Recital Solistik – Artistët e Rinj Mbështesin Edukimin e Artit

Recital Solistik – Artistët e Rinj Mbështesin Edukimin e Artit

Organizata CoDe Albania – Coherent Development Albania me fokus fuqizimin e të rinjve, do të organizojë me datë 9 janar 2018, ora 19:00, në sallën e madhe të Universitetit të Arteve – Tiranë, Koncertin Recital me sloganin: “Artistët e Rinj mbështesin Edukimin e Artit te fëmijët”. 20 artistë të rinj do të performojnë në Koncertin Recital, për të mbledhur të ardhura për blerjen e pajisjeve muzikore për zhvillimin e kurseve të Artit për fëmijë dhe…

Read More

Tirana SME Week 2017: Speed up to Europe

Tirana SME Week 2017: Speed up to Europe

Instituti Shqiptar i SME-ve “SME Albania” me mbështetjen e Ambasadës Hollandeze dhe Cooperazione Italiana do të organizojë aktivitetin me temë “Tirana SME Week 2017: Speed up to Europe”, në datat 16 dhe 17 Nëntor 2017 pranë ambienteve të Telekom Mobile, Rruga Ibrahim Rugova, Tiranë. Java e SME-ve është një fushatë pan-evropiane që synon të promovojë sipërmarrjen në Evropë. Aktivitete të tilla ndihmojnë sipërmarrësit ekzistues të gjejnë informacion mbi mbështetjen në dispozicion të tyre dhe përpiqen…

Read More

Takim informues në Tiranë për prezantimin e Programit të Praktikave të Biznesit Gjerman

Takim informues në Tiranë për prezantimin e Programit të Praktikave të Biznesit Gjerman

Fakulteti i Ekonomisë në bashkëpunim me Programin e Internshipit të Biznesit Gjerman dhe DIHA, organizojnë takimin informues, ditën e mërkurë, datë 25.10.2017, ora 12:30 Salla A201 Koordinatorë dhe ish praktikantë të këtij programi do të vijnë në një takim me të gjithë studentët dhe Alumnin e Fakultetit të Ekonomisë, që janë të interesuar për t’u informuar rreth kësaj mundësie bursash dhe mënyrës së aplikimit në program. Në kuadër të këtij programi çdo vit përzgjidhen në…

Read More

“Studime në Francë”/ Event informues në Tiranë

“Studime në Francë”/ Event informues në Tiranë

Të studiosh në Francë ? Një shans ! Ambasada e Francës dhe Hapësira Campus France Shqipëri organizojnë sallonin “Studime në Francë”, të premten 27 tetor 2017, duke filluar nga ora 14:00, në hollin e Fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës. Shumë universitete dhe Grandes Ecoles franceze do të jenë të përfaqësuara, sikurse edhe Hapësira Campus France. Lista e institucioneve pjesëmarrëse: • Universiteti i Bordeaux-së /ESPE Aquitaine (Shkolla e Lartë e Profesoratit dhe e Arsimit)…

Read More

Thirrje për pjesëmarrje në konferencën shkencore ndërkombëtare: “Hapësirat ndërkufitare. Dinamika dhe sfida”

Thirrje për pjesëmarrje në konferencën shkencore ndërkombëtare: “Hapësirat ndërkufitare. Dinamika dhe sfida”

Hapësirat ndërkufitare kanë qenë dhe mbeten në qendër të kërkimeve shkencore dhe debateve mbi politikat globale, zhvillimet sociale, ekonomike, mjedisore, ndërveprimet kulturore etj. Aktualisht, mbi bazën e ngjashmërive dhe interesave të përbashkëta që ato kanë, këto hapësira po sfidojnë dhe kapërcejnë kufijtë territoriale duke u konsideruar gjithnjë e më shumë si rajone kohezive që ofrojnë mundësi zhvillimi për komunitetet kufitare. Madje tashmë hapësirat ndërkufitare i kapërxejnë edhe kufijtë fizikë dhe shtrihen edhe në nënshtresat kulturore…

Read More

Si mund të kualifikoheni për vizë në Gjermani? Ambasada publikon procedurën e plotë

Si mund të kualifikoheni për vizë në Gjermani? Ambasada publikon procedurën e plotë

Të gjithë personat që aplikojnë për një vizë në Gjermani duhet të ndjekin procedurat e publikuara së fundmi nga Ambasada gjermane. Kështu, të interesuarit duhet të marrin në konsideratë që caktimi i takimit për vizë lihet vetëm për një person. Për këtë arsye takimet për bashkëshortët dhe fëmijët, pavarësisht nga mosha e tyre, duhet të lihen më vete. Caktimi i takimit në Ambasadë “Në çështje vizash Ambasada nuk bashkëpunon as me agjenci udhëtimi, kancelari avokatie…

Read More

Event për prezantimin e Botimit: “Të Rinjtë për Shqipërinë”

Event për prezantimin e Botimit: “Të Rinjtë për Shqipërinë”

Ditën e enjte, më datë 28 shtator 2017, ora 16:00, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” CoDe Albania – COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA, organizon në ambientet e saj një event me qëllim prezantimin e Botimit me titull: ‘Të Rinjtë për Shqipërinë’. Ky botim është realizuar nga CoDe Albania, në sajë të kontributit të 7 autorëve ekspertë të fushave të ndryshme: znj. Lindita Komani; z. Nest Zefi; znj. Argita Zalli; znj. Detina Zalli; znj. Arjana…

Read More

Thirrje për Vullnetarë

Thirrje për Vullnetarë

eni të ndjeshëm në zhvillimin e të rinjve, përgatitjen e tyre për të përballuar sfidat duke arritur potencialin të plotë? Duke u bërë vullnetar në klasat e shkollave të mesme të rrjetit JA ju do të luani një rol kyç në zhvillimin e të rinjve shqiptarë. Vullnetarët e JA janë pjesë në programet e klasave të 11ta dhe 12ta dhe japin modelin praktik të njohurive mbi edukimin financiar, sipërmarrjes dhe zhvillimit të karrierës, duke fuqizuar…

Read More

Punë vullnetare në Tiranë

Punë vullnetare në Tiranë

Fondacioni Down Syndrome Albania dhe Flowers By Down Syndrome Albania, përgjatë datave 1-14 Shtator do të çelë një stendë shitjesh me lule dhe produkte të tjera promocionale pranë qendrë Tregtare Toptani. Për këtë arsye kërkohen të rinjë vullnetare që mund të rrinë në stendën e shitjeve ne oraret: gjatë javës 15:00 – 21:00 dhe gjatë fundjavës 10:30 – 21:30. Vullnetarët kërkohen të angazhohen për te paktën 3-4 ditë me 6-8 orë në ditë. Vullnetarëve do…

Read More

Seminar nga Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare

Seminar nga Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare

Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare me mbështetjen e NATO Public Diplomacy Division, organizon në datat 27-29 shtator 2017 një seri seminarësh në formën e një mini-shkolle për çështjet e sigurisë “Seminar mbi çështjet e sigurisë: Përballimi i sfidave të Radikalizmit dhe Ekstremizmit të dhunshëm në Ballkanin Perëndimor” Seminarët me folës shqiptarë dhe të huaj do të trajtojnë çështje dhe tema relevante për sigurinë në Shqipëri dhe rajon, duke përfshirë dhe sfidat e tanishme të sigurisë,…

Read More
1 2 3 4 5 35