Thirrje për aplikime/ Ekspozita – Tifozët Gjermanë të Shqipërisë

Thirrje për aplikime/ Ekspozita – Tifozët Gjermanë të Shqipërisë

Për herë të parë në Shqipëri dhe jo vetëm organizata gjermano – shqiptare “I choose to change the world” hap thirrje për pjesëmarrjen në ekspozitën më të veçantë të zhvilluar ndonjëherë “Tifozët Gjermanë Shqiptarë”. Një ekspozitë që do të zhvillohet në kuadër të javës gjermane në muajin tetor nga data 7 – 15 tetor 2015. Kjo ekzpozitë do jetë pjesë e programit të javës Gjermane që organizata ku do të jenë të përfshirë takime dhe…

Read More

“Ndryshimi 1 milion dollarësh”/ Aplikoni në Konkursin më të madh në botë për sipërmarrësit

“Ndryshimi 1 milion dollarësh”/ Aplikoni në Konkursin më të madh në botë për sipërmarrësit

Afati i aplikimit: 26 Gusht 2015 Kush mund të aplikojë? Sipërmarrës social fitimprurës dhe jo- fitimprurës nën 30 vjeç nga e gjithë bota  Çmimi: Fituesi do të përfitojë $500,000 USD Përshkrimi Konkursi i Forbes për Ndryshim 1 milion dollarësh është eventi më i madh i organizuar ndonjëherë për sipërmarrësit e rinj social. Konkursi fton sipërmarrësit sociale me ide të jashtëzakonshme, me potencial për të ndryshuar botën. Konkursi është i hapur edhe për sipërmarrjet fitimprurëse, dhe për ato…

Read More

 Keni një histori emigrimi? Xhironi një film me smartfon dhe fitoni 2000$

 Keni një histori emigrimi? Xhironi një film me smartfon dhe fitoni 2000$

Afati i aplikimit: 17 Gusht 2015 Kush mund të aplikojë? Çdokush që mund të filmojë një histori emigrimi me një smartfon Çmimi: $ 2,000. Përshkrimi Konkursi  #MigrantHeroes Smartphone Film është një nismë e re e IOM për të mbledhur filma të xhiruar në smartfonë, të cilët tregojnë histori emigrimi nga e gjithë bota. Filmat e përzgjedhur do të konkurrojnë për Festivalin e 5-të Ndërkombëtar të Olleh. IOM zyrtarisht sponsorizon OISFF në vitin 2015. Konkursi do…

Read More

Aplikoni për t’u bërë Ambasadorë të “Milky Way”

Aplikoni për t’u bërë Ambasadorë të “Milky Way”

Afati 5 gusht 2015 Milky Way, një lëvizje rinore ndërkombëtare, aktualisht po kërkon për Ambasadorë Global për të Rinjtë. Milky Way fton të rinjtë që ti bashkohen “Milky Way” në ekipe dinamike të ambasadorëve ndërkombëtarë. Benefitet Si një ambasador i Milky Way ju do të merrni përfitime në këto mënyra: Ju do të merrni informacione në lidhje me mundësitë globale akademike dhe skëmbime kulturor për të rinjtë,konferencat, çmime dhe seminaret. Ju do të merrni letra reference…

Read More

Rezervoni biletën dhe lançoni sturtup-in tuaj në Paris

Rezervoni biletën dhe lançoni sturtup-in tuaj në Paris

Afati i aplikimit: 15 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Sipërmarrësit jo-francezë nga e gjithë bota që duan të krijojnë startup-in e tyre në Paris Çmimet: 12.500 euro secilit fitues, zyra falas, konsulencë Përshkrimi Paris French Tech Ticket synon të tërheqë individët e talentuar dhe ambiciozët nga e gjithë bota dhe t’i ndihmojë ata që të krijojnë startup-in e tyre në Francë. Ky program 6-mujor ofron mbështetje që nga fazat e para të startup-it deri…

Read More

Konkurs/ “Lindur në ’90-ën – Zbulo të shkuarën, krijo të ardhmen!”

Konkurs/ “Lindur në ’90-ën – Zbulo të shkuarën, krijo të ardhmen!”

Duke marrë shkas nga 25-vjetori i nisjes së ndryshimeve demokratike në Shqipëri, Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë (IDMC) në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë dhe Ambasadën Gjermane shpallin konkursin kreativ Lindur në ’90-ën – Zbulo të shkuarën, krijo të ardhmen! për të rinjtë e lindur në fillim të viteve 1990. Konkursi dëshiron pikërisht të nxisë dhe motivojë rininë shqiptare të reflektojë mbi të tashmen, duke mësuar nga e shkuara, për të…

Read More

“Ndryshimet e Klimës”/Aplikoni në Konkursin për të rinjtë

“Ndryshimet e Klimës”/Aplikoni në Konkursin për të rinjtë

Afati i aplikimit: 17 Gusht 2015 Kush mund të marrë pjesë? Të rinj të moshës 18 -30 vjeç   Çmimi: udhëtim vajtje-ardhje i sponsorizuar për COP21/CMP11 në Paris, Francë Përshkrimi Tvebiomovies është një konkurs filmi, tani në vitin e gjashtë, dhe i hapur për njerëzit në mbarë botën me akses në një aparat fotografik. Mendoni për një projekt apo fushate ku ju jeni të përfshirë për të “luftuar” ndryshimin e klimës, një veprim i cili bind prindërit tuaj,…

Read More

Mundësia për t’u bërë globalë me startupin tuaj – GoGlobal Prize

Mundësia për t’u bërë globalë me startupin tuaj – GoGlobal Prize

Themeluesi i TAG Tirana LocalEyes ka lançuar një iniciativë të re që synon të mbështesë startupe të regjistruara / projekte startupe brenda kompanish ekzistuese që kanë potencialin më të lartë që të arrijnë tregje globale. Paketa e GoGlobal Prize që përfshin: 10 000 EUR cash në shkëmbim të aksioneve, asistencë në modelin e biznesit, financiare, ligjore, mbështetje në koordinimin dhe fushatën e ngritjes së mëtejshme të fondeve, një muaj akselerim në GoGlobal Academy në Milano,…

Read More

Thirrje për anëtarë të rinj në Akademinë Ndërkombëtare për të Rinj  

Thirrje për anëtarë të rinj në Akademinë Ndërkombëtare për të Rinj  

Afati: 27 shtator 2015 Është hapur periudha e aplikimit për t’u bërë pjesë e Akademisë Ndërkombëtare për të Rinj. Aplikimet janë të mirëpritura për të rinjtë, studiuesit e pavarur etj. Akademia Ndërkombëtare e të Rinjve është një organizatë ndërkombëtare e studiuesve të rinj me anëtarë nga gjashtë kontinente. Anëtarët janë zgjedhur për një kontratë pesë vjeçare. Çdo anëtar duhet të marrë pjesë në Mbledhjen e Përgjithshme Vjetore (më 25-29 maj 2016)  kontribuon në mënyrë aktive në…

Read More

Dëshironi të vlerësoni një mësues? Nominojeni për të fituar 1 Milion $

Dëshironi të vlerësoni një mësues? Nominojeni për të fituar 1 Milion $

Afati: 10 Tetor, 2015 Njihni ndonjë mësues të aftë, i cili meriton të shpërblehet? Jeni një mësues që mendoni se puna juaj meriton të vlerësohet? Nominimet tashmë janë hapur për Çmimin Ndërkombëtar të Mësuesit. Ai është një çmim vjetor prej 1 milion $ dhe i jepet një mësuesi që ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në profesion Çmimi – ekuivalent i një “Çmimi Nobel ‘- operon nën mbikëqyrjen e Lartësisë së Tij Sheikh Mohammed bin…

Read More
1 26 27 28 29