Konkurs/ Mesazhi im për Europën

Konkurs/ Mesazhi im për Europën

Në vazhdimësi të aktiviteteve që po zhvillohen në kuadër të Ditës së Europës – 9 maj 2018, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) mbështetur nga European Movement International në kuadër të Europe for Citizens Programme i Bashkimit Europian, ka kënaqësinë të hapë thirrjen për Konkursin e Artikullit më të Mirë 2018: Mesazhi im për Europën Ftojmë të gjithë të rinjtë e grupmoshës 16-30 vjeç, si studentë, nxënës, hulumtues, aktivistë, gazetarë e jo vetëm, të japin mesazhet…

Read More

Konkurs për nxënës

Konkurs për nxënës

Cila ëshë tema? Ndërtesa, letërsi, festa, muzikë, kërcime, gjuhë, artizanat, kuzhinë etj: trashëgimia kulturore ka shumë forma. Na trego një / disa prej tyra, të cilat të shoqërojnë në jetën e përditshme. Kërkohet një video e shkurtër dhe e veçantë (20-30 sekonda). Videot më origjinale do të vlerësohen me çmim. Çfarë mund të fitosh? Çmimi kryesor është pjesëmarrja në kampin veror ndërkombëtar në Greqi në Ano Chora, në afërsi të Nafpaktos ose në Athinë. Periudha:…

Read More

Konkurs për pjesëmarrje në ASA Colony

Konkurs për pjesëmarrje në ASA Colony

RREGULLAT: Të drejtë konkurimi kanë të gjithë krijuesit artistët, stilistët dhe arkitektët nga Shqipëria dhe mbarë trevat Shqipfolëse. Krijuesit mund të konkurojnë me një ose më shumë se një punim apo skicë- ide, në teknika të ndryshme të artit pamor dhe arkitekturës. Veprat/skicat duhet ti përmbahen tematikave historike mbi vitin mbarëkombëtar të Gjergj Kastrioti Skënderbeut. Punimet do t’i nënshtrohen vlerësimit dhe do të përzgjidhen nga juria profesionale; Skicë-idetë e autorëve krijues që do ti përmbahen…

Read More

Konkurs/ “Steriotipet Shqiptare”

Konkurs/ “Steriotipet Shqiptare”

A ke pasion fotografinë? 📷 Testo kreativitetin tend duke marre pjese ne konkursin tone me teme: “Steriotipet Shqiptare”. Keshilli Rinor hap nga sot konkursin per foton me te bukur dhe kreative ne kuader te projektit “Steriotipet qe ekzistojne ne vendin tone”. Kjo eshte mundesia juaj qe permes aparatit fotografik apo smartphonit te ndiheni te lire per te shprehur keto steriotipe nepermjet artit te fotografise. Na dergoni fotot tuaja ne “staff@useycalbania.org” ose faqen tonë të Facebook-ut dhe…

Read More

Konkursi për Esenë më të Mirë

Konkursi për Esenë më të Mirë

Shpallet “Konkursi për Esenë më të Mirë” në Shërbimet Publike Projekti i financuar nga Bashkimi Evropian “IPSD – Mbështetje për Përmirësimin e Ofrimit të Shërbimeve Publike me në Qendër Qytetarin në Shqipëri”, me përfitues “Agjencinë për Ofrimin e Shërbimeve Publike të Integruara në Shqipëri” – ADISA, fton studentët nga mosha 18 -25 vjeç të bëhen pjesë e “Konkursit për Esenë më të Mirë”. Lutemi të dorëzoni esetë tuaja në adresën e emailit: sherbimet.publike@adisa.gov.al Për me…

Read More

Thirrje për aplikim nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë

Thirrje për aplikim nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë

  1. Qendra Kombëtare e Kinematografisë ju njofton hapjen e sezonit të konkurimit për: a) Projekte për filma artistikë me metrazh të shkurtër; b) Projekte për filma artistikë dokumentarë; c) Projekte për filma artistikë të animuar; d) Projekte kinematografike për festivale filmi ndërkombëtar. 2. Në zbatim të ligjit nr. 8096, datë 21.03.1996, “Për kinematografinë”, të ndryshuar, vetëm shtëpitë kinematografike të regjistruara në QKK mund të paraqesin projekte kinematografike për konkurim. 3. Shtëpitë kinematografike, të cilat…

Read More

Çmimi UNESCO/ Hapen thirrjet për nominime

Çmimi UNESCO/ Hapen thirrjet për nominime

UNESCO/Jikji Memory of the World Prize UNESCO / Jikji Memory of the World Prize u krijua për të përkujtuar dhe për të kontribuar në ruajtjen dhe qasjen e trashëgimisë dokumentare si një trashëgimi e përbashkët e njerëzimit. Financuar nga Republika e Koresë, çmimi i jepet çdo dy vjet individëve, institucioneve, entiteteve të tjera ose organizata joqeveritare që kanë dhënë kontribut të rëndësishëm në ruajtjen dhe aksesin e trashëgimisë. Për më tepër informacion, vizitoni faqen: http://unesdoc.unesco.org/images/0026/002612/261257E.pdf Lutemi…

Read More

Konkurs/ Aplikacioni më i mirë

Konkurs/ Aplikacioni më i mirë

Shpallet Konkursi “Aplikacioni më i mirë” me temë “Paraja ime: Si të fitojmë, si të shpenzojmë?” Me rastin e Javës së Parasë (12-18 mars 2018), Banka e Shqipërisë në bashkëpunim me Shoqata Shqiptare e Bankave – AAB organizon konkursin “Aplikacioni më i mirë” me temë “Paraja ime: Si të fitojmë, si të shpenzojmë?”. Studentë të degës informatikë ekonomike, financë-bankë dhe teknologji informacioni të vitit të tretë, ftohen të dorëzojnë brenda datës 7 mars, ora 09:00, draft aplikacionin…

Read More

Konkurs nga Banka e Shqipërisë

Konkurs nga Banka e Shqipërisë

Shpallet Konkursi “Eseja më e mirë” me temë “A përbën rrezik përdorimi i euros në transaksionet tregtare në Shqipëri?” Me rastin e Javës së Parasë (12-18 mars 2018), Banka e Shqipërisë në bashkëpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave – AAB organizon konkursin “Eseja më e mirë” me temë “A përbën rrezik përdorimi i euros në transaksionet tregtare në Shqipëri?” Studentë të degës financë-bankë të vitit të tretë, ftohen të dorëzojnë brenda datës 7 mars 2018, ora 09:00, një…

Read More

Thirrje për aplikime nga Bashkia Fier

Thirrje për aplikime nga Bashkia Fier

Për të interesuarit e projekteve teatrore dhe produksioneve artistike, Bashkia E Fierit ka hapur thirrjen për periudhat: Maj-Qershor dhe Shtator-Dhjetor 2018. Kjo thirrje shpallet në kuadër të: • Projektit “TORUNEE”- Programi IPA II – Cross Border 2017-2020 (Itali/Shqiperi/Mali Zi), në të cilin BASHKIA FIER është Lead Partner; • Projekteve vjetore të aktiviteteve teatrore që organizon Bashkia Fier/Drejtoria e Artit dhe Kulturës. Për më shumë info; www//bashkiafier.gov.al

Read More
1 2 3 4 5 28