Seminar në Tiranë nga Zyra Kombëtare Erasmus +

Seminar në Tiranë nga Zyra Kombëtare Erasmus +

Zyra Kombëtare Erasmus + në bashkëpunim me ekspertët Erasmus+ për Reformat në Arsimin e Lartë (HERE) ka kënaqësinë t’ju ftojë në seminarin kombëtar me temë “Zgjerimi i rolit të studentëve në manaxhimin dhe qeverisjen e IAL-ve” që do të mbahet ditën e enjte, më datë 24 Maj 2018, ora 9:30, në ambjentet e Universitetit Politeknik të Tiranës (salla Silvano Pedrollo). Objektivat kryesore të Seminarit HERE përfshijnë: – Zbatimin e kërkesave të LAL për rolin e…

Read More

Ja si mund të kontrolloni nëse keni fituar lotarinë Amerikane

Ja si mund të kontrolloni nëse keni fituar lotarinë Amerikane

Prej orës 18:00 e kësaj të marte shqiptarët që kanë aplikuar për lotarinë amerikane mund të mësojnë nëse janë përzgjedhur apo jo fitues. Prej vitesh, fillimi i majit është kthyer në një ditë të rëndësishme për të gjithë aplikuesit, të cilët kërkojnë të jetojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Si të verifikoni nëse jeni fitues? Fillimisht duhet kodi personal, i cili është unik dhe ju është dhënë në momentin e aplikimit. Më pas, për…

Read More

Panair Studimi në Tiranë për studime në Amerikë

Panair Studimi në Tiranë për studime në Amerikë

Qendra Informative e Arsimit Amerikan ne Shqiperi (EDUSA-UMB) në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane do të organizojë një Panair Arsimi për t’u dhënë nxënësve shqiptarë një mundësi për të folur drejtpërdrejt me pjesëmarrës në programe shkëmbimi ose të diplomuar në universite apo kolegje amerikane, për të mësuar mbi mundësitë e studimit në Shtetet e Bashkuara. Gjatë javës së ardhshme ne do të shfaqim disa video me disa prej të diplomuarve tanë. Ndiqini ata dhe bashkohuni me ne…

Read More

Thirrje për vullnetarë

Thirrje për vullnetarë

TISS fton vullnetarë në skuadër! Nëse vazhdoni arsimin e lartë në degë të Shkencave Sociale, keni përvojë në punën me fëmijë dhe ndieni se e kryeni me përgjegjësi, provoni! Angazhimi vullnetar: E hënë-e premte, 9:30-12:30. Çdo i/e interesuar mirëpritet në ambientet e Qendrës TISS, ditën e premte, prej orës 10:00-11:00. Mirësevini!

Read More

Event në Tiranë/ “Mbështetja për kompanitë e turizmit në Shqipëri”.

Event në Tiranë/ “Mbështetja për kompanitë e turizmit në Shqipëri”.

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) dhe Bashkimi Evropian (BE) organizojnë ditën e Enjte, datë 12 Prill 2018, tek Hotel Tirana International, aktivitetin: “Mbështetja për kompanitë e turizmit në Shqipëri”. Për më shumë informacion kontaktoni në tel: +3554 2259439; +355 69 70 65 650; E-Mail: bazee@ebrd.com.

Read More

“Erasmus Club UT”/ Ftesë nga Universiteti i Tiranës

“Erasmus Club UT”/ Ftesë nga Universiteti i Tiranës

Universiteti i Tiranës ju fton të bëheni pjesë e “Erasmus Club UT” “Erasmus Club UT” është krijuar për të qenë një urë lidhëse dhe informimi për studentët e Universitetit të Tiranës të interesuar për programin Erasmus+. Programi Erasmus+ është një program bursash shkëmbimi mes Universitetit të Tiranës dhe universiteteve partnere europiane. “Erasmus Club” synon bashkëpunimin mes studentëve që kanë përfituar një bursë shkëmbimi në kuadër të Eramsus+, studentëve që aspirojnë të jenë pjesë e shkëmbimeve Erasmus+…

Read More

Thirrje e hapur për aplikime për pajisjen me të drejtën e përdorimit të markës “EDUA”

Thirrje e hapur për aplikime për pajisjen me të drejtën e përdorimit të markës “EDUA”

“EDUA” është rrjeti më i ri në Shqipëri i dyqaneve me produkte tipike tradicionale: produkte bujqësore dhe artizanale, i cili synon të mbështesë dhe promovojë fermerët, artizanët dhe prodhuesit e tjerë Shqiptarë. Agjencia për Zhvillim Ekonomik Rajonal në pozicionin e zotëruesit të markës “EDUA”, në kuadër të promovimit të produkteve shqiptare dhe Programit te 100 fshatrave te MBZHR, mbështetet punën e deritanishme të bërë nga shumë bujq, fermerë, agropërpunues dhe artizanë shqiptarë, si dhe synon krijimin…

Read More

Thirrje për pjesëmarrje në #WikiGap Albania Workshop

Thirrje për pjesëmarrje në #WikiGap Albania Workshop

Së bashku mund të ngushtojmë hendekun gjinor në internet! Wikipedia është enciklopedia më e madhe online në botë. Përmbajtja e saj krijohet e gjitha vullnetarisht dhe ka potencialin t’i japë ngjyra këndvështrimit tonë për botën. Si në gjithë shoqërinë edhe në Wikipedia ka një pabarazi të madhe gjinore. Informacioni mbi gratë dhe vajzat në Wikipedia është katër herë më i vogël se informacioni mbi burrat dhe djemtë. Në Wikipedian shqiptare hendeku gjinor është edhe më…

Read More

Si të aplikojmë në Universitetet Gjermane

Si të aplikojmë në Universitetet Gjermane

Kush ka vendosur që të studiojë në Gjermani ka bërë një zgjedhje shumë të mirë pasi leja e qëndrimit mund t’ju sjellë shumë gjëra pozitive. Fillimisht do të duhet që ju te siguroni një vend studimi ne universitetin e deshiruar. Mirëpo për një studim të plotë apo vetëm për ndonjë semestër vendet janë të kufizuara dhe konkurenca është e madhe. Nga kjo është e qartë që duhet të jeni të informuar sa më heret që është e mundur dhe…

Read More

Programet Orientuese për Maturanën Shtetërore 2018

Programet Orientuese për Maturanën Shtetërore 2018

Instituti i Zhvillimit të Arsimit ka bërë publike Programet Orientuese për Maturanën Shtetërore 2018, sipas lëndëve të mëposhtme (klikoni në secilën prej tyre për të shkarkuar programin përkatës): Fizikë bërthamë Gjeografi bërthamë Histori bërthamë Biologji bërthamë Kimi bërthamë Matematikë bërthamë Matematikë bërthamë-Gjimnazet Gjuhësore Teknologji bërthamë Gjuhë shqipe dhe letësi bërthamë Gjuhë shqipe dhe letësi-Shkollat Sportive, Artistike, Profesionale… Histori muzike Ekonomi bërthamë Psikologji Sociologji Turqisht-B2 Italisht-B2 Gjermanisht-B2 Frengjisht-B2 Anglisht-B2 Greqisht-B2 Fizikë e thelluar Gjeografi e thelluar…

Read More
1 2 3 34