Erasmus+/ Trajnim për stafin akademik të Universitetit të Tiranës në Poloni

Në kuadër të Programit Erasmus + është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për stafin akademik të Universitetit të Tiranës në Universitetin Teknologjik Bialystok, Poloni. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Trajnim për stafin akademik (në Javën Ndërkombëtare të Trajnimit, 2 – 6 dhjetor 2019); Kohëzgjatja e mobilitetit: – 5 ditë + 2 ditët e udhëtimit; Fushat e studimit: -Informatikë; -Teknologji Informacioni dhe Komunikimi; Bursat përfshijnë: – Kompensimin ditor 140 Euro; – Kostot e…

Read More

Trajnim nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave u bën thirrje të gjithë nëpunësve të institucioneve shtetërore, por dhe individëve të tjerë të interesuar për punën me dokumentet, për të marrë pjesë në seminarin që do të zhvillohet për punën në arkiv – protokoll, nga data 21 tetor deri më 1 nëntor 2019. Ky seminar ka për qëllim ngritjen profesionale dhe shkencore të punonjësve të sekretari-arkivave të institucioneve shtetërore qendore dhe vendore, për njohjen dhe zbatimin e Ligjit…

Read More

Vullnetarë me pagesë/ Interreg Volunteer Youth

A mendoni se keni nevojë për një ndryshim? Bashkohuni me të rinjtë vullnetarë të Interreg! Iniciativa e të rinjve vullnetarë Interreg është pjesë e Nismës së Korpusit të Solidaritetit Evropian, lançuar nga Komisioni Evropian dhe shpallur nga Presidenti Juncker në fjalimin e tij në Parlamentin Evropian në Strasburg në 14 Shtator 2016. Kjo është një mundësi për të rinjtë e moshës 18-30 vjeç, të vilët duhet të shërbejnë si vullnetarë në programe ndërkufitare, transnacionale ose…

Read More

Trajnim në Bullgari/ “Ji ndryshimi: Shkëmbim Rinor për të Rinjtë Sipërmarrës”

Kush mund të aplikojë? Të gjithë të interesuarët të cilët: -Janë 18-30 vjeç -Kanë motiv për të mësuar dhe për të ndarë me të tjerët më shumë rreth Sipërmarrësve të Rinj -Mund të punojnë dhe të komunikojnë në anglisht -Janë në gjendje të marrin pjesë gjatë gjithë kohëzgjatjes së aktivitetit -Prioritet do t’u jepet të rinjve që nuk kanë përvojë të mëparshme në shkëmbime rinore ose trajnime. -Prioritet do t’u jepet të rinjve që vijnë…

Read More

Trajnim për Kineastë/Artistë Vizualë të rinj

Trajnim për Kineastë/Artistë Vizualë të rinj

Festivali Ndërkombëtar i Filmit për të Drejtat e Njeriut IHRFFA, me organizatën Open Mind Spectrum Albania (OMSA), në bashkëpunim me organizatën Hollandeze Stichting Art.1 në kuadër të projektit rajonal Youth Artivist for Change (YAC) së bashku organizojnë trainimin 5 ditor me temën Trajnim për Kineastë/Artistë Vizualë të rinj, ne datat 19-23 Shtator 2019, pranë Akademisë së Filmit dhe Multimedias MARUBI, Tiranë, në Kinostudio, rruga Aleksandër Moisiu. Trajnimi do të zhvillohet nga 19-23 Shtator 2019, nga ora 10:00-17:00. Gjuha e përdorur gjatë…

Read More

Shkollë Verore/ Akademia “Aftësi për Punë”

Shkollë Verore/ Akademia “Aftësi për Punë”

Në datat 9-11 shtator 2019, projekti Aftësi për Punë S4J organizon Shkollën Verore 2019 me temë: “Zhvillimi i Kapitalit Njerëzor në Shqipëri – Roli i Arsimit dhe Formimit Profesional”. Aktiviteti zhvillohet në Hotel Premium, Golem. “Zhvillimi i Kapitalit Njerëzor në Shqipëri” është tematika kryesore e Shkollës Verore 2019. Ajo do të ndërthurë leksione, seanca plenare, forume diskutimi, seminare pune, prezantime të rasteve studimore dhe të eksperiencave të mira. Në mënyrë që Shqipëria të zhvillojë më tej kapitalin e saj…

Read More

Workshop rajonal/ Menaxhimi i Baseneve Ujore dhe Transparenca

Workshop rajonal/ Menaxhimi i Baseneve Ujore dhe Transparenca

Instituti i Bashkëpunimit për Integrim dhe Zhvillim – ICID Albania në emër të organizatave partnere “Shoqata për Zhvillim të Qëndrueshëm” Milieukontakt Maqedoni (MKM), “Instituti për Kërkime në Inxhinierinë Civile” (IEGE), dhe Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri, donator i këtij projekti, kanë kënaqësinë t’ju ftojne në trajnimin dy ditor që do të zhvillohet në Shkodër në kuadër të projektit “Menaxhimi i Baseneve Ujore dhe Transparenca”.Gjatë muajit korrik – shtator 2019, projekti do të organizojë 4…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Larissa, Greqi

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Larissa, Greqi

Projekti “Today: Developing digitAl Youth work” synon të promovojë të rinjtë përmes praktikave të hapura dhe inovative, duke i ndihmuar ata të kuptojnë punën dixhitale për të rinj dhe të zhvillojnë aftësitë e tyre në projektet digjitale. Aktiviteti kryesor i këtij projekti është Trajnimi, i cili do të zhvillohet në Larissa, Greqi. 30 pjesëmarrës nga 14 vende (Shqipëri, Armeni, Bullgari, Qipro, Danimarkë, Gjeorgji, Greqi, Itali, Letoni, Rumani, Mbretëri e Bashkuar, Sllovaki, Spanjë dhe Hollandë) do…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkolla verore “Bashkimi Evropian, të drejtat e njeriut dhe aktivizmi”

Shpenzimet e mbuluara/ Shkolla verore “Bashkimi Evropian, të drejtat e njeriut dhe aktivizmi”

“Historia Ime”, shpall të hapur për të gjashtin vit radhazi, aplikimin për shkollën verore “Bashkimi Evropian, të drejtat e njeriut dhe aktivizmi”. Këtë vit shkolla verore zhvillohet në periudhën 25 Shtator 2019– 29 Shtator 2019 në qytetin e Pogradecit dhe do të zgjerojë trajnimet në teori dhe praktikë, jo vetëm në fushën e të drejtave të njeriut por edhe në fushën e aktivizmit. Do të trajtojmë të drejtat e njeriut dhe aktivizmin. Aktivizmi ka të…

Read More

Thirrje për pjesëmarrje/ Konferenca për të rinj 2019

Thirrje për pjesëmarrje/ Konferenca për të rinj 2019

Konferenca do të bëjë bashkë 58 pjesëmarrës nga vende të ndryshme të rajonit: Maqedonia Veriore, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Greqia, Kosova, Mali i Zi, Italia, Rumania, Serbia, Sllovenia, Turqia dhe të ftuar nga organizata partnere nga Gjermania, Franca, Polonia në rolin e trajnuesve. Konferenca Ndërkombëtare e të Rinjve do të ofrojë mbulimin e shpenzimeve për 58 pjesëmarrës, duke përfshirë akomodimim, ushqimin dhe 80% të shpenzimeve të udhëtimit. Pjesa tjetër e pjesëmarrësve, të cilët dëshirojnë…

Read More
1 2 3 35