë është një shoqatë jo-fitimprurëse dhe jo-qeveritare. Qëllimi është të kontribuojë për një rol aktiv nga ana e Republikës së Sllovenisë për garantimin e paqes, sigurisë dhe stabilitetit demokratik në zonën Euro-Atlantike nëpërmjet NATO-s dhe BE-së. Për të realizuar qëllimin, Këshilli vepron edhe në bashkëpunim me NATO-n, BE-në, institucionet qeveritare sllovene, si dhe me…

Read More

Event në Shqipëri: “Transformimi i të rinjve në konfliktet Online & Offline”

Event në Shqipëri: “Transformimi i të rinjve në konfliktet Online & Offline”

  Afati i aplikimit: 4 gusht 2015 Pjesmarrësit: individë të moshës 18-30 vjeë nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Maqedonia, Moldavia, Mali i Zi, Serbia ose Zvicra Eventi: 19-23 shtator 2015, Vaqarr, Shqipëri   Përshkrimi East Project  është një projekt i udhëhequr nga Këshilli Rinor Kombëtar i Zvicrës, me porosi të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim. Ky projekt ka qenë mbështetur  të rinj nga Ballkani Perëndimor që nga viti 1991 dhe është aktualisht i…

Read More

Konferencë për “Përdorimin dhe abuzimin e mbikëqyrjes elektronike”/ Të gjitha kostot të mbuluara

Konferencë për “Përdorimin dhe abuzimin e mbikëqyrjes elektronike”/ Të gjitha kostot të mbuluara

  Afati: 31 gusht 2015 E vlefshme për: zyrtarë të administratës publike, studentë të diplomuar, anëtarë të shoqërisë civile apo në media nën 35 vjeç nga Ballkani Perëndimor apo Moldavia të cilst jans ts diplomuar Aktiviteti: 20-23 tetor 2015, Bled / Bohinj, Slloveni Përshkrimi Qendra e Gjenevës për Kontrollin Demokratik të Forcave të Armatosura (DCAF), me mbështetjen e Ministrisë ss Mbrojtjes zviceriane, fton profesionistët e rinj për të aplikuar për një vend konferencën e DCAF për…

Read More

Festa e parë për Startup-et në Shqipëri – 30 Korrik 2015

Festa e parë për Startup-et në Shqipëri – 30 Korrik 2015

Më datë 30 Korrik do të organizohet festa e parë dedikuar startups në Shqipëri, e konceptuar si një aktivitet që do të mbledhë së bashku anëtarë të komuniteteve më të rëndësishme të biznesit dhe teknologjisë në vend. Duke qenë se Startup Grind Tirana është i vetmi aktivitet që synon të rrjetëzojë / lidhë dhe prezantojë sipërmarrësit e rinj me njëri-tjetrin dhe aktorë të rëndësishëm të fushës së biznesit në vend, e pamë si detyrë të…

Read More

Thirrje për aplikime/ Forumi Youth Time Global në Barcelonë

Thirrje për aplikime/ Forumi Youth Time Global në Barcelonë

Afati: 10 Gusht 2015 E vlefshme për: të rinj nga e gjithë bota me synimin e sjelljes së zgjidhjeve për çështjet më të rëndësishme të të rinjve Eventi: 28-31 Tetor 2015, Barcelonë, Spanjë Përshkrimi Forumi Youth Time Global në Barcelonë do të jetë një ngjarje e veçantë, e cila do të mblidhë së bashku më shumë se 100 pjesëmarrës nga e gjithë bota me qëllim që të paraqesin zgjidhje për çështjet më të përhapura të…

Read More
1 25 26 27 28