Tryezë/ Prioritetet e kërkimit dhe prioritetet kombëtare: Ku takohen?

Tryezë/ Prioritetet e kërkimit dhe prioritetet kombëtare: Ku takohen?

TRYEZË DISKUTIMI ME AKTORËT E INTERESIT Data: 27 Prill 2016 / Hotel Tirana International (Salla Teuta) Kemi kënaqësinë t’Ju ftojmë të merrni pjesë në tryezën e diskutimit “Prioritetet e Kërkimit dhe Prioritetet Kombëtare: Ku takohen?”, që do organizohet në datën 27 Prill, 2016. Qëllimi i këtij aktiviteti është të adresojë sfidat kryesore me të cilat përballen programet doktorale (me fokus në shkencat sociale) në Shqipëri, duke identifikuar mundësitë drejt ekselencës dhe ndërkombëtarizimit të kërkimit shkencor….

Read More

Të gjitha shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Pejë: Punëtoria Shqip

Të gjitha shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Pejë: Punëtoria Shqip

Në kuadër të zbatimit të marrëveshjes në fushën e rinisë mes Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, RSH dhe Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, RKS si dhe kalendarit të aktiviteteve të përbashkëta për vitin 2016, do të organizohet trajnimi i përbashkët me organizata rinore shqiptare nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi dhe Lugina e Preshevës. Ky aktivitet do të organizohet në Boge të Rugovës, Pejë, në datat 3 – 5 Maj 2016. Qëllimi…

Read More

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria

Jeni punonjës ose vullnetarë pranë një organizate rinore? Nëse po, mos humbisni mundësinë për të aplikuar tek: “Trajnim Trilateral për përfaqësues të organizatave rinore nga Gjermania, Franca dhe Shqipëria” Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë dhe Shërbimi Kombëtar për Rininë në bashkëpunim me Zyrën Franko-Gjermane për Rininë organizon një program exchange-i me qëllim shkëmbimin e eksperiencave mbi situatën aktuale të organizatave të shoqërisë civile që punojnë në fushën e rinisë dhe organizimi i aktiviteteve shkëmbyese….

Read More

Shkollë Verore në Universitetin e Catanias, Itali

Shkollë Verore në Universitetin e Catanias, Itali

Përshkrimi Seminari “EUMedEA” për “Menaxhimin e krizave në Kufijtë e BE-së në Mesdhe” është një event studimi dhe trajnimi i avancuar ngjarje për studentët e doktoraturës të interesuar në veprim të jashtëm të BE-së dhe menaxhimi i krizave në kufijtë e BE-Mesdhe, migrimi në veçanti. Studentët e Masterit që kërkojnë të thellojnë njohuritë e tyre mbi këto tema janë gjithashtu të mirëpritur. Eligibility Pjesëmarrësit e mundshëm janë studentët e doktoratës të lidhur e temat e…

Read More

Trajnim për Menaxhimin e integruar të mbetjeve në Vlorë

Trajnim për Menaxhimin e integruar të mbetjeve në Vlorë

Vlorë, trajnim për Menaxhimin e integruar të mbetjeve – Sfidat e arritjes së Standardeve Evropiane Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, në kuadër të projektit “Shoqëria civile shqiptare për një Mjedis Evropian (ACHIEVE)”, mbështetur nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri, si pjesë e trajnimeve të Paketës së Punës për Rritjen e Kapaciteteve të Shoqërisë Civile në lidhje me tematika të caktuara mjedisore për legjislacionin shqiptar dhe përafrimin e tij me atë të BE-së, organizon trajnimet…

Read More

Mundësi për bursa/ Shkollë verore në Hungari

Mundësi për bursa/ Shkollë verore në Hungari

Përshkrimi Shkolla Ndërkombëtare Verore edicioni XXI në Universitetin  e Kőszeg të Hungarisë,  në Institutin e Studimeve të Avancuara Kőszeg (iAsk) do të zhvillohet nga 19 qershori deri më 1 korrik 2016. Që nga viti 1996 Universiteti Ndërkombëtar Veror është organizuar në Kőszeg nga Fondacioni ISES, ku tema vjetore ka qenë gjithmonë e ndërtuar rreth çështjeve bashkëkohore evropiane dhe globale. Këtë vit, shkolla organizohet nga iASK, e themeluar rishtazi dhe fokusohet në çështjen e krizës së…

Read More

Të gjitha kostot e mbuluara/ Seminar në Strazburg, Francë

Të gjitha kostot e mbuluara/ Seminar në Strazburg, Francë

Përshkrimi Departamenti i Rinisë në Këshillin e Evropës është duke kërkuar pjesëmarrës për seminarin “Çështjet e barazisë gjinore”, që do mbahet në Strazburg, në 1 – 3 qershor 2016. Seminari do të kontribuojë për integrimin e mëtejshëm të barazisë gjinore në aktivitetet dhe politikat e Departamentit të Rinisë në Këshillin e Evropës dhe partnerëve të saj. Seminari ka objektivat e mëposhtëm: Të shqyrtojë kuptimin e barazisë gjinore në aktivitete ndërkulturore joformale rinore të arsimit, në…

Read More

Konferencë “Sfidat dhe Mundësitë për Punësimin e Grupeve të Margjinalizuara nga Ndërmarrjet Sociale”

Konferencë “Sfidat dhe Mundësitë për Punësimin e Grupeve të Margjinalizuara nga Ndërmarrjet Sociale”

Në vijim të angazhimit dhe kontributit që Partnerët Shqipëri ka ofruar që në fillesat e diskutimit publik, promovimit të praktikave të para dhe mbështetjes së sipërmarrjeve sociale në vend, kjo konferencë do të sjellë bashkë përfaqësues nga ministritë e linjës, institucionet akademike, agjencitë e zhvillimit e donatorët, sipërmarrjet sociale, organizatat e shoqërisë civile, bizneset dhe aktorë të tjerë që kontribuojnë në zhvillimin e ndërmarrjeve sociale në vend. Në konferencë do të prezantohen gjetjet e studimit…

Read More

Bursat Rinore Hurford në Uashington

Bursat Rinore Hurford në Uashington

  Kush mund të aplikojë: aplikantë jo më të mëdhenj se 30 vjeç, të interesuar në aktivizmin demokratik. Bursa: pagesë mujore për shpenzimet e jetesës, sigurim shëndetësor, shpenzime udhëtimi Afati i aplikimit: 18 Maj 2016 Pëshkrimi Lëvizja Botërore Rinore për Demokraci dhe Forumi Ndërkombëtar për Studime Demokratike në “National Endowment for Democracy” (NED) ju ftojnë të aplikoni për Programin Rinor të Bursave Hurford në Uashington, DC. Liderët e rinj nga e gjithë bota do të…

Read More

Kamp ndërkombëtar falas në Lituani

Kamp ndërkombëtar falas në Lituani

Kush mund të aplikojë: Blogerë, aktivistë në media dhe politikë, zhvillues projektesh online, zhvilluesh idesh inovative, sipërmarrës socialë, qytetarë aktivë, dhe aktivistë të cultures Eventi: 26 — 29 Maj 2016 jashtë Vilnius, Lituania Afati i aplikimit:  18 Prill 2016 Përshkrimi Edicioni i nëntë ndërkombëtar i Media BarCamp 2016 (MBC 2016) është një event unik, që do të mbahet më 26-29 maj 2016 në Lituani dhe do të sjellë së bashku aktiviste nga Bjellorusia dhe e gjithë bota – nga…

Read More
1 23 24 25 26 27 33