Thirrje për Aplikim – Atelie Restaurimi 2018

Thirrje për Aplikim – Atelie Restaurimi 2018

Restaurim i Kishës së Shën Sergjit dhe Bakut dhe Konservim i trashëgimisë kulturore, Himarë 9-22 Shtator 2018. Qendra Historike Himarë. Kjo thirrje hapet për 4 pjesëmarrës (vullnetarë) nga Shqipëria në Atelienë e Restaurimit_2018. Atelieja e Restaurimit është konceptuar si punë konkrete konservuese / restauruese në zbatim të projektit të restaurimit të Kishës së Shën Sergjit dhe Bakut, Himarë. Punimet që do të realizohen gjatë kësaj Atelieje do të përqendrohen në naos – restaurimi i çatisë dhe konsolidimi…

Read More

Akademia 100+ Fshatrat

Akademia 100+ Fshatrat

Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit në kuadër të Programit “100 Fshatrat” ka hapur Thirrjen për aplikime për Akademinë 100+ Fshatrat. Akademia synon të mbledhë së bashku studentë masteri të arkitekturës e planifikimit, projektimit të peizazhit e mjedisit, të sapo diplomuar të këtyre fushave, si edhe pedagogë të tyre, të cilët ndajnë vlerësime dhe pasione të ngjashme për fshatin dhe besojnë tek potenciali i tij për t’u zhvilluar si pikë graviteti e fuqishme. Akademia 100+…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë për globalizimin në Malajzi

Shpenzimet e mbuluara/ Konferencë për globalizimin në Malajzi

Grupi i Kërkimit për Zhvillimin e Bankës Botërore me seli në Kuala Lumpur po organizon konferencën e saj të tretë ndërkombëtare, me temën:  “Globalizimi: Përmbajtja dhe Pakënaqësitë”. Konferenca synon të bëjë bashkë politikë-bërës dhe akademikë për të diskutuar pasojat e aspekteve të ndryshme të globalizimit, duke përfshirë tregtinë, migracionin, ekonominë, shkëmbimet kulturore dhe shpërndarjen e ideve. Qëllimi i kësaj konference është që të rishikohen këto,  dhe çështje të tjera për të kuptuar proceset që i…

Read More

Forum për të rinj në Trieste, Itali

Forum për të rinj në Trieste, Itali

Kjo skemë klasike, që i takon Etikës dhe Filozofisë Praktike ose Filozofisë së Veprimit, përdoret ende për të nxitur diskutim të hapur mbi etikën dhe kompleksitetin në ditët e sotme. Cila është marrëdhënia ndërmjet mallit / mallrave, përfundimeve / vlerave dhe lumturisë në një botë komplekse në të cilën sistemi i marrëdhënieve është vazhdimisht duke u zgjeruar dhe duke hapur rrjete të reja ndërveprimi? Gjatë Forumit, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë për të diskutuar dhe…

Read More

Shkollë verore në Malin e Zi

Shkollë verore në Malin e Zi

Regional School of Public Administration ofron mundësi aplikimi për shkollë verore në Danilovgrad (Mali i Zi) në datat 02 – 06 Korrik 2018. Kandidatët duhet të jenë nëpunës civilë që merren drejtpërdrejtë me çështjet e përafrimit të legjislacionit për kapitujt 23 (Gjyqësori dhe të Drejtat Themelore) dhe 24 (Drejtësia, Liria dhe Siguria). Për informacion më të detajuar mbi mënyrën e aplikimit mund të klikoni KËTU.

Read More

Akademi verore falas rreth Liqenit të Prespës

Akademi verore falas rreth Liqenit të Prespës

Atelier Albania Summer Academy ’18 gusht – shtator 4 javë rreth Liqenit të Prespës Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit në bashkëpunim me INTBAU Albania kanë hapur Thirrjen për aplikime në Akademinë Verore Atelier Albania ’18 (AASA ’18), e cila do të ketë në fokus Liqenin e Prespës dhe Luginën e Devollit. Çfarë është AASA? Akademia Verore e Atelier Albania (AASA), nisi në vitin 2015 si një forum për të zbuluar mënyra të reja edukimi…

Read More

Seminar në Tiranë nga Zyra Kombëtare Erasmus +

Seminar në Tiranë nga Zyra Kombëtare Erasmus +

Zyra Kombëtare Erasmus + në bashkëpunim me ekspertët Erasmus+ për Reformat në Arsimin e Lartë (HERE) ka kënaqësinë t’ju ftojë në seminarin kombëtar me temë “Zgjerimi i rolit të studentëve në manaxhimin dhe qeverisjen e IAL-ve” që do të mbahet ditën e enjte, më datë 24 Maj 2018, ora 9:30, në ambjentet e Universitetit Politeknik të Tiranës (salla Silvano Pedrollo). Objektivat kryesore të Seminarit HERE përfshijnë: – Zbatimin e kërkesave të LAL për rolin e…

Read More

Ja si mund të kontrolloni nëse keni fituar lotarinë Amerikane

Ja si mund të kontrolloni nëse keni fituar lotarinë Amerikane

Prej orës 18:00 e kësaj të marte shqiptarët që kanë aplikuar për lotarinë amerikane mund të mësojnë nëse janë përzgjedhur apo jo fitues. Prej vitesh, fillimi i majit është kthyer në një ditë të rëndësishme për të gjithë aplikuesit, të cilët kërkojnë të jetojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Si të verifikoni nëse jeni fitues? Fillimisht duhet kodi personal, i cili është unik dhe ju është dhënë në momentin e aplikimit. Më pas, për…

Read More

Panair Studimi në Tiranë për studime në Amerikë

Panair Studimi në Tiranë për studime në Amerikë

Qendra Informative e Arsimit Amerikan ne Shqiperi (EDUSA-UMB) në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane do të organizojë një Panair Arsimi për t’u dhënë nxënësve shqiptarë një mundësi për të folur drejtpërdrejt me pjesëmarrës në programe shkëmbimi ose të diplomuar në universite apo kolegje amerikane, për të mësuar mbi mundësitë e studimit në Shtetet e Bashkuara. Gjatë javës së ardhshme ne do të shfaqim disa video me disa prej të diplomuarve tanë. Ndiqini ata dhe bashkohuni me ne…

Read More
1 2 3 4 36